Upload script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wilco

wilco

25/04/2008 17:00:00
Quote Anchor link
Zouden jullie een kleine aanpassing willen maken aan mijn php script?

Script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?
//verander de onderstaande gegevens

$locatie="Contactpersonen/"; //of een andere map, vergeet niet de w-rechten
$toegestaan = ".ctt, ctt, html, .html"; // extensies die toegestaan zijn
$max_size = 150000; //maximale grootte van het bestand in bytes

//stop met veranderen


set_time_limit(0);

if(isset($_POST['upload']))
{

    if(is_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name']))
    {

        $extensie_bestand = pathinfo($_FILES['bestand']['name']);
        $extensie_bestand = $extensie_bestand[extension];

        $extensies_toegestaan = explode(", ", $toegestaan);

        for($i = 0; $i < count($extensies_toegestaan); $i++)
        {

            if($extensies_toegestaan[$i] == "$extensie_bestand")
            {

                $ok = 1;
            }
        }


        if($ok == 1)
        {

            if($_FILES['bestand']['size']>$max_size)
            {

                echo "Het bestand is te groot, de maximale grootte is: <b>$max_size</b>";
                exit;
            }


            if(!move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'],
            $locatie.$_FILES['bestand']['name']))
            {

                echo "het bestand kan niet worden verplaatst";
                exit;
            }


            echo "Het bestand ".$_FILES['bestand']['name']." is geupload<br>
            <a href='"
.$locatie."".$_FILES['bestand']['name']."' target='_blank'>Klik hier om te downloaden</a>";
        }

        else
        {
            echo "Verkeerde extentie, de toegestane extensies zijn: <b>$toegestaan</b>";
        }
    }

    else
    {
        echo "Het uploaden is mislukt";
    }

}


?>

<br><br>
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>
" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="bestand"><br>
<input type="submit" name="upload" value="uploaden">
</form>

Ik zou graag willen dat ik de tekst kan veranderen van: Klik hier om het te bekijken naar: Klik hier om te downloaden

En dan dat ik een url kan in typen: <a href='".$locatie."
Bij het eerste als ik het verander komt er helemaal geen tekst meer, en bij het tweede heb ik dit gedaan: <a href='"http://www.hallo.nl/" Maar als ik dat doe komt er helemaal niks meer!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 03:22:02
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/04/2008 17:06:00
Quote Anchor link
Allereerst zie ik nergens de tekst 'klik hier om het te bekijken'? Ik zou dus ook niet weten wat je nu wilt veranderen.

Verder is 'komt er helemaal niks meer' een probleemomschrijving waar we natuurlijk niets mee kunnen. Welke actie voer je uit en wat had je dan verwacht dat er zou komen? Zet error_reporting ook eens op de hoogste stand, wellicht dat dat ook nog wat foutmeldingen oplevert...
 
Wilco

wilco

25/04/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?
//verander de onderstaande gegevens

$locatie="Contactpersonen/"; //of een andere map, vergeet niet de w-rechten
$toegestaan = ".ctt, ctt, html, .html"; // extensies die toegestaan zijn
$max_size = 150000; //maximale grootte van het bestand in bytes

//stop met veranderen


set_time_limit(0);

if(isset($_POST['upload']))
{

    if(is_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name']))
    {

        $extensie_bestand = pathinfo($_FILES['bestand']['name']);
        $extensie_bestand = $extensie_bestand[extension];

        $extensies_toegestaan = explode(", ", $toegestaan);

        for($i = 0; $i < count($extensies_toegestaan); $i++)
        {

            if($extensies_toegestaan[$i] == "$extensie_bestand")
            {

                $ok = 1;
            }
        }


        if($ok == 1)
        {

            if($_FILES['bestand']['size']>$max_size)
            {

                echo "Het bestand is te groot, de maximale grootte is: <b>$max_size</b>";
                exit;
            }


            if(!move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'],
            $locatie.$_FILES['bestand']['name']))
            {

                echo "het bestand kan niet worden verplaatst";
                exit;
            }


            echo "Het bestand ".$_FILES['bestand']['name']." is geupload<br>
            <a href='"
.$locatie."".$_FILES['bestand']['name']."' target='_blank'>Klik hier om het te bekijken</a>";
        }

        else
        {
            echo "Verkeerde extentie, de toegestane extensies zijn: <b>$toegestaan</b>";
        }
    }

    else
    {
        echo "Het uploaden is mislukt";
    }

}


?>


Als ik .$locatie. vervang door http://www.webco.nl/ en dan upload en ga naar waar het script staat en dan is er een wit beeld
 
Bas van den Burg

Bas van den Burg

25/04/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de informatie in de <a zo begint: <a href='url' en het moet zo zijn: <a href="url", double quoted niet single ;)
Dat is ook bij de Target in de <A daar staat ook <a target='_blank', terwijl dat <a target="_blank" moet zijn.

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='".$locatie."".$_FILES['bestand']['name']."' target='_blank'>Klik hier om te downloaden</a>";


moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="".$locatie."".$_FILES['bestand']['name']."" target="_blank">Klik hier om het bestand te downloaden</a>


Ik hoop dat je het zo begrijpt, de bovenstaande code moet je vervangen met de onderstaande, dan werkt het wel ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas van den Burg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/04/2008 17:13:00
Quote Anchor link
@Bas: onzin! Voor HTML attributen mag je ook prima enkele quotes gebruiken, zolang je dat maar consequent doet. Jouw oplossing zal helemaal niet werken, dat zal enkel een parse error opleveren...

Quote:
Als ik .$locatie. vervang door http://www.webco.nl/ en dan upload en ga naar waar het script staat en dan is er een wit beeld
Dat is niet zo vreemd. In je script bevat $locatie de string 'contactpersonen/'. De bestanden worden dus geupload naar een map 'contactpersonen' op jouw site en die zul je dus moeten benaderen via http://jouwsite.nl/contactpersonen/. Als je $locatie daardoor zou vervangen, zal het waarschijnlijk wel goed gaan.
 
Wilco

wilco

25/04/2008 17:19:00
Quote Anchor link
Het bestand moet wel naar de map contactpersonen worden gestuurd alleen, De link moet alleen anders:

<a href='".$locatie."".$_FILES['bestand']['name']."' target='_blank'>Klik hier om het te bekijken</a>";

Dus als je daar op klikt moet je naar www.r afds ddf dsfo hesofnl gasdfan bv.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wilco
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/04/2008 17:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='http://www.radioheblol.nl' target='_blank'>Klik hier om het te bekijken</a>";
Zo dus? Nu stuurt die link je door naar letterlijk de website die jij opgeeft. Het heeft verder niets meer met het geuploade bestand te maken.

Als je dat niet wilt, moet je toch wat duidelijker uitleggen wat je nu precies wilt. Het is mij allemaal een beetje onduidelijk.
 
Wilco

wilco

25/04/2008 17:26:00
Quote Anchor link
Bedankt 1 ding opgelost blanche.

Nu wil ik alleen de tekst nog veranderen: Klik hier om het te bekijken naar Klik hier om het gratis pac te downloaden


EDIT: Opgelost bedankt jongens !!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wilco
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/04/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Wat hout je tegen om 'Klik hier om het te bekijken' te vervangen in 'Klik hier om het gratis pac te downloaden'?
 
Wilco

wilco

25/04/2008 17:30:00
Quote Anchor link
Als ik het veranderde in het oude script dan kwam er geen tekst meer maar nu ik dat van jou gedaan heb, geen enkel probleem !!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.