uitlezen data database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrico van der List

Enrico van der List

21/09/2016 17:32:11
Quote Anchor link
Ik zit al een paar dagen te rommelen om me gegevens uit de database te halen. Ben denk al iets van 2 jaar uit de running geweest met php. Maar ik zie het even niet meer. Misschien zien een van jullie de oplossing? Ik weet dat het simpel moet zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<div class="">
  <?php
       $result
= mysqli_query($con, "SELECT * FROM spaans ORDER BY id");
       //$id = $_GET['id'];
       //$result = mysql_query("SELECT * FROM spaans ORDER BY id");

       $i = 0;

      while($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
           $id = $row['id'];
           $name = $row['naam'];
           $mail = $row['email'];
           $lesson = $row['cursus'];
           $location = $row['lokatie'];
           $pay = $row['betaling'];
           $message = $row['bericht'];
      }

 ?>

<table id="example" class="table table-striped table-bordered" cellspacing="0" width="100%">
    <thead>
        <tr>
           <th>id</th>
           <th>Naam</th>
           <th>E-mail</th>
           <th>Cursus</th>
           <th>Lokatie</th>
           <th>Betaling</th>
           <th>Bericht</th>
          </tr>
     </thead>

            <tr>
               <td><?php echo $id; ?></td>
                <td><?php echo $name ?></td>
                <td><?php echo $mail ?></td>  
                <td><?php echo $lesson ?></td>  
                 <td><?php echo $location ?></td>  
                  <td><?php echo $pay ?></td>
                  <td><?php echo $message ?></td>    
              </tr>
</table>
</div>
Gewijzigd op 21/09/2016 17:35:38 door Enrico van der List
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 21:37:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2016 17:36:33
Quote Anchor link
Wat lukt er niet aan, en wat gebeurt er?
Moet je tweede tr niet herhaald worden en in de whileloop?
Gewijzigd op 21/09/2016 17:36:55 door - Ariën -
 
Enrico van der List

Enrico van der List

21/09/2016 17:39:30
Quote Anchor link
- Ariën - op 21/09/2016 17:36:33:
Wat lukt er niet aan, en wat gebeurt er?
Moet je tweede tr niet herhaald worden en in de whileloop?


Ja want ik moet alle gegevens van iedereen uit kunnen lezen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2016 18:08:01
Quote Anchor link
Dat klopt. Dan moet die in de while-loop.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

21/09/2016 18:27:16
Quote Anchor link
Quote:
Ben denk al iets van 2 jaar uit de running geweest met php


De afgelopen 12 maanden heb je 4 vragen gesteld over PHP

En de afgelopen 24 maanden heb je 13 vragen gesteld.

En in dit topic weet je anders wel hoe je een loop in een table moet maken:

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/css-wil-niet-meeladen/96307/

https://www.phphulp.nl/profiel/enrico-van-der-list/29401/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2016 20:14:34
Quote Anchor link
Best frappant ja!
 
Enrico van der List

Enrico van der List

21/09/2016 22:25:24
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 21/09/2016 18:27:16:
Quote:
Ben denk al iets van 2 jaar uit de running geweest met php


De afgelopen 12 maanden heb je 4 vragen gesteld over PHP

En de afgelopen 24 maanden heb je 13 vragen gesteld.

En in dit topic weet je anders wel hoe je een loop in een table moet maken:

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/css-wil-niet-meeladen/96307/

https://www.phphulp.nl/profiel/enrico-van-der-list/29401/


Het voelde langer omdat ik een hele poos geen programmeer meer heb gedaan alleen maar veel design
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2016 22:35:12
Quote Anchor link
Maar het is nu duidelijk, of loop je nog steeds ergens op vast?
 
Enrico van der List

Enrico van der List

21/09/2016 22:37:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 21/09/2016 22:35:12:
Maar het is nu duidelijk, of loop je nog steeds ergens op vast?


