undifined variable $con.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:38:38
Quote Anchor link
Hey mensen.

Ik ben bezig met een login systeempje alleen had ik eerst alles in mysql omdat dat in de tutorial zo werd gedaan, nu wil ik dit over zetten naar mysqli alleen nu krijg ik problemen met de variable $con.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

init.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
//error_reporting(0);

include 'database/connect.php';
include 'functions/password_hash.php';
include 'functions/users.php';
include 'functions/general.php';

$errors = array();
?>


connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error_message
= "There are some connection isseus this is not a problem by u. We are currently bussy, so please come back later.";
$con = mysqli_connect('localhost', 'root', '123', 'mtut') or die ($error_message);
?>


users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data) {
    return mysql_real_escape_string($data);
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 19:07:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:42:49
Quote Anchor link
Vergeet niet dat je $con ook even met global beschikbaar moet maken in je functie. Of deze anders als parameter moet gebruiken.

Enne verder...
MySQLi gebruiken, met de verouderde mysql_real_escape_string() functie?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:44:45
Quote Anchor link
Aar ik had ook geprobeerd om de variable $con als parameter bij elke functie mee te geven. alleen dat werkt ook niet. en die mysqli_real_escape_string(); dat heb ik zo gevonden op INTERNET!

En oja miss zou het handig zijn als ik dit mee geef.

ERROR[

Warning: Missing argument 2 for user_exists(), called in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\login.php on line 12 and defined in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 2

Notice: Undefined variable: con in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 6
Array ( [0] => This username doesn't exist. Please register. )
]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:48:16
Quote Anchor link
Je sanitize doet: mysql_real_escape_string, de oude versie dus... ;-)

Als je $con als parameter gebruikt, moet je de aanroep van de functie ook natuurlijk aanpassen. Tenzij het een optionele parameter is, maar dat lijkt me niet handig hiervoor.

Global zou eventueel ook wel kunnen, dan hoef je de parameters niet aan te passen.
Gewijzigd op 20/06/2014 21:48:33 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:50:28
Quote Anchor link
Aar woops die sanitize. klopt die zal ik meteen eff veranderen. even kijken wat het zegt...

Toevoeging op 20/06/2014 21:56:01:

Even de update van wat er veranderd is.

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password, $con) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include 'core/init.php';

if (empty($_POST) == false) {
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    
    if (empty($username)) {
        $errors[] = "Please fill in a username.";
    }
else if (empty($password)) {
        $errors[] = "Please fill in a password.";
    }
else if (user_exists($username, $con) == false) {
        $errors[] = "This username doesn't exist. Please register.";
    }
else if (user_active($username, $con) == false) {
        $errors[] = "You haven't activated your account.";
    }
else {
        $login = login($username, $password, $con);
        if ($login == false) {
            $errors[] = "This password doesn't match with this username.";
        }
else {
            
        }
    }

    
    print_r($errors);
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data, $con) {
    return mysqli_real_escape_string($con, $data);
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 22:00:13
Quote Anchor link
Je moet de aanroep naar sanitize() ook veranderen. Nu krijg je waarschijnlijk Missing argument 2 for sanitize()
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 22:04:49
Quote Anchor link
Aar klopt.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/06/2014 22:09:47
Quote Anchor link
Waarom ga je fetchen terwijl je niet weet of er een record is gevonden?

return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.