Undefined index: actie in ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem L

Willem L

10/02/2012 12:01:30
Quote Anchor link
Ik probeer dit te begrijpen, alleen komt er niet uit.
Kan iemand mij op weg helpen?
krijg elke keer de melding:
Notice: Undefined index: actie in C:\wamp\www\login2\login.php on line 16
Notice: Undefined index: actie in C:\wamp\www\login2\login.php on line 38


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php

// sql connectie includen
include('contactdb.php');

// waar moet de bezoeker heengestuurd worden nadat hij/zij succesvol ingelogd is ?
$redirect_pagina = "pagina.php";

if ($_GET['actie'] == 'inloggen') {
// als inlogformulier is verstuurd

    $sql = "SELECT * FROM members WHERE inlognaam='".$_POST['inlognaam']."'";
    $resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
    $aantal = mysql_num_rows($resultaat);
    if ($aantal == '0') {
    // als er geen resultaat is gevonden
        echo "Het door u ingevulde inlognaam bestaat niet.";
    }
else {
    $login = mysql_fetch_object($resultaat);
    $login->passwoord;
    $login->inlognaam;
        if($_POST['passwoord'] == $login->passwoord) {
        // als gegevens kloppen met gegevens uit database, cookies setten en doorsturen!
                setcookie("inlognaam", $_POST['inlognaam'], time() + 60*60); // cookie blijft 60 keer 60 seconden bestaan
                setcookie("passwoord", $_POST['passwoord'], time() + 60*60);
            echo "U bent succesvol ingelogd, een moment.. <META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=".$redirect_pagina."\">";
        }
else {
            echo "Uw inloggegevens kloppen niet, klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om nogmaals te proberen.";
        }
    }
}
else if ($_GET['actie'] == 'registreren') {
// als men zich wil registreren
    if ($_GET['versturen'] == 'ja') {
    // als formulier reeds is verstuurd
            if (empty($_POST['inlognaam'])) {
                echo "Je hebt geen inlognaam ingevuld, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else if (empty($_POST['passwoord'])) {
                echo "Je hebt geen passwoord ingevuld, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else if (empty($_POST['passwoord_controle'])) {
                echo "Je moet ter controle ook het controleveld voor het passwoord invullen, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
            }
else {
                if ($_POST['passwoord'] != $_POST['passwoord_controle']) {
                    echo "De ingevoerde passwoorden kwamen niet overeen, <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Probeer nogmaals</a>.";
                }
else {            
                        $registreer = "INSERT INTO members (inlognaam, passwoord) VALUES ('".$_POST['inlognaam']."', '".$_POST['passwoord']."')";
                        mysql_query($registreer) or die(mysql_error());                
                    echo "Uw gegevens zijn succesvol opgeslagen! Klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om in te kunnen loggen.";        
                }
            }
        }
else {
        // als formulier nog niet is verstuurd, toon registratieformulier
    
            echo "<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren&amp;versturen=ja\" method=\"post\">
            <table>
            <tr><th colspan=\"2\">Registreren</th></tr>
            <tr><td>Inlognaam</td><td><input type=\"text\" name=\"inlognaam\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td>Passwoord</td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td>Passwoord <small>(controle)</small></td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord_controle\" size=\"15\"></td></tr>
            <tr><td></td><td><input type=\"submit\" value=\"Registreer\"></td></tr>
            </table></form>"
;
        }
    
}
else {
// inlogformulier

    echo "<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=inloggen\" method=\"post\">
    <table>
    <tr><th colspan=\"2\">Inloggen</th></tr>
    <tr><td>Inlognaam</td><td><input type=\"text\" name=\"inlognaam\" size=\"15\"></td></tr>
    <tr><td>Passwoord</td><td><input type=\"password\" name=\"passwoord\" size=\"15\"></td></tr>
    <tr><td></td><td><input type=\"submit\" value=\"Inloggen\"></td></tr>
    <tr><td></td><td><a href=\""
.$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=registreren\">Registreren</a></td></tr>
    </table></form>"
;
}


?>


[/CODE]
Ergens gaat het hier fout.
[CODE]
if ($_GET['actie'] == 'inloggen') {
[/CODE]
[CODE]
else if ($_GET['actie'] == 'registreren') {[/CODE]
Gewijzigd op 10/02/2012 12:02:41 door Willem L
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 07:19:31
 
Erwin H

Erwin H

10/02/2012 12:08:25
Quote Anchor link
$_GET['actie'] bestaat dus niet. Eerst op checken met

if ( isset($_GET['actie']) )
 
Willem L

Willem L

10/02/2012 12:39:06
Quote Anchor link
@Erwin
Na enig gepuzzel aan de praat gekregen
Bedankt voor je steun
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.