update query fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:43:00
Quote Anchor link
Ik heb meteen het hele scriptje gepost anders zou ik zodra gepost reactie krijgen dat hele script er niet op staat. Nou het betreft de update query die het echt niet doet. Heb reeds verschillende methoden gebruikt maar ik kom er niet uit. De post gegevens komen juist terrecht want ik krijg ze te zien als ik deze plaats in een echo.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
error_reporting(E_ALL);
require_once('../../Connections/conn_gezinsbond.php');

// Eerste validatie, controleren of de gegevens wel een post is en of de post gevuld is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(!empty($_POST['elm1']) && !empty($_POST['categorie']) && !empty($_POST['contid']))
        {

// Toegelaten html tags
$allowedTags ='<p><strong><em><u><h1><h2><h3><h4><h5><h6><img>';
$allowedTags.='<li><ol><ul><span><div><br><ins><del><a><td><tr><tt>';
$sContent    = strip_tags(stripslashes($_POST['elm1']),$allowedTags);
    
// Hoe groot is de tekstwaarde in bytes
$sbytes      = filesize('../../index.php') ;
    
// Alles ging goed dus voeren we het uit
$categorie   = "$_POST[categorie]";
$contid   = "$_POST[contid]";
$teksten     = "$_POST[elm1]";

mysql_select_db('elbadesign_eindwerk') or die('Error, cannot select mysql database');
$sql = mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
ContID='$contid',
categorie='$categorie',
teksten='$teksten',
bytesize='$sbytes'  
WHERE
ContID='$contid' "
);
 mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {

                echo "<p class='ok'>Okeeej</p>";
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"500;url=index.php\"></head>";
            }

            else
            {
echo "<p class='error'>NI goed </p> "; echo $sbytes, $categorie , $contid, $teksten ;
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"50000;url=index.php\"></head>";
      }
  }
    
  else {
echo"De post was leeg.";
  }
    }

  
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 12:14:46
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Wat voor error geeft mysql_error weer?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Error, query failed , dus ik kan me niet goed inbeelden wat er fout loopt in de update query.
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:52:00
Quote Anchor link
doe is:
die('Error, query failed :'.mysql_error()); ipv. die('Error, query failed');
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Heb ik gedaan zonder effect: voorbeeld staat op
http://www.elbadesign.be/gezinsbondzvl/cms/context/verwerken.php
 
Michael

michael

14/05/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Het is verstandiger om zulke foutmeldingen te maken:

mysql_query($query) or die (mysql_error(). 'in query: '.$query)

zo kan je je query beter bekijken
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 22:18:00
Quote Anchor link
@micheal
Voor het debug process is het handig, maar niet als je applicatie draait. Dan geef je een potentiele hacker teveel informatie.

@bart
mysql_error zou een fout moeten weergeven als hij mislukte.

Met mysql_affected_rows() kun je zien hoeveel rijen er zijn aangepast
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Eerst doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
        ContID='$contid',
        categorie='$categorie',
        teksten='$teksten',
        bytesize='$sbytes'  
        WHERE
        ContID='$contid' "
);
?>

en dan vervolgens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
?>

Je stopt het resultaat van mysql_query dus in de var $sql. Daarna voer je mysql_query NOG een keer uit, met $sql als argument.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:35:00
Quote Anchor link
@Jan
Dat is net het probleem ook geworden dat hij echter niets weergeeft van fouten en toch is die query fout ofwel .... De database ? de rij " teksten " heeft als type FULLTEXT . geeft dit ook een aanleiding tot fouten?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Het zou zo moeten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    $sql
= "
        UPDATE
            gezinsbond_context
        SET
            ContID = '"
. $contid . "',
            categorie = '"
. $categorie . "',
            teksten = '"
. $teksten . "',
            bytesize = '"
. $sbytes . "'  
        WHERE
            ContID = "
. $contid;
    if (mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_affected_rows () == 1) {
            $msg = 'Tabel geupdate';
        }

        else {
            $msg = 'Niets geupdate';
        }
    }

    else {
        $msg = mysql_errno () . ': ' . mysql_error ();
        $msg .= '<br />';
        $msg .= htmlentities ($sql);
    }

    echo $msg;
?>

Edit:
Ik ga er in dit voorbeeld van uit dat je de variabelen in je UPDATE query van tevoren gecheckt hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:56:00
Quote Anchor link
@Jan
Ik heb nu de code van jou voorbeeld geplaatst maar zonder resultaat. Ik zal eveneens ook even mee in de $msg de waarden zetten ter voorbeeld.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 23:20:00
Quote Anchor link
probleem opgelost : ligt aan men database, kon geen tekst invoegen aangezien de tekst varchars bevat ipv gewone tekst.
Yet another problem solved
Topic closed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.