UPDATE every hour

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »
Panic

Panic

03/06/2008 22:03:00
Quote Anchor link
if (*Wat moet ik hier zetten*){
mysql_query("UPDATE fb SET stock=stock+1000");
}

Ik wil dat er elk uur een UPDATE komt stock+1000

Wat is de slimste weg omdat te doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 16:51:48
 
Jan Aart

Jan Aart

03/06/2008 23:05:00
Quote Anchor link
Misschien is wat meer info handig. Zelf zou ik een cronjob gebruiken (mocht jouw hoster dit ondersteunen) die je dan gewoon elk uur laat draaien. Wat je ook kan doen is als er iemand op jouw pagina komt om de stocks te bekijken, te kijken of het langer of gelijk aan een uur geleden is dat er een update is uitgevoerd. En als dat zo is, een update uit te voeren.
 
Panic

Panic

03/06/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Mij was aangeraden het verschil te berekenen van de tijden en dan de UPDATE te doen met behulp van een DATETIME, maar ik weet dan niet waar ik moet beginnen ik heb ook al verschillende tutorials bekeken
 

03/06/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Jan Aart schreef op 03.06.2008 23:05:
Misschien is wat meer info handig. Zelf zou ik een cronjob gebruiken (mocht jouw hoster dit ondersteunen) die je dan gewoon elk uur laat draaien.

Cron is bijna nooit nodig. In dit geval ook niet.
Jan Aart schreef op 03.06.2008 23:05:
Wat je ook kan doen is als er iemand op jouw pagina komt om de stocks te bekijken, te kijken of het langer of gelijk aan een uur geleden is dat er een update is uitgevoerd. En als dat zo is, een update uit te voeren.

Dit is de oplossing.
 
Panic

Panic

03/06/2008 23:35:00
Quote Anchor link
En hoe kan ik die oplossing maken met PHP, welke functies etc?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/06/2008 23:49:00
Quote Anchor link
De oplossing is niet PHP maar SQL. Je voert een query uit en kijkt of het verschil met de vorige datum/tijd een uur is of meer, indien dit meer is dan een update query met de nieuwe datum tijd. Je gaat dus controleren hoeveel uur verschil er is met SQL.
 
Panic

Panic

04/06/2008 00:05:00
Quote Anchor link
Dat zei ik in mijn 2de post ook, maar weet dus niet hoe ik dat moet doen
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

04/06/2008 01:04:00
Quote Anchor link
google eens op de fucnties DATE_SUB en DATE_ADD, en laat je query dan aan ons zien als het je niet lukt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Frank -

Frank -

04/06/2008 08:11:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 04.06.2008 01:04:
google eens op de fucnties DATE_SUB en DATE_ADD, en laat je query dan aan ons zien als het je niet lukt.
Inderdaad, dan zul je direct zien dat dit achtelijke functies zijn. Het gebruik van de + (plus) en - (min) is zeker 100x handiger.

Wanneer je DATE_SUB en DATE_ADD in je SQL hebt staan, dan snap je blijkbaar weinig van wiskunde. Dat zal ook de reden zijn dat MySQL deze onzin heeft uitgevonden... ;)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/06/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Jep helemaal gelijk pgFrank,

Als ik dit uitvoer in PGadmin III

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT NOW() - '2008-06-04 10:30:00' AS testdate


krijg ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
00:02:50.3049


wellicht zou het in MySQL ongeveer hetzelfde zijn. Wellicht zou je nog even alles willen selecteren als uren ofzo. Ik krijg als ik een datum selecteer van gisteren, -1 day 00:03:02. SQL kan daar wel mee overweg (PgSQL iig) maar PHP snapt daar niks van.
 
Panic

Panic

04/06/2008 17:02:00
Quote Anchor link
if($fetch_bf->time + 3600 > time())
{
$tijdverschil1 = $fetch_bf->time-time();
$tijdverschil = date("H:i:s", "$tijdverschil1");
$fetch_bf->producing == "Yes";
{
mysql_query("UPDATE bf SET stock=stock+100000 WHERE `location`='$fetch_bf->location'");
mysql_query("UPDATE bf SET time=NOW() WHERE `location`='$fetch_bf->location'");
mysql_query("UPDATE users SET `money`=`money`-100000 WHERE username='$b->owner'");
}
}

Klopt dit nu?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/06/2008 17:29:00
Quote Anchor link
Er is maar 1 manier om dit te testen niet?
 
Panic

Panic

04/06/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Volgens mij werkt het niet want er komt niks bij dus misschien klopt er iets niet
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/06/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Zoek maar het tijdverschil uit in SQL, dat werkt veel beter, zoiets als in mijn bovenstaande post van 04.06.2008 10:36. Dan kun je het verschil veel makkelijker berekenen dan in PHP dan hoef je enkel het op te hogen deel maar maal het aantal uren verschil te doen en voila!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/06/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Als je MySQL gebruikt, zal dit je niet met enkel SQL lukken. Het is namelijk niet mogelijk om in een UPDATE query een subquery uit te voeren waarin je selecteert uit de tabel die geupdate wordt.

Het aantal uren verschil kun je in MySQL als volgt bepalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
  HOUR(TIMEDIFF(NOW(), datumtijdveld)) AS verschil
FROM
  tabel

Vervolgens zul je dit resultaat moeten fetchen en moeten gebruiken in een update query die er ongeveer als volgt uit zal komen te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
UPDATE
  tabel
SET
  datumtijdveld = NOW(),
  waarde = waarde + 1000 * $$

Waarbij je die $$ vervangt door je PHP variabele met het verschil.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.