Ik krijg wel 1 regel uitgelezen maar ik heb in de database 3 regels toegepast maar die wil hij alle 3 niet uitlezen vreemd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2016 22:42:24
Quote Anchor link
Hoe ziet je relevante code er nu uit?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/09/2016 22:42:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<div class="">
<table id="example" class="table table-striped table-bordered" cellspacing="0" width="100%">
    <thead>
        <tr>
           <th>id</th>
           <th>Naam</th>
           <th>E-mail</th>
           <th>Cursus</th>
           <th>Lokatie</th>
           <th>Betaling</th>
           <th>Bericht</th>
          </tr>
     </thead>

  <?php
       $result
= mysqli_query($con, "SELECT * FROM spaans ORDER BY id");
       //$id = $_GET['id'];
       //$result = mysql_query("SELECT * FROM spaans ORDER BY id");

       $i = 0;

      while($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
           $id = $row['id'];
           $name = $row['naam'];
           $mail = $row['email'];
           $lesson = $row['cursus'];
           $location = $row['lokatie'];
           $pay = $row['betaling'];
           $message = $row['bericht'];
  
 ?>

            <tr>
               <td><?php echo $id; ?></td>
                <td><?php echo $name ?></td>
                <td><?php echo $mail ?></td>  
                <td><?php echo $lesson ?></td>  
                 <td><?php echo $location ?></td>  
                  <td><?php echo $pay ?></td>
                  <td><?php echo $message ?></td>    
              </tr>
<?php
    }
?>

</table>
</div>
Gewijzigd op 21/09/2016 22:43:17 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2016 22:48:19
Quote Anchor link
Verder is het overschrijven van je variabelen niet echt nodig. Je hebt al je $row array.
 
Enrico van der List

Enrico van der List

21/09/2016 22:49:39
Quote Anchor link
thnx werkt nu wel heb iets stoms over het hoofd gezien
 
Milo S

Milo S

21/09/2016 23:39:55
Quote Anchor link
Je mist nog wel een behoorlijke foutafhandeling... Als er nu iets mis gaat laat je dat maar gewoon gebeuren? Het volgende is even uit het blote hoofd, dus mocht er ergens een tikfoutje inzitten vergeef het mij.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<table id="example" class="table table-striped table-bordered" cellspacing="0" width="100%">
    <thead>
        <tr>
            <th>id</th>
            <th>Naam</th>
            <th>E-mail</th>
            <th>Cursus</th>
            <th>Lokatie</th>
            <th>Betaling</th>
            <th>Bericht</th>
        </tr>
    </thead>

<?php
$sql
= "SELECT id, naam, email, cursus, lokatie, betaling, bericht FROM spaans ORDER BY id"

if( !$res = mysqli_query( $conn, $sql ) )
{

    $aError[] = 'Er is een fout in de query opgetreden.';
}

elseif( mysqli_num_rows( $res ) == 0 )
{

    $aError[] = 'Er zijn geen resultaten gevonden.';
}

else
{
    while( $rec = mysqli_fetch_assoc( $res ) )
    {

        echo '
        <tr>
            <td>'
.$rec['id'].'</td>
            <td>'
.$rec['naam'].'</td>
            <td>'
.$rec['email'].'</td>
            <td>'
.$rec['cursus'].'</td>
            <td>'
.$rec['lokatie'].'</td>
            <td>'
.$rec['betaling'].'</td>
            <td>'
.$rec['bericht'].'</td>
        </tr>
        '
;
    }
}

?>

</table>



Dan zou je op de plek waar je de fout weer wilt geven, boven de tabel of iets een foreach loop kunnen gebruiken om de fouten door te lopen. Dit zou natuurlijk op 1 gefixeerde plek kunnen zijn als je al je fouten zo opneemt. Dit is nog een simpele versie, maar dat is natuurlijk door te voeren tot verschillende gradaties fouten, notices, error etc.
Ikzelf had het destijds zo dat een error de pagina laat stoppen, althans hij bouwt alles netjes op kwa lay-out maar geen verdere weergave van de opgevraagde informatie. En een notice liet wel de pagina helemaal doorlopen.
Gewijzigd op 22/09/2016 10:47:07 door Milo S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.