user search popup

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hipska BE

Hipska BE

19/06/2006 18:08:00
Quote Anchor link
het probleem is als volgt:

ik heb een pm systeem;
daar moet je als je een pm wil sturen een form invullen
er staat natuurlijk een vakje "To:" en daarna een textinput.
nu wil ik daarnaast een knopje zetten 'Zoek' die een popup of iets dergelijks (mag ook een javascript window zijn) opent waarin je een gebruiker kan zoeken en die gevonden gebruikersnaam dan in het betreffende textinput zet.

kan iemand mij hierbij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:06:49
 
Rob

Rob

19/06/2006 18:12:00
Quote Anchor link
Misschien kan je iets doen met post? of de functie get?
 
Hipska BE

Hipska BE

19/06/2006 18:13:00
Quote Anchor link
verklaar je eens nader?
dit bedoel ik ongeveer:
Afbeelding
als ik op selecteer klik herlaadt de hoofdpagina niet eens, maar komt de naam er rechtstreeks in
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
K i p

K i p

19/06/2006 20:10:00
Quote Anchor link
GOEDZO GOEDE KEUS MACINTOSH:-D (je hebt het waarschijnlijk altijd al maar toch:-P)

Hipska, ja goeie vraag! als je een beetje mysql kent (wat ik niet doe) kan de volgende code je misschien helpen. Deze code zet om tekst die je selecteert <b></b> als je op een knop drukt ofzo, dus hij vult iets in bij een textarea:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<body onload="thisForm=document.frmTest;">
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
    <!--
    var thisForm;    /* make sure to change the onload handler of the
     <body> tag to the form you're using!... */
        
    function mozWrap(txtarea, lft, rgt) {
        var selLength = txtarea.textLength;
        var selStart = txtarea.selectionStart;
        var selEnd = txtarea.selectionEnd;
        if (selEnd==1 || selEnd==2) selEnd=selLength;
        var s1 = (txtarea.value).substring(0,selStart);
        var s2 = (txtarea.value).substring(selStart, selEnd)
        var s3 = (txtarea.value).substring(selEnd, selLength);
        txtarea.value = s1 + lft + s2 + rgt + s3;
    }
    
    function IEWrap(lft, rgt) {
        strSelection = document.selection.createRange().text;
        if (strSelection!="") {
        document.selection.createRange().text = lft + strSelection + rgt;
        }
    }
    
    function wrapSelection(txtarea, lft, rgt) {
        if (document.all) {IEWrap(lft, rgt);}
        else if (document.getElementById) {mozWrap(txtarea, lft, rgt);}
    }
    function wrapSelectionWithLink(txtarea) {
        var my_link = prompt("Enter URL:","http://");
        if (my_link != null) {
            lft="<a href=\"" + my_link + "\">";
            rgt="</a>";
            wrapSelection(txtarea, lft, rgt);
        }
        return;
    }    
    
    document.onkeypress = function (e) {
      if (document.all) {
        key=event.keyCode; txtarea=thisForm.T;
        if (key == 1) wrapSelectionWithLink(txtarea);
        if (key == 2) wrapSelection(txtarea,'<b>','</b>');
        if (key == 20) wrapSelection(txtarea,'<i>','</i>');
      }
      else if (document.getElementById) {
          ctrl=e.ctrlKey; shft=e.shiftKey; chr=e.charCode;
          if (ctrl) if (shft) if (chr==65) wrapSelectionWithLink(thisForm.T);
          if (ctrl) if (shft) if (chr==66) wrapSelection(thisForm.T,'<b>','</b>');
          if (ctrl) if (shft) if (chr==84) wrapSelection(thisForm.T,'<i>','</i>');
      }
      return true;
    }
    
    function mouseover(el) {
        el.className = "raise";
        }
    
    function mouseout(el) {
        el.className = "buttons";
    }
    
    function mousedown(el) {
        el.className = "press";
    }
    
    function mouseup(el) {
        el.className = "raise";
    }
    
    // -->
    </script>
<form id="frmTest" name="frmTest">
<textarea name="T" rows="10" cols="70"></textarea>
<div id="toolbar">
    <img alt=bold class="buttons" onmouseover="mouseover(this);" onmouseout="mouseout(this);"
    onmousedown="mousedown(this);" onmouseup="mouseup(this);"
    onclick="wrapSelection(thisForm.T,'<b>','</b>');" src="bold.gif"
    title="click to make your text selection bold (or type control-shift-b)">

    
    <img class="buttons" alt=italic onmouseover="mouseover(this);" onmouseout="mouseout(this);"
    onmousedown="mousedown(this);" onmouseup="mouseup(this);"
    onclick="wrapSelection(thisForm.T,'<i>','</i>');" src="italic.gif"
    title="click to make your text selection italicized (or type control-shift-t)">
    
    <img alt=link class="buttons" onmouseover="mouseover(this);" onmouseout="mouseout(this);"
    onmousedown="mousedown(this);" onmouseup="mouseup(this);"
    onclick="wrapSelectionWithLink(thisForm.T);" src="link.gif" width=32 height=16 align="middle"
    alt=link title="click to add a link to the selected text (or type control-shift-a)">
</div>
</form></body>
 
Hipska BE

Hipska BE

19/06/2006 20:20:00
Quote Anchor link
ik ben vorig jaar geswitched. jij ook mac?

werkt dit script dan ook als je het in een andere pagina opent? zoals mijn voorbeeldje?
 
