UPDATE QUERY werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »
Stefan H

stefan H

24/07/2012 22:29:42
Quote Anchor link
kan iemand mij vertellen waarom mij update query niet werkt .

dit is het formulier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$query
= "SELECT id, product, prijs, omschrijving FROM aanbod WHERE email = '".mysql_real_escape_string($_SESSION['email'])."' ORDER BY id DESC" ;
$result = mysql_query($query);
if (mysql_num_rows($result)>0){

while($rij = mysql_fetch_assoc($result)) {

echo'<form method="POST" action="verwerkwijzigaanbod.php"> ';
echo' <input type="hidden" name="submit" value="1"> ';
echo' <input type="hidden" name="id" value='.$rij['id'].'>';
echo' Product <br>';
echo' <input type="name" name="product" size="45" maxlength="45" value='.$rij['product'].'><br> ';
echo' Prijs <br>';
echo' <input type="name" name="prijs" size="45" maxlength="45" value='.$rij['prijs'].'><br> ';
echo' Omschrijving<br> ';
echo' <textarea name="omschrijving" rows="6" cols="50" maxlength="300"> '.$rij['omschrijving'].' </textarea><br> ';
echo' <input type="submit" value="wijzig" > ';
echo'</form>';
?>


en dit is de query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
$errors
= array();

if(!isset($_POST['product']) OR $_POST['product'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is een geen product ingevuld';
}


//ander veld controle
if(!isset($_POST['prijs']) OR $_POST['prijs'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is geen prijs ingevuld';
}


//ander veld controle
if(!isset($_POST['omschrijving']) OR $_POST['omschrijving'] == ''){
    //error toevoegen
    $errors[] = 'er is geen omschrijving ingevuld';
}

else{
    }

    
if(empty($errors)){
    //geen errors dus insert
    ($sproduct        =    mysql_real_escape_string( $_POST['product']));
    (
$sprijs      =    mysql_real_escape_string( $_POST['prijs']));
    (
$somschrijving        =    mysql_real_escape_string( $_POST['omschrijving']));
    mysql_query ("UPDATE aanbod SET product= '".$sproduct."', prijs='".$sprijs."', omschrijving= '".$somschrijving."' WHERE id ='".$id."'" );
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 23:43:30
 
Frank WD

Frank WD

24/07/2012 22:44:15
Quote Anchor link
Even een paar dingen.
Door een vraag stelling als "Kan mij iemand vertellen waarom het niet werkt" is makkelijk vragen. Vertel er wel bij wat er fout gaat, welke error je krijgt enz...

Tevens vind ik de manier van controleren Regel 4 tot 19 beetje vreemd.
Kijk HIER eens voor een beter voorbeeld.

Regel 25 tot 27 is overbodig. Zet die $vars gewoon in je query neer.
Tevens zet boven je pagina eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/**
* Hiermee kun je in je script de foutmelding laten weergeven.
* Als je site live gaat, wil je de foutmeldingen niet weergeven i.v.m. hackers, dan zet je dit op 0
*/
    
ini_set('display_errors', 1);     // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
?>


En kijk even HIER voor een goede foutafhandeling voor je Query.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

24/07/2012 22:46:05
Quote Anchor link
Geeft hij een error of een melding of wat dan ook ?

Ik mis je foutafhandeling bij je query...
Je maakt onnodig variabele aan ... je kan ze ook rechtstreeks in de query gebruiken..
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 22:53:32
Quote Anchor link
excuses error report was ik vergeten staat er nu in en geeft aan dat hij de $ID niet kent dus deze stuurd dus het formulier niet mee

het vreemde is juist dat hij wel de echo geeft dat de gegevens verwerkt zijn

heb je een idee hoe ik kan zorgen dat het formulier het idee meestuurd ik begrijp niet wat ik hier verkeerd doe
bedankt voor je reactie
 
Frank WD

Frank WD

24/07/2012 22:58:20
Quote Anchor link
Je heb de id in een hidden input gezet.
Maar je zet de id ook als $id in je update query.

