undifined variable $con.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:38:38
Quote Anchor link
Hey mensen.

Ik ben bezig met een login systeempje alleen had ik eerst alles in mysql omdat dat in de tutorial zo werd gedaan, nu wil ik dit over zetten naar mysqli alleen nu krijg ik problemen met de variable $con.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

init.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
//error_reporting(0);

include 'database/connect.php';
include 'functions/password_hash.php';
include 'functions/users.php';
include 'functions/general.php';

$errors = array();
?>


connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error_message
= "There are some connection isseus this is not a problem by u. We are currently bussy, so please come back later.";
$con = mysqli_connect('localhost', 'root', '123', 'mtut') or die ($error_message);
?>


users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data) {
    return mysql_real_escape_string($data);
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 10:47:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:42:49
Quote Anchor link
Vergeet niet dat je $con ook even met global beschikbaar moet maken in je functie. Of deze anders als parameter moet gebruiken.

Enne verder...
MySQLi gebruiken, met de verouderde mysql_real_escape_string() functie?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:44:45
Quote Anchor link
Aar ik had ook geprobeerd om de variable $con als parameter bij elke functie mee te geven. alleen dat werkt ook niet. en die mysqli_real_escape_string(); dat heb ik zo gevonden op INTERNET!

En oja miss zou het handig zijn als ik dit mee geef.

ERROR[

Warning: Missing argument 2 for user_exists(), called in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\login.php on line 12 and defined in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 2

Notice: Undefined variable: con in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 6
Array ( [0] => This username doesn't exist. Please register. )
]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:48:16
Quote Anchor link
Je sanitize doet: mysql_real_escape_string, de oude versie dus... ;-)

Als je $con als parameter gebruikt, moet je de aanroep van de functie ook natuurlijk aanpassen. Tenzij het een optionele parameter is, maar dat lijkt me niet handig hiervoor.

Global zou eventueel ook wel kunnen, dan hoef je de parameters niet aan te passen.
Gewijzigd op 20/06/2014 21:48:33 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:50:28
Quote Anchor link
Aar woops die sanitize. klopt die zal ik meteen eff veranderen. even kijken wat het zegt...

Toevoeging op 20/06/2014 21:56:01:

Even de update van wat er veranderd is.

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password, $con) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include 'core/init.php';

if (empty($_POST) == false) {
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    
    if (empty($username)) {
        $errors[] = "Please fill in a username.";
    }
else if (empty($password)) {
        $errors[] = "Please fill in a password.";
    }
else if (user_exists($username, $con) == false) {
        $errors[] = "This username doesn't exist. Please register.";
    }
else if (user_active($username, $con) == false) {
        $errors[] = "You haven't activated your account.";
    }
else {
        $login = login($username, $password, $con);
        if ($login == false) {
            $errors[] = "This password doesn't match with this username.";
        }
else {
            
        }
    }

    
    print_r($errors);
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data, $con) {
    return mysqli_real_escape_string($con, $data);
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 22:00:13
Quote Anchor link
Je moet de aanroep naar sanitize() ook veranderen. Nu krijg je waarschijnlijk Missing argument 2 for sanitize()
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 22:04:49
Quote Anchor link
Aar klopt.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/06/2014 22:09:47
Quote Anchor link
Waarom ga je fetchen terwijl je niet weet of er een record is gevonden?

return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.