K i p

K i p

19/06/2006 20:57:00
Quote Anchor link
mm, dat weet ik niet, het is meer het idee van: op een knop drukken en je krijgt iets in een textarea. (is overigens niet mijn script)

en over mac: mijn ouders zijn kunstenaar en de eerste computer die ik zag was een mac. (Toen nog Mac OS Classic) Ik ben dus niets anders gewend, en ik vind Windows absoluut NIET fijner. Ik ken bij Apple alle shortcuts voor het toetsenbord, en doe bijna niks met de muis. Dat vind ik zo fijn. En het zit ook logischer in elkaar. Die dock bijvoorbeeld onderaan, (of links, of rechts). Zo logisch;):) Ik weet niet of je ook alle shortcuts gebruikt?
appeltje + tab = programma wisselen
appeltje + w = venster sluiten
appeltje + s = save
appeltje + shift + s = save as
appeltje + alt + '+' = inzoomen___(dit moet wel inge-
appeltje + alt + '-' = uitzoomen___schakeld zijn, kun je
_____________________________doen bij voorkeuren
_____________________________en dan Universele
_____________________________toegang)
appeltje + alt + ctrl + 8 = hele beeld zwart wit (nut? weetniet)
appeltje + shift + 4 = selecteer een gebied op het scherm en hier wordt een pdf van opgeslagen als Afbeelding [getal].pdf op het bureaublad
appeltje + shift + 3 = hele scherm wordt een pdf van gemaakt en op t bureaublad opgeslagen
F11 = laat alle vensters opzij schuiven en je ziet het bureaublad
F10 = laat alle venster van het huidige programma naast elkaar zien
F9 = laat alle vensters naast elkaar zien
appeltje + q = quit
appeltje + a = selecteer alles
appeltje + l = selecteer adres balk in een browser
appeltje + z = undo
appeltje + shift + z = redo___(licht aan in
appeltje + y = redo_________welk programma je zit)
appeltje + f = zoek (in browser of in finder de bestanden)
appeltje + p=print
alt + shift + k = een toets om het apple logo neer te zetten (werkt niet in alles, wel bijvoorbeeld in appleworks)
appeltje + shift + h = history bekijken in browser
appeltje + shift + b = bookmarks bekijken in browser
appeltje + ` (de toets helemaal links onder, rechts van de linker shift toets) = wissel venster
appeltje + h = verberg programma (je ziet de vensters niet meer)
op het bureaublad: appeltje + j = weergaveoptie's

appeltje + u = underline
appeltje + i = cursief
appeltje + b = bold
appeltje + shift + > = maak geselecteerde tekst 1 pt groter
appeltje + shift + < = maak geselecteerde tekst 1 pt kleiner
als je een venster wegklikt zonder het op te slaan en je krijgt zo'n schermpje: sla niet op, anuleer, of sla op : appeltje + d = sla niet op

appeltje + v = plak
appeltje + x = knip
appeltje + c = kopieer
appeltje + n = nieuw venster
in finder: appeltje + shift + n= nieuwe map

appeltje + m = minimaliseer venster
appeltje + t = nieuw tabblad (in firefox of safari)
appeltje + o=open bestand
appeltje + p = print
appeltje + r = refresh pagina
appeltje + shift + r = refresh pagina zonder de buffer (dus doe geen moeite om je buffer te wissen maar druk appeltje + shift + r;))
alt + shift + / = ¿ omgekeerde vraagteken
alt + 2 = € euro teken
alt + ; = 3 kleine puntjes achet elkaar … (let op, het is anders dan 3 keer op punt drukken: alt + ; = … || .+.+. = ... (naast elkaar: … ... … ... … ... … ...)
in browser: appeltje + 1 = ga naar 1e tabblad
appeltje + 2 = ga naar tweede tabblad
appeltje + 3 = enz....
appeltje + u = geef broncode
appeltje + [ = pagina terug
appeltje + ] = pagina verder
appeltje + j = downloadvenster

appeltje + ? = helpscherm
alt + 0 = graden teken º
appeltje + , = voorkeuren van huidige programma
alt + 8 = • opsommingsteken
appeltje + alt + escape = forceer stop (hoef je eigenlijk nooit te gebruiken hoor:-))

nouja, zo zijn er nog honderden... ze staan naast de commando's die je bovenaan in de balk geeft;) zie hier:
Afbeelding

vraagje, waarom ben je over gestapt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Hipska BE

Hipska BE

19/06/2006 22:10:00
Quote Anchor link
de meeste wist ik al hoor :D
lol:D ik vraag of hij een mac heeft en krijg ier een hele lijst met shortcuts
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

19/06/2006 23:15:00
Quote Anchor link
@Boris:
WOW wat een shortcuts.. Je kunt er bijna een tutorial van maken!!
 
