Undefined variable: product_id

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

12/12/2015 21:18:04
Quote Anchor link
ik gebruik de volgende foreach loop voor een listing met onderdelen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<ul>
    <?php foreach ( $onderdelen as $onderdeel ):
    <
li>
        <
form action="" method="post" name="onderdeel-form" id="onderdeel-form" class="onderdeel-form">
             <
input name="onderdeel_id" type="hidden" value="<?php echo $onderdeel['onderdeel_id']; ?>">
               <
h3>[code]<?php echo $onderdeel['onderdeel_naam']; ?>
<span>&#8364;&nbsp;<?php echo $onderdeel['onderdeel_prijs']; ?></span></h3>
            <?php include "modellen.php"; ?>            
            <p class="onderdeel_prijs">&#8364;&nbsp;&nbsp;<?php echo $onderdeel['onderdeel_prijs']; ?>
            <span><button type="submit" class="btn"><i class="fa fa-cart-plus"></i></button></span></p>
        </form>
    </li>
    <?php endforeach; ?>
</ul>


Zoals je ziet heb ik in de loop een include voor (snorfiets) modellen waar dit onderdeel op past. In de include heb ik het volgende:


$sql = "SELECT *
          FROM modellen M
     LEFT JOIN onderdeel_modellen OM ON M.model_id = OM.model_id
         WHERE OM.onderdeel_id = ?";
            
    $stmt = $pdo->prepare($sql);
    $stmt->execute(array($onderdeel_id));
    
    $results = $stmt->fetchAll();


en de html


<ul>
    <?php foreach($results as $model): ?>
    <li><?php echo $model['model']; ?></li>
    <?php endforeach; ?>
</ul>

Maar ik blijf de foutmelding krijgen:

Undefined variable: onderdeel_id in C:\wamp\www\Tomossloop\private\templates\modellen.php on line 24

Maar zoals je in het foreach loop kunt zien bestaat onderdeel_id wel degelijk
Gewijzigd op 12/12/2015 21:23:15 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:07:43
 
Pipo Clown

Pipo Clown

12/12/2015 21:33:15
Quote Anchor link
In bovenstaande code bouw je de HTML op voordat je de gevens uit de database inleest middels PHP.

Die index is dus inderdaad nog niet bekend.
 
Donald Boers

Donald Boers

12/12/2015 21:44:25
Quote Anchor link
Pipo Clown op 12/12/2015 21:33:15:
In bovenstaande code bouw je de HTML op voordat je de gevens uit de database inleest middels PHP.

Die index is dus inderdaad nog niet bekend.

Hi Pipo Clown. Bedankt voor je reactie. Hier raak ik je kwijt.Als ik in de pagina bron kijk staat onderdeel_id er wel degelijk. Hoe zou ik het dan moeten doen?

Alvast bedankt
Gewijzigd op 12/12/2015 21:48:33 door Donald Boers
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

12/12/2015 21:48:34
Quote Anchor link
Waar komt $onderdelen vandaan? doe eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r($onderdelen);
?>

voor de foreach loop en kijk wat de output is.
 
Donald Boers

Donald Boers

12/12/2015 21:55:20
Quote Anchor link
Bo Ter Ham op 12/12/2015 21:48:34:
Waar komt $onderdelen vandaan? doe eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r($onderdelen);
?>

voor de foreach loop en kijk wat de output is.