Waarom daar dan niet (int)$_POST('id')
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 23:01:21
Quote Anchor link
bedankt frank was vergeten de $id aan te maken

het werkt
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

24/07/2012 23:05:48
Quote Anchor link
wat is de melding ?
En als ik in je formulier kijk zie ik hem er wel in staan...

en anders kan je altijd op de verwerkings pagina kijken wat er binnen komt met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP
echo "<pre>";
var_dump($_POST);
echo "</pre>";
?>
Gewijzigd op 24/07/2012 23:06:19 door Marco PHPJunky
 
Stefan H

stefan H

24/07/2012 23:07:10
Quote Anchor link
deze oplossing werkt nu wel voor mij of raden jullie wat anders aan ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 ($iid = mysql_real_escape_string ($_POST['id']));
?>
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

24/07/2012 23:19:14
Quote Anchor link
waarom maak je er een aparte variabele voor aan ?
gebruik heb gewoon direct....

regel 25 t/m 27 zijn overbodig..
En controleer of je query ook echt gelukt is ....
 
Frank WD

Frank WD

25/07/2012 00:05:47
Quote Anchor link
Naast wat Marco zeg hier boven, had ik dat ook al vermeld.
Tevens is een id een int waarde die je niet hoeft te mysql_real_escape_string te gebruiken maar gewoon.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
WHERE
                        id            = '".(int)$_GET[ 'id' ]."'
 
Stefan H

stefan H

25/07/2012 22:21:38
Quote Anchor link
mijn update werkt maar heeft iemand een idee hoe ik ook een verwijder knop kan toevoegen . hoe geef ik dus aan als er op de knop verwijder is gedrukt dat de record verwijderd moet worden en niet geupdate?

heeft er iemand een idee ik weet niet hoe ik hier aan moet beginnen ?

alvast bedankt voor je reactie
 
Jelle Hi

Jelle Hi

25/07/2012 22:31:05
Quote Anchor link
Een (iets wat uitgebreide) DELETE query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php require_once('sundaybreaknl.php'); ?>
<?php
if (!function_exists("GetSQLValueString")) {
function
GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "")
{

  if (PHP_VERSION < 6) {
    $theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue;
  }


  $theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue);

  switch ($theType) {
    case
"text":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;    
    case
"long":
    case
"int":
      $theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"double":
      $theValue = ($theValue != "") ? doubleval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"date":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;
    case
"defined":
      $theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue;
      break;
  }

  return $theValue;
}
}


if ((isset($_GET['id'])) && ($_GET['id'] != "")) {
  $deleteSQL = sprintf("DELETE FROM nieuws_berichten WHERE id=%s",
                       GetSQLValueString($_GET['id'], "int"));

  mysql_select_db($database_sundaybreaknl, $sundaybreaknl);
  $Result1 = mysql_query($deleteSQL, $sundaybreaknl) or die(mysql_error());

  $deleteGoTo = "index.php";
  if (isset($_SERVER['QUERY_STRING'])) {
    $deleteGoTo .= (strpos($deleteGoTo, '?')) ? "&" : "?";
    $deleteGoTo .= $_SERVER['QUERY_STRING'];
  }

  header(sprintf("Location: %s", $deleteGoTo));
}

?>


In sundaybreaknl.php staan de database gegevens en de database connect, ook moet je ff de tabelnaam en kolomnamen aanpassen

En anders: DELETE QUERY SQL
Gewijzigd op 25/07/2012 22:34:37 door Jelle Hi
 
Stefan H

stefan H

25/07/2012 22:34:48
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie maar hoe geef ik nu het verschil aan of er op de verwijderknop is gedrukt of op de wijzig knop
 
Jelle Hi

Jelle Hi

25/07/2012 22:37:10
Quote Anchor link
Je kan met de header op het eind em doorsturen naar bijvoorbeeld 'verwijderd.html' en zet daar een melding in dat het is gelukt. Hetzelfde doe je dan met de Wijzig knop, maar dan met 'gewijzigd.html' etc.
 
Stefan H

stefan H

25/07/2012 22:39:53
Quote Anchor link
In de action van het formulier staat nu wijzig.php hoe kan ik hier nu ook een actie inzetten dat hij naar bijv verwijder.php gaat als er op de verwijderknop is gedrukt en dus naar een andere pagina stuurt ?
 
Jelle Hi

Jelle Hi

25/07/2012 22:42:37
Quote Anchor link
ff een snelle manier: tweede form maken met alleen submit knop?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

25/07/2012 23:03:27
Quote Anchor link
@ Jelle..
De TS geeft aan dat hij geen idee heeft wat PHP of wat laat staan wat ermee kan doen .
En dan kom jij met een functie aan zetten die punt 1 oud is en 2 niet te vatten voor de TS...

@Stefan
Ga eerst een wat lezen over PHP/Mysqli/PDO en ga zelf wat kloten daar leer je het meest van...
PHP
SQL
Errors
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.