Uniek computer nummer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 11:34:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een stukje beveiliging op mijn site. Nu word er heel vaak gesproken over het feit dat je een user moet identificeren met zijn IP-adres. Maar stel nu dat je een gebruiker een half uur geen toegang geeft tot je site omdat hij bijv. 20 foutieve login pogingen heeft gedaan. Wat nu als deze gebruiker in een bedrijfs/school netwerk zit? Dan word het hele netwerk geblokkeerd.

Nu vroeg ik me af of het ook mogelijk is om een soort uniek nummer van een computer of browser op te vragen, een soort MAC adres idee. Of heeft iemand een andere manier om te voorkomen dat een volledig netwerk word geblokeerd.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 12:50:04
 
Bas de jong

bas de jong

30/10/2013 12:24:41
Quote Anchor link
en als de user nou via zijn telefoon op internet zit met een dynamisch ip adres?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:37:56
Quote Anchor link
Bas:

Juist door een uniek nummer van de telefoon/computer te nemen ipv IP heb je dat probleem niet meer.
Gewijzigd op 30/10/2013 12:38:57 door Matthijs Vos
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:41:40
Quote Anchor link
Je zou aan token authenticatie kunnen denken.

- Wikipedia token (indentificatie)

Ik weet echter verder niet hoe je dat op een goede manier met PHP zou kunnen bouwen
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:48:52
Quote Anchor link
De bedoeling is eigenlijk een bezoeker te koppelen aan een nummer, en dit nummer bij elk nieuwe bezoek weer te gebruiken. Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd. Hij switcht van IP en hij denkt er weer op te kunnen (aangezien er 9 v/d 10x word gecheckt op IP) maar door het gebruik van een gekoppeld nummer aan een gebruiker kan hij er nog steeds niet op. Zijn IP is namelijk wel gewijzigd maar zijn computer (en daardoor het nummer) zijn nog steeds gelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 12:54:08
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 12:48:52:
Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd.
Daarvoor kun je ook (tijdelijk) één gebruikersaccount blokkeren.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:57:33
Quote Anchor link
Als beveiliging zo'n groot issue is zou ik het alsvolgt beveiligen:

- Zorg voor een login systeem (username, password)
- Houd bij hoevaak iemand met 1 ip adres probeerd in te loggen
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het account voor 24 uur geblokkeerd
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het IP voor 24 uur geblokkeerd
- Zorg er voor dat cross site forgery niet mogelijk is
- Zorg ervoor dat hack als mysql etc niet mogelijk/geminimaliseerd is
- Een eventueel extra optie is om naar username en password een bepaalde code of token mee te geven die naast het wachtwoord ingevuld moet worden als derde veld.
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:34:47
Quote Anchor link
Een IP adres is naar mijn idee nog steeds het enige goede 'unieke computer nummer'. En ja in een bedrijf of school zitten er meerdere op 1 IP, maar dit voorkom je niet. Dynamische IP's blijven ook lastig.
Hoe je dit echt goed moet oplossen weet ik ook niet en vraag ik mij ook af.
Hoe ik het doe is het aantal login pogingen van een IP bijhouden en zet ik in de sleep() functie (eventueel delen door 10 of 5 of 2 o.i.d. om niet heel veel vertraging te krijgen) stel dat je dit deelt door 2 dan moet de hacker naar 10 inlogpogingen 5 seconden wachten voordat het script verder gaat. Hiermee voorkom je dat hij heel veel pogingen kan doen en een bruteforce aanval wordt hier ook mee vertraagd.
Voordeel is dat het IP of gebruikersnaam niet wordt geblokkeerd.
Als de gebruiker dan op zijn account wil inloggen in het zelfde netwerk heeft hij wel wat vertraging bij het inloggen, maar het kan wel. Inlogpogingen ouder dan een uur tellen niet meer mee in de vertraging.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:44:55
Quote Anchor link
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

@Bas:
En als er dan vanuit een school netwerk word ingelogd met 300 computers? Dan is 300 pogingen helemaal niet zo gek, terwijl dat vanuit een huisnetwerk met 3 computers heel gek is.

@Michael:
Dat is inderdaad wel een goed idee. Doe je dat dan gebaseerd op het aantal pogingen op 1 account of per IP?

Ik lees inderdaad overal dat dit eigenlijk niet mogelijk is. Dus ga dan maar voor de IP gebaseerde methode
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 13:48:39
Quote Anchor link
IP + Browser hashen? Heb je toch een iets uniekere ID voor een gebruiker dan alleen maar het IP.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 13:53:35
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 13:44:55:
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

Dat werkt dan alleen als de hacker alle gebruikersnamen weet. Dit kun je dus al voor een groot deel voorkomen door ook gebruikersnamen geheim te houden: de gebruikersnaam waarmee iemand inlogt, kun je beter niet gelijk maken aan de schermnaam/alias die voor iedereen zichtbaar is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:58:11
Quote Anchor link
@hertog:
Op het moment dat een hacker dan zijn user agent gaat aanpassen is hij om het hele systeem heen. en kan hij door blijfen gaan zo lang hij wil aangezien het systeem dan steeds denkt dat het een andere computer in het netwerk is. Daarnaast binnen schoolnetwerken word overal dezelfde browser gebruikt.

@ward:
De gebruikersnamen zijn gelijk aan de leerlingnummers op onze school, en die zijn via het roostersysteem voor iedereen toegankelijk
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:59:20
Quote Anchor link
@Matthijs, Zowel ip, tijd, gebruikersnaam, etc. wordt opgeslagen in een tabel 'attempts'. Weet niet meer precies of het alleen op de gebruikersnaam vertraagt of ook als je andere gebruikersnamen probeert.

Ook zou je nog iets met een captcha kunnen doen dat je deze toont na 3 foute inlogpogingen, hiermee voorkom je ook aanvallen en gebruikers haken dan ook vaak wel af. Zelf heb ik niet zoveel met captcha's en gebruik ze zelf nergens.

@Jan, wat bedoel je met browser hashen, de User agent? Deze kun je simpel aanpassen dus kan je hier iets voor maken dat je elke seconde een andere user agent hebt. Dit is geen betrouwbare waarde.
Met IP's/Proxy kun je ook wel het één ander doen, maar daarom blijft het ook een discussie wat nou de goede manier is.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:05:44
Quote Anchor link
@matthijs, ja jij vraagt een uniek ID van de gebruiker. Aan de hand van de browser en ip heb je een zon uniek mogelijk ID. Dat het betrouwbaar is nee, maar dat is een IP ook niet.

En binnen een netwerk hoeft niet iedereen dezelfde browser te hebben. Zo zit de ene op een mac, andere op windows, weer een andere op eigen laptop etc etc
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 14:08:42
Quote Anchor link
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:15:05
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 14:08:42:
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?


Valt je tegen, heb je gelezen wat ik heb gezegd? Neem de school waar ik op zit of waar ik op gezeten heb. Studenten en docenten nemen eigen laptop mee. De ene heeft een windows, de andere een macbook. De bestaane computers, ene lokaal heeft bijvoorbeeld weer windows, andere weer imac. En denk ook eens aan tablets, telefoons. Allemaal verschillende browsers en allemaal op 1 netwerk.

Wat ik een goede beveiliging vind? Ik zou gewoon de gebruiker waarop ingelogd is blokkeren voor 10 a 15 min of dergelijke.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.