user input tijdens where vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 18:47:57
Quote Anchor link
Ik ben een releatieve leek en kan nergens op internet antwoord op deze vraag vinden.
Als ik informatie uit een database opvraag via
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=1";
dan komt keurig de info van id1 in beeld.

Maar eigenlijk wil ik de bezoeker zelf kan aangeven van wie hij de informatie wil zien.
Hij kent alle ID's
Ik zou denken dat er dan toch iets mogelijk is in de trant van
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=(VRAAG: WELKE ID WILT U ZIEN)";

Al onderzoekend denk ik dat het via een kleine omweg moet.
Eerst een fomuliertje en dan een resultaat gebruiken.
Dus iets als:

<!-- begin form -->
<form method=post>
<ul>
<li">
<label class="formFieldQuestion">
ID
</label>
<input class=mainForm type=text name=id id=id size='50' value=''>
</li>
<li class="mainForm">
<input id="saveForm" class="mainForm" type="submit" value="Submit" />
</li>
</form>
<!-- end of form -->
En dan lager op dezelfde html-pagina:
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=$id";

Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:51:37
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 18:53:43
Quote Anchor link
Als je een formulier via de post methode verstuurt, komen de ingevoerde waarden in de $_POST array terecht. Het betreffende id kun je dus uitlezen met behulp van $_POST['id'].

Voordat je deze waarde in een query gebruikt, zul je in het geval van een id (dat een integer is) nog wel moeten controleren of dat ook daadwerkelijk het geval is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(ctype_digit($_POST['id']) {
  // Gebruik $_POST['id'] nu veilig in een query
}
?>
Gewijzigd op 30/05/2010 18:54:09 door Joren de Wit
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 19:21:33
Quote Anchor link
Beste Blanche PHP,
Bedankt voor je snelle reactie.
Toch zit er ergens nog een fout. komma, haakje of andere want het werkt nog niet.
Hier de hele code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
/*    
Vanaf hier de kode om iets op te halen uit de database
*/

?>



<!-- begin form -->
<form method=post>
<ul>
<li">
<label class="formFieldQuestion">
ID
</label>
<input class=mainForm type=text name=id id=id size='50' value=''>
</li>
<li class="mainForm">
<input id="saveForm" class="mainForm" type="submit" value="Submit" />
</li>
</form>
<!-- end of form -->

<?php
if(ctype_digit($_POST['id']) {
// Gebruik $_POST['id'] nu veilig in een query
}
?>



<table border="1">

<?php

/* Verbinding met de MySQL database maken.*/

$db = mysql_connect("localhost" , "deb3986_E8Mthwor" , "MNfTjun33Oed0") or die (mysql_error());

/* Selecteer de database waarop de query gedraaid moet worden.*/

mysql_select_db("deb3986_E8Mthwor", $db);

/* Uitvoeren van de query.*/


$sql = "SELECT *  FROM `students`  WHERE id=$_POST['id']";



/* Het resultaat van de query in een array variabele stoppen, zodat

we deze later uit kunnen lezen.*/


$result = mysql_query($sql);
?>


Gebruik tags om je code leesbaar te houden.[/edit]
Gewijzigd op 30/05/2010 19:24:59 door Joren de Wit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 19:27:29
Quote Anchor link
Ja, je kunt ook niet simpelweg die regels in je script kopiëren. Je zult er wel iets meer mee moeten doen. Zo zul je je query uiteraard binnen dat if statement moeten plaatsen, anders heeft het geen nut. Verder zul je ook wel moeten controleren of er een formulier verzonden is, anders zullen de $_POST variabelen echt niet bestaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // Er is een formulier verzonden
}
?>
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 20:48:22
Quote Anchor link
Sorry Blanche,
Ik geloof dat ik toch net niet genoeg snap om jouw opmerking te kunnen uitvoeren.
Ik denk namelijk dat er niet echt gepost owrdt. Er hoeft toch niets opgeslagen te worden in een database? Het ingevoerde gegeven wordt direct gebruikt.
Ik heb wat zitten hanesen met jouw opmerkinge maar blijf foutmeldingen krijgen.

Doe ik een bot verzoek als ik je vraag mijn kode aan te passen?

Alvast bedankt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 21:06:30
Quote Anchor link
Dat is geen bod verzoek, maar mijn reactie zou dan zijn: 'wat heb je ervoor over?' ;-)

Je kunt natuurlijk ook een andere weg inslaan en wat meer PHP kennis opdoen. Kijk bijvoorbeeld naar deze PHP beginnershandleiding...
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 21:29:16
Quote Anchor link
Oké je hebt gelijk en dan leer ik er ook meer van.
Kan je me nog een hint geven?
Kan het wel in één html pagina kombineren of heb ik altijd twee pagina's nodig?
Eén waarin ik een vraag aan de bezoker stel en één waarin het resultaat te zien is?
En dat dan met een tussentijdse opslag in een database?
 
Afra ca

Afra ca

30/05/2010 22:08:55
Quote Anchor link
Uiteraard kan dat. Maar het is van groot belang voor zowel jezelf als anderen (bijv. mensen hier op het forum) dat je even de moeite neemt om de beginnershandleiding (link door Blanche gepost) gaat doorwerken. Het is zeker niet verkeerd bedoeld, maar zoals het nu lijkt heb je nog totaal geen idee hoe de structuur van php werkt. Dan kunnen wij wel paar voorbeelden geven maar zolang je geen idee hebt wat het doet heb je er weinig aan. Nogmaals, niet verkeerd bedoeld, en iedereen wordt er vrolijk en blij van :)
Gewijzigd op 30/05/2010 22:09:23 door Afra ca
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 22:58:16
Quote Anchor link
Bedankt allebei, en hiermee mag dit item afgesloten worden en ga ik verder met studeren!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.