undifined variable $con.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:38:38
Quote Anchor link
Hey mensen.

Ik ben bezig met een login systeempje alleen had ik eerst alles in mysql omdat dat in de tutorial zo werd gedaan, nu wil ik dit over zetten naar mysqli alleen nu krijg ik problemen met de variable $con.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

init.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
//error_reporting(0);

include 'database/connect.php';
include 'functions/password_hash.php';
include 'functions/users.php';
include 'functions/general.php';

$errors = array();
?>


connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error_message
= "There are some connection isseus this is not a problem by u. We are currently bussy, so please come back later.";
$con = mysqli_connect('localhost', 'root', '123', 'mtut') or die ($error_message);
?>


users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data) {
    return mysql_real_escape_string($data);
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 04:42:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:42:49
Quote Anchor link
Vergeet niet dat je $con ook even met global beschikbaar moet maken in je functie. Of deze anders als parameter moet gebruiken.

Enne verder...
MySQLi gebruiken, met de verouderde mysql_real_escape_string() functie?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:44:45
Quote Anchor link
Aar ik had ook geprobeerd om de variable $con als parameter bij elke functie mee te geven. alleen dat werkt ook niet. en die mysqli_real_escape_string(); dat heb ik zo gevonden op INTERNET!

En oja miss zou het handig zijn als ik dit mee geef.

ERROR[

Warning: Missing argument 2 for user_exists(), called in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\login.php on line 12 and defined in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 2

Notice: Undefined variable: con in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 6
Array ( [0] => This username doesn't exist. Please register. )
]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:48:16
Quote Anchor link
Je sanitize doet: mysql_real_escape_string, de oude versie dus... ;-)

Als je $con als parameter gebruikt, moet je de aanroep van de functie ook natuurlijk aanpassen. Tenzij het een optionele parameter is, maar dat lijkt me niet handig hiervoor.

Global zou eventueel ook wel kunnen, dan hoef je de parameters niet aan te passen.
Gewijzigd op 20/06/2014 21:48:33 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:50:28
Quote Anchor link
Aar woops die sanitize. klopt die zal ik meteen eff veranderen. even kijken wat het zegt...

Toevoeging op 20/06/2014 21:56:01:

Even de update van wat er veranderd is.

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password, $con) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include 'core/init.php';

if (empty($_POST) == false) {
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    
    if (empty($username)) {
        $errors[] = "Please fill in a username.";
    }
else if (empty($password)) {
        $errors[] = "Please fill in a password.";
    }
else if (user_exists($username, $con) == false) {
        $errors[] = "This username doesn't exist. Please register.";
    }
else if (user_active($username, $con) == false) {
        $errors[] = "You haven't activated your account.";
    }
else {
        $login = login($username, $password, $con);
        if ($login == false) {
            $errors[] = "This password doesn't match with this username.";
        }
else {
            
        }
    }

    
    print_r($errors);
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data, $con) {
    return mysqli_real_escape_string($con, $data);
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 22:00:13
Quote Anchor link
Je moet de aanroep naar sanitize() ook veranderen. Nu krijg je waarschijnlijk Missing argument 2 for sanitize()
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 22:04:49
Quote Anchor link
Aar klopt.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/06/2014 22:09:47
Quote Anchor link
Waarom ga je fetchen terwijl je niet weet of er een record is gevonden?

return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.