Uitloggen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:08:02
Quote Anchor link
Waarom werkt dit script niet.
Het is voor de gebruiker te laten uitloggen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

session_start();

$_SESSION['id'] = '';
$_SESSION['md5_id'] = '';
$_SESSION['username'] = '';
$_SESSION['sha1_password'] = '';

echo "Je bent succesvol uitgelogd.";

?>
Gewijzigd op 05/06/2010 11:27:52 door Robin van der Vliet
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:47:41
 
Bram Boos

Bram Boos

05/06/2010 11:13:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

session_start();
session_unset();
session_destroy();

echo "Je bent succesvol uitgelogd.";

?>
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:26:42
Quote Anchor link
Hij leegt ze nu wel maar het werkt nog niet.
Het kan ook komen door het login script.
Dit is het login script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

session_start();

// MYSQL database login hidden. ;)

if (!$_SESSION['username'] = "")
{

echo "Je bent al ingelogd ".$_SESSION['username'].".";
}

else
{
echo '<form method="post">';
echo 'Gebruikersnaam <input type="text" name="username" size="15"><br>';
echo 'Wachtwoord <input type="password" name="password" size="15"><br>';
echo '<input name="submit" type="submit" value="Inloggen">';
echo '</form>';
}


if ($_POST['submit'])
{

    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $md5_password = (md5($password));

    $username_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where username = '".$username."'") or die(mysql_error());
    $password_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where md5_password = '".$md5_password."'") or die(mysql_error());

    if (mysql_result($username_aantal, 0) && mysql_result($password_aantal, 0))
    {

        $sql = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE username = '" . $username . "' AND md5_password = '" . $md5_password . "'");
        $fetch = mysql_fetch_assoc($sql);

        $_SESSION['id'] = $fetch['id'];
        $_SESSION['md5_id'] = $fetch['md5_id'];
        $_SESSION['username'] = $fetch['username'];
        $_SESSION['md5_password'] = $fetch['md5_password'];

        echo "Je bent succesvol ingelogd ".$_SESSION['username'].".";
    }

    else
    {
        echo "Gebruikersnaam of wachtwoord incorrect.";
    }
}


?>

Gewijzigd op 05/06/2010 11:29:14 door Robin van der Vliet
 
Bram Boos

Bram Boos

05/06/2010 11:30:33
Quote Anchor link
Wat werkt er nu dan niet? Kun je iets meer informatie geven?
 
Vdleije .

vdleije .

05/06/2010 11:30:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP

if (!$_SESSION['username'] = "")
?>

moet worden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP

if (!isset($_SESSION['username']))
?>
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:32:30
Quote Anchor link
Dat werkt nog steeds niet, de variable is wel leeg.
Deze tekst krijg ik alleen: Je bent al ingelogd .
 
Vdleije .

vdleije .

05/06/2010 11:34:05
Quote Anchor link
Offtopic, waarom zet je trouwens het wachtwoord ook in een sessie.. niet echt veilig!

Edit: lol mijn fout, het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP

if (isset($_SESSION['username']))
?>
Gewijzigd op 05/06/2010 11:35:20 door vdleije .
 
Bram Boos

Bram Boos

05/06/2010 11:36:05
Quote Anchor link
Je moet niet te veel in een sessie zetten, het gebruikers id en een sessie met TRUE of FALSE is meer dan genoeg!
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:39:21
Quote Anchor link
Het werkt.
Bedankt, het is opgelost.


FRizZL isMijnUsername op 05/06/2010 11:34:05:
Offtopic, waarom zet je trouwens het wachtwoord ook in een sessie.. niet echt veilig!

Hoezo is dat niet veilig?
 
Vdleije .

vdleije .

05/06/2010 12:16:05
Quote Anchor link
Laat ik het anders formuleren, waarom heb je het nodig? Je kan toch gewoon één of twee sessies doorsturen met bijvoorbeeld $_SESSION['login'] = true en $_SESSION['id'] = GEBRUIKERSID, zoals Bram Boos al zei.

Je weet al dat de inloggegevens goed zijn ingevuld door de gebruiker bij het inloggen en de rest is af te leiden aan de hand van bijvoorbeeld de gebruikersid.
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

06/06/2010 11:28:34
Quote Anchor link
FRizZL isMijnUsername op 05/06/2010 12:16:05:
Je weet al dat de inloggegevens goed zijn ingevuld door de gebruiker bij het inloggen en de rest is af te leiden aan de hand van bijvoorbeeld de gebruikersid.

En als ze dan de sessie veranderen in een ander id, dan zitten ze gewoon op iemand anders account.
 
Nibu lez

Nibu lez

06/06/2010 11:30:48
Quote Anchor link
Lock de sessie dan aan een ip
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

06/06/2010 11:57:23
Quote Anchor link
En als je magic_quotes_gpc uit heb staan (wat aangeraden is) kan iedereen met de 1e gebruiker inloggen door als username het volgende op te geven:
' or 1 or '
Wel moet je het wachtwoord weten van een account.

Fix voor de username:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$username
= mysql_real_escape_string($_POST['username']);
?>
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

06/06/2010 12:15:38
Quote Anchor link
Niels Hop op 06/06/2010 11:30:48:
Lock de sessie dan aan een ip

En hoe doe je dat?


Peter datwiljewelwetenhe op 06/06/2010 11:57:23:
En als je magic_quotes_gpc uit heb staan (wat aangeraden is)

En hoe zet je dat uit?


Peter datwiljewelwetenhe op 06/06/2010 11:57:23:
Fix voor de username:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$username
= mysql_real_escape_string($_POST['username']);
?>

Dit gebeurde een stuk later in het script. ;)
Gewijzigd op 06/06/2010 12:15:59 door Robin van der Vliet
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

06/06/2010 13:36:29
Quote Anchor link
Als je magic_quotes_gpc uit het staan: mysql_real_escape_string moet je toepassen op elke variabele die je in een SQL query plakt. Hier doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $md5_password = (md5($password));

En vervolgens ga je deze variabelen in query's plakken ZONDER mysql_real_escape_string
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    $username_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where username = '".$username."'") or die(mysql_error());
    $password_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where md5_password = '".$md5_password."'") or die(mysql_error());
Voor het password wellicht in theorie niet zo heel gevaarlijk in dit geval, maar wat betreft de username zit daar een heel groot gapend beveiligings gat.

Zoieso zit het login script raar in elkaar. Je controleert of de username voorkomt en of het paswoord voorkomt. Maar nergens controleer je of username en paswoord bij elkaar horen. Als username en paswoord beide ergens in de database voorkomen (mogelijk bij verschillende gebruikers), doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM gebruikers WHERE username = '" . $username . "' AND md5_password = '" . $md5_password . "'
en vervolgens haal je het resultaat op zonder te controlerne of er überhaupt resultaat is.
Gewijzigd op 06/06/2010 14:34:19 door Piet Verhagen
 
Vdleije .

vdleije .

06/06/2010 14:07:40
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.