Abiboe -

abiboe -

20/06/2006 00:09:00
Quote Anchor link
woosh, ik gebruik ook mac :)

Misschien heb je hier iets aan, http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/619/

In dat script wordt met behulp van een pop-up een datum ingevuld.
 
K i p

K i p

20/06/2006 00:12:00
Quote Anchor link
@andries
wil ik best doen... Maar heeft dat nut op www.phphulp.nl ?... Nouja, ik maak hem morgen wel, en als mensen dan zeggen dat hij nutteloos is ofzo dan kunnen ze hem weer verwidjeren:p

@hipska
ja ik dacht al wel dat je de meeste wist, maar toch, voor de (barre) compleetheid zette ik ze erbij:-)
maar onderaan de lijst, staat nog:
Quote:
vraagje, waarom ben je over gestapt?
:-p en dat ben je dan weer vergeten....
 
- wes  -

- wes -

20/06/2006 01:23:00
Quote Anchor link
'Shutting down a macintosh is very simple. Just load any random program and poof, it goes away its gone. You didnt even want to quit, you didnt save u didnt backup, its just gone.
Unless you wánt to shutdown a mac, you hit the - what is it cloverleaf period spacebar key - and you hope the system doesnt lock up. But the SYSTEM IS ALREADY LOCKED UP!. So you run norton systemworks just to hear it say, YOU IDIOT you own a macintosh, the files are all gone!
So here i am wanting to copy files off a cd to my desktop and im dragging em onto my desktop, dragging em onto my desktop, dragging em onto my desktop, i eject the cd and... where the fuck did all the files go? Its the only system i know where drag and drop doesnt actually copy, it just makes shortcuts onto ur desktop!
So im browsing thru my files and i accidently click a file and rename it to nothing. Ohmygod, what was it called, it was some kind of important systemfile and u try to quickly reboot the system, only to find the system is ALREADY LOCKED UP! So you hit the - cloverleaf control shift spacebar period thing - and try to recover whats lost.
Then while browsing theres this thing jumping up and down up and down in the bottom of my screen like a jackrussel fkin terrier. So i try and replace that, i can place it to the left , and to the right, butnot the top. Oh no not the top thats reserved for the allmighty blue apple _/-o_'
 
Erik Rijk

Erik Rijk

20/06/2006 01:26:00
Quote Anchor link
nice story,
shoud I buy a mac? what would you say wes??
 
- wes  -

- wes -

20/06/2006 01:27:00
Quote Anchor link
nooooooooooooooooo! :)
 
Jelmer -

Jelmer -

20/06/2006 07:52:00
Quote Anchor link
Als je 'mac' door 'windows' vervangt, wordt het al stukken reëeler. Zo is er helemaal geen norton systemworks voor de mac, wel voor windows. Slepen van bestanden naar bureaublad kopiëert deze. Ook loopt mijn mac maar 1 keer in de 2 weken vast. En met vastlopen bedoel ik dat 1 enkel programma niet reageert, de rest kan je gewoon blijven gebruiken. Meestal lost het zichzelf wel op en sluit het programma af, of het wordt weer gewoon normaal beschikbaar.
 
Jelmer -

Jelmer -

20/06/2006 08:18:00
Quote Anchor link
Maar even optopic: misschien is het autocomplete-pattern een mooie oplossing.

Voorbeeld:
http://demo.script.aculo.us/ajax/autocompleter_customized
 
K i p

K i p

20/06/2006 09:13:00
Quote Anchor link
@jelmer:
Ja je hebt gelijk. En áls het programma vastloopt, wordt er alsnog meestal een backup van het bestand dat geopend was gemaakt.

@erik:
You should buy a Mac. But wait until September. A new version of the Mac OS will come then: Mac OS Leopard
 
Eris -

Eris -

20/06/2006 11:42:00
Quote Anchor link
Mag er even op wijzen dat een mac niets te maken heeft met PHP of iets met webdesign en dus geen tutorials over het gebruik van de mac op phphulp hoort... Straks komt er ook nog even iemand die gaat uit leggen hoe je een bloementjes moet planten...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eris -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.