Uitlezen tabel in MySQL met php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent

Vincent

29/08/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een tabel gemaakt met de volgende velden:
id | code | naam | bezocht

id is oplopend, code is een unieke code per id, naam is naam klant en bezocht is ja/nee.

De tabel heb ik gevuld en staan een 50-tal gegevens in (om te testen)

Nu wil ik op een pagina, dat mensen een code kunnen invullen, die overenkomt met hun naam. Als de code correct is, moeten ze doorgewezen worden naar een 2e pagina (welkom "naam" en meer info) en beozcht moet van 0 op 1 gezet worden, zodat ik kan zien wie van de 50 de pagina bezocht hebben.

Waar ik niet uitkom is wat ik moet gebruiken om het formulier te laten controleren op de ingegeven code, en indien juist door te sturen en de welkom "naam" tekst te laten zien en bezocht op 1 te zetten.

Is er iemand die me op weg kan helpen?

Connectie maken met db is geen probleem, evenals het oproepen welke namen er wel/niet geweest zijn. Dat lukt me ook nog wel...
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:59:55
 
Jacco Engel

Jacco Engel

29/08/2008 10:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<form method="post">
    <table>
        <tr>
            <td>Naam</td><td><input type="text" name="naam" /></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Code</td><td><input type="password" name="code" /></td>
        </tr>
        <tr>
            <td colspan="2"><input type="submit" value="kijk en vergelijk" /></td>
        </tr>
    </table>
</form>

<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    $query = "SELECT * FROM tabel WHERE naam='".$_POST["naam"]."' AND code='".$_POST["code"]."'" ;
    $result = mysql_query($query);
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
    {

        echo "De gebruiker komt voor" ;
        $query_update = "UPDATE table SET bezocht=1 WHERE naam='".$_POST["naam"]."' AND code='".$_POST["code"]."'" ;
        mysql_query($query_update) ;
    }

    else
    {
        echo "Ongeldige gegevens opgegeven" ;
    }
}

?>

Iets van deze strekking?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Vincent

Vincent

29/08/2008 13:20:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik er bijna ben :)

Ik laat alleen de code invoeren, dus niet de naam. De naam wil ik echter tonen in de regel: de gebruiker (naam) komt voor.

Hoe krijg ik nu de naam te zien die bij de code hoort?

edit: dit lukt ondertussen met een mysql_fetch_array

Kan ik nu ook eenvoudig een nieuwe pagina openen, waar ook de naam van die bezoeker te zien is?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.