Undefined variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:13:07
Quote Anchor link
Hallo php'ers,

Ik ben met een systeem bezig zoiets als joomla, maar lang niet zo uitgebreid. Het probleem zit zo: ik heb een config bestand en een index, maar als ik vanaf de index een veriable opvraag dn geef die error en ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat weg krijg.

groet bas

ps de var ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$owes['basedate']['tabel']
Gewijzigd op 22/08/2010 22:14:31 door Bas Php
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 22:56:33
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:14:26
Quote Anchor link
post eens relevante code in volgorde zoals je die hebt, dan is het wat eenvoudiger om uit te leggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $ikbestaniet['naam'];
?>


ikbestaniet.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ikbestaniet
['naam'] = 'Noppes';
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include 'ikbestaniet.php';
echo $ikbestaniet['naam'];
?>
Gewijzigd op 22/08/2010 22:16:35 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:16:01
Quote Anchor link
config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$owes
['basedate']['tabel'] = 'dos_tekst'; //tabel
$owes['basedate']['page_id'] = 'page_id'; //page_id
$owes['basedate']['id'] = 'id'; //id
$owes['basedate']['titel'] = 'titel'; //titel
$owes['basedate']['zien'] = 'zien'; //zien
$owes['basedate']['knopzien'] = 'knopzien'; //knopzien
$owes['basedate']['tekst'] = 'tekst'; //tekst
$owes['basedate']['recht'] = 'recht'; //recht
?>

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:19:25:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $owes['basedate']['tabel'];
?>

daar komt uit:
dos_tekst
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:19:36
Quote Anchor link
dat is een totaal verkeerde aanpak:
Verwerk in je sql geen variabelen welke verwijzen naar tabel dan wel tabel velden!
Schiijf je queries dus uit op de normale manier

select page_id
, id
, titel
, zien
from dos_tekst

maar het antwoord is dat je totaal vergeet de file config te includen.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:21:20
Quote Anchor link
die staat er wel in maar die had ik niet gekopieerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
include("inc/config.php");

function
titel(){
    $txt = '';
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['id']) && isset($_GET['cd'])){
        $txt .= '&gt; Preview';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['cd'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['cd'])){
        echo $txt;
    }
}

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:22:56:

oja trouwens hoezo zou ik niet een var kunnen neer zetten in een sql??
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:24:01
Quote Anchor link
Nogmaals het is een verkeerde aanpak, zie mijn voorgaande post!

de array $owes is niet bekend binnen de functie!

Dus zal je de array bij het aanroepen van de functie moeten doorgeven
Gewijzigd op 22/08/2010 22:26:11 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:25:28
Quote Anchor link
maar anders moet ik bij elke verandering 100.000 sql queries aanpassen
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:27:47
Quote Anchor link
*insert face palm*
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:27:50
Quote Anchor link
Overdrijven is ook een vak!

Je hebt er meer plezier aan als je doet wat er geadviseerd wordt.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:32:35
Quote Anchor link
ja klopt is beetje overdreven, maar hoe doen ze dat dan bij systemen als joomla ofzo
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:39:29
Quote Anchor link
Wel als je je dat afvraags, download die bagger en bekijk het eens
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:44:12
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Aad B

Aad B

22/08/2010 22:54:26
Quote Anchor link
Hmmm, generieke PHP/SQL maken mag dus niet ?
Wat is er tegen om je tabelnaam in een variabele te zetten ?
Er zullen best wel applicaties zijn die dat doen en dan is dat niet per definitie "totaal verkeerde aanpak".
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 01:02:34
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

23/08/2010 10:03:33
Quote Anchor link
global $owes in de functie zetten...

Maar goed, ik denk dat je jouw applicatie wel kunt gaan vergelijken met Joomla.
Bagger. (beveiliging zal wel niet op orde zijn)
 
John D

John D

23/08/2010 12:22:45
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 23/08/2010 01:02:34:
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.

Dus: Bij de functie aanroep meegeven als parameter en iest zinvols returnen.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 12:36:49
Quote Anchor link
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 13:02:44
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 12:36:49:
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?


Kan beiden.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 14:11:31
Quote Anchor link
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 14:43:46
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 14:11:31:
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?


Het gaat hier steeds om hetzelfde array(), dus dat even als global te definiëren lijkt mij het simpelst. Als parameter meegeven is zinvol als er verschillende array()'s worden gebruikt.
 
Chris -

Chris -

23/08/2010 14:57:53
Quote Anchor link
Overdatum puntNL op 22/08/2010 22:27:47:
*insert face palm*


Twee nutteloze reacties in één topic? Knap ;-)

Onderbouw voortaan wáárom iets een face palm is, dan help je iemand nog..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.