Uploaden, move_uploaded _files() nou nodig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 09:31:48
Quote Anchor link
Hallo PHP-devvertjes,

Ikzelf ben bezig met een CSV-importeer systeem waarmee ik CSV-bestanden in de database kan importeren, nadat ik ze geupload heb. Echter had ik een vraag.

Is het echt nodig om move_uploaded_files() te gebruiken, ik wil de CSV alleen maar uitlezen, verwerken en daarna heb ik hem niet meer nodig. kan die niet in de algemene /tmp map blijven staan om daar verwerkt te worden of is move_uploaded_files() toch echt nodig?

Wie o wie?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 17:44:47
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/05/2011 10:44:25
Quote Anchor link
Ik zou zeggen... ff uitproberen :)
Heb ooit zelf ook zoiets gemaakt en toen heb ik 'm wel naar een specifieke map gekopieerd. Je kunt 'm na gebruik uiteraard weer deleten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 10:48:07
Quote Anchor link
Ik heb het uitgeprobeerd, maar zoals ik verwachtte kan ik niet bij de /tmp map komen.

Ik vrees dus dat ik hem inderdaad naar een tijdelijke /buffer-map moet plaatsen, waarna ik de *.csv-file moet verwijderen zodra het importeren gedaan is.
Gewijzigd op 24/05/2011 10:48:33 door - Ariën -
 
Rowdy van der Meer

Rowdy van der Meer

24/05/2011 10:48:38
Quote Anchor link
volgens mij kan je direct het geuploaden bestand benaderen zonder dat je hem verplaatst en daarna ophaalt.

helaas ben ik nu niet in de gelegenheid het even uit te zoeken maar dacht wel dat het mogelijk was
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 11:22:59
Quote Anchor link
Als iemand enig idee heeft, let me know...
Gewijzigd op 24/05/2011 11:23:13 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2011 11:48:50
Quote Anchor link
- Aar - op 24/05/2011 10:48:07:
Ik heb het uitgeprobeerd, maar zoals ik verwachtte kan ik niet bij de /tmp map komen.


Als je het bestand kan verplaatsen zal je het ook gewoon kunnen lezen als het nog in de tmp-dir staat lijkt mij. Gebruik uiteraard wel de temp-naam.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 12:03:31
Quote Anchor link
maar de /tmp map staat wel buiten de webroot.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2011 12:58:00
Quote Anchor link
- Aar - op 24/05/2011 12:03:31:
maar de /tmp map staat wel buiten de webroot.


Dat moet niet uitmaken. Apache kan daar dan niet bij, maar php wel.
 
John D

John D

24/05/2011 13:11:28
Quote Anchor link
de /tmp map heeft default deze kenmerken: drwxrwxrwt "Iedereen" en dus ook apache moet daarbij kunnen. Dit is default. Het kan natuurlijk zo zijn dat paranoia providers dat op een of andere manier dichtzetten. Ik ben het nog niet tegengekomen.
PS: Je moet het ook zelf opruimen, gaat niet vanzelf weg.
Gewijzigd op 24/05/2011 13:12:07 door John D
 
Chris -

Chris -

24/05/2011 13:17:07
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb het uitgeprobeerd, maar zoals ik verwachtte kan ik niet bij de /tmp map komen.


Dat klopt niet, als je niet bij /tmp kan komen, kun je hem ook niet verplaatsen (makes sense huh ;-))

In de $_FILES staat de naam van het bestand, welke in /tmp staat. Lees de inhoud hiervan, sla hem tijdelijk op in een var (of zelfs een sessie?) en doe vervolgens je ding!
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2011 13:30:37
Quote Anchor link
John D op 24/05/2011 13:11:28:
... drwxrwxrwt "Iedereen" en dus ook apache moet daarbij kunnen. ...


Technisch heb je gelijk. Maar Apache zelf gaat niet buiten de webroot in verband met veiligheid en php heeft daar geen last van.
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

24/05/2011 14:28:45
Quote Anchor link
Plaats hem gewoon met tempnam() op je server desnoods b64 en lees hem vervolgens uit...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 16:09:37
Quote Anchor link
Ik ga er eens naar kijken... :-)
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

24/05/2011 16:19:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$TempFileName = tempnam("TARGET VAN FILE/", "csv") . "." . end(explode(".", DE NAAM VAN HET BETREFENDE FILE));
imagejpeg(hier even een andere functie voor zoeken voor CSV($DE NAAM VAN HET BETREFENDE FILE, $TempFileName);
$GewoonHandle = fopen($TempFileName, "wb");
 fwrite($GewoonHandle, $HET BETREFENDE BESTAND OM NAAR DE SERVER TE SCHRIJVEN);


Zoiets?

Toevoeging op 25/05/2011 11:52:15:

Om de temp file te verwijderen kun je ook nog zoiets doen unlink();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.