Hoi Bo bedankt voor de reactie. $onderdelen komt uit mijn controller. Ik heb zojuist gedaan wat je zei en dit is de uitkomst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [0] => Array ( [onderdeel_id] => 121 [0] => 121 [categorie_id] => 5 [1] => 5 [modellen] => [2] => [categorie_naam] => [3] => [artikel_nummer] => 117 [4] => 117 [onderdeel_naam] => Koplamp beschermer [5] => Koplamp beschermer [onderdeel_omschrijving] => Koplampbeschermer rond zwart [6] => Koplampbeschermer rond zwart [bouwjaar] => [7] => [onderdeel_prijs] => 10.00 [8] => 10.00 [aanbieding_prijs] => [9] => [onderdeel_status] => nieuw [10] => nieuw [aantal] => 2 [11] => 2 [isAanbieding] => 0 [12] => 0 [foto] => ad97a4777c02dd81efb5851a5d9337b4.jpg [13] => ad97a4777c02dd81efb5851a5d9337b4.jpg ) [1] => Array ( [onderdeel_id] => 122 [0] => 122 [categorie_id] => 5 [1] => 5 [modellen] => [2] => [categorie_naam] => [3] => [artikel_nummer] => 118 [4] => 118 [onderdeel_naam] => Koplamp beschermer [5] => Koplamp beschermer [onderdeel_omschrijving] => Koplamp beschermer chroom [6] => Koplamp beschermer chroom [bouwjaar] => [7] => [onderdeel_prijs] => 10.00 [8] => 10.00 [aanbieding_prijs] => [9] => [onderdeel_status] => nieuw [10] => nieuw [aantal] => 1 [11] => 1 [isAanbieding] => 0 [12] => 0 [foto] => e102da6d927460f1c194221b167ce66e.jpg [13] => e102da6d927460f1c194221b167ce66e.jpg ) [2] => Array ( [onderdeel_id] => 123 [0] => 123 [categorie_id] => 5 [1] => 5 [modellen] => [2] => [categorie_naam] => [3] => [artikel_nummer] => 119 [4] => 119 [onderdeel_naam] => Spatbord [5] => Spatbord [onderdeel_omschrijving] => Spatbord achter S25 A3 A35 [6] => Spatbord achter S25 A3 A35 [bouwjaar] => [7] => [onderdeel_prijs] => 20.00 [8] => 20.00 [aanbieding_prijs] => [9] => [onderdeel_status] => nieuw [10] => nieuw [aantal] => 1 [11] => 1 [isAanbieding] => 0 [12] => 0 [foto] => 87fe84cd43859897fedcb75a47bf5d88.jpg [13] => 87fe84cd43859897fedcb75a47bf5d88.jpg ) [3] => Array ( [onderdeel_id] => 131 [0] => 131 [categorie_id] => 5 [1] => 5 [modellen] => [2] => [categorie_naam] => [3] => [artikel_nummer] => 127 [4] => 127 [onderdeel_naam] => Achterbrug as [5] => Achterbrug as [onderdeel_omschrijving] => Achterbrug as S25 A3 A35 Flexer tot 2007 [6] => Achterbrug as S25 A3 A35 Flexer tot 2007 [bouwjaar] => [7] => [onderdeel_prijs] => 10.00 [8] => 10.00 [aanbieding_prijs] => [9] => [onderdeel_status] => nieuw [10] => nieuw [aantal] => 10 [11] => 10 [isAanbieding] => 0 [12] => 0 [foto] => a8003c55a114cc6205f291864042cabd.jpg [13] => a8003c55a114cc6205f291864042cabd.jpg ) [4] => Array ( [onderdeel_id] => 133 [0] => 133 [categorie_id] => 5 [1] => 5 [modellen] => [2] => [categorie_naam] => [3] => [artikel_nummer] => 129 [4] => 129 [onderdeel_naam] => Remhendel [5] => Remhendel [onderdeel_omschrijving] => Gashendel compleet  Rechts [6] => Gashendel compleet  Rechts [bouwjaar] => [7] => [onderdeel_prijs] => 15.00 [8] => 15.00 [aanbieding_prijs] => [9] => [onderdeel_status] => nieuw [10] => nieuw [aantal] => 2 [11] => 2 [isAanbieding] => 0 [12] => 0 [foto] => bdd313dd13e9b9d8dc494651204b5e49.jpg [13] => bdd313dd13e9b9d8dc494651204b5e49.jpg ) [5] => Array ( [onderdeel_id] => 134 [0] => 134 [categorie_id] => 5 [1] => 5 [modellen] => [2] => [categorie_naam] => [3] => [artikel_nummer] => 130 [4] => 130 [onderdeel_naam] => Remhendel [5] => Remhendel [onderdeel_omschrijving] => Remhendel compleet Links [6] => Remhendel compleet Links [bouwjaar] => [7] => [onderdeel_prijs] => 15.00 [8] => 15.00 [aanbieding_prijs] => [9] => [onderdeel_status] => nieuw [10] => nieuw [aantal] => 1 [11] => 1 [isAanbieding] => 0 [12] => 0 [foto] => 61ca30af3d43ac7f8453001416d39ef4.jpg [13] => 61ca30af3d43ac7f8453001416d39ef4.jpg ) )



Dus de onderdelen op de pagina!!
Gewijzigd op 12/12/2015 22:01:52 door Donald Boers
 
Pipo Clown

Pipo Clown

12/12/2015 23:17:59
Quote Anchor link
Zie ik nu op regel 2
dat je forms in een lijst plaatst ?
En dat dan ook nog alle forms dezelfde name en id heeft ?
 
Donald Boers

Donald Boers

13/12/2015 13:22:03
Quote Anchor link
Pipo Clown op 12/12/2015 23:17:59:
Zie ik nu op regel 2
dat je forms in een lijst plaatst ?
En dat dan ook nog alle forms dezelfde name en id heeft ?

Hi Pipo Clown. Bedankt voor de reactie. Je hebt gelijk ik had inderdaad de zelfde id voor ieder formulier. Stom dat heb ik nu veranderd maar dat geeft nog steeds geen oplossing voor het eigenlijke probleem



Toevoeging op 13/12/2015 13:35:35:

Ik heb inmiddels de structuur enigsinds aangepast.

Model:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
public function get_modellen(array $ids)
{
    $ids = implode(', ', $ids);
    $sql = "SELECT *
              FROM modellen M
         LEFT JOIN onderdeel_modellen OM ON M.model_id = OM.model_id
             WHERE OM.onderdeel_id IN ($ids) ";
                  
    $stmt = $this->pdo->query($sql);        
    return $stmt->fetchAll();        
}


Controller
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$onderdelen      = $this->artikelen->get_onderdelen($categorie,$conditie,$start,$per_page);
$ids             = array();
foreach ($onderdelen as $onderdeel)
{
    $ids[]         = $onderdeel['onderdeel_id'];
}    
$modellen        = $this->artikelen->get_modellen($ids );


HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<ul>
    <?php foreach ($modellen as $model): ?>
    <li><?php echo $model['model']; ?></li>
    <?php endforeach; ?>
</ul>

Nu krijg ik niet meer die undefined index fout maar nu hebben alle onderdelen de exact zelfde modellen aan zich gekoppeld terwijl dat in de database niet het geval is.
Gewijzigd op 13/12/2015 13:36:38 door Donald Boers
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.