validatie formulier vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

14/02/2017 15:20:48
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een formulier waar een php validatie opzit (dus als je nix invult dan krijg je in het rood te zien dat je de velden gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen).
Maar als je wel een gebruikersnaam en wachtwoord invult dan is het de bedoeling dat inloggen.php wordt uitgevoerd (het controleren van de gebruikersnaam en wachtwoord in de database).
En het laatste werkt niet.
Ik krijg dan de foutmelding:
Notice: Undefined index: gebruikersnaam in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 8

Notice: Undefined index: wachtwoord in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 9

in het formulier bij action staat nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">

ik heb bij action inloggen.php gezet maar dan werkt de validatie niet als de velden leeg zijn.

mijn vraag is: Hoe moet ik inloggen.php uitvoeren als er in de velden gebruikersnaam en wachtwoord wel iets ingevuld is? en als de velden gebruikersnaam en wachtwoord leeg zijn dat dan de rode tekst komt dat de velden ingevoerd moeten worden als op de knop wordt geklikt.

alvast bedankt

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$nameErr
= $wwErr = '';
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
$valid = true;

  if (empty($_POST["gebruikersnaam"])) {
    $nameErr = "Gebruikersnaam is verplicht";
    $valid = false;
  }

 
  if (empty($_POST["wachtwoord"])) {
    $wwErr = "Wachtwoord is verplicht";
    $valid = false;
  }

  
  if($valid){
 
  $username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
   header('Location: inloggen.php');
   exit();
  }
  
  }

?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Beheer</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet">
    
</head>

<body>
<?php
//include 'includes/header.php';
?>

<header>
    <img src="images/logo_wit.png" width="200" alt="logo"/>
</header>
<div id="main_container">

<div id="inloggen">
<p><span class="error">* verplicht veld</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">
    Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span><br /><br />
    
    Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><span class="error">* <?php echo $wwErr;?></span><br /><br />
    
    <input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
</form>

</div>
</div>
</body>
</html>


inloggen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
 
include 'connect.php';
session_start();
 
$username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
if($stmt->num_rows > 0) {
      
     while($stmt->fetch()) {
     $_SESSION ['gebruikersnaam'] = $username;
     header('Location: dashboard.php');

    }
            
}

 
else {
    echo "<h3>incorrect wachtwoord of gebruikersnaam, voer opnieuw in <a href='index.php'>Klik hier</a></h3>";
    die ();//als je niks intypt en je klikt toch op de knop login dan krijg je deze melding
     }
 

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:48:13
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2017 15:51:53
Quote Anchor link
- Zet alles in één bestand. Dat is het meest logische. Je kunt wel bestanden includen waarin functies of classes staan. Immers wil je dat een gebruiker op dezelfde pagina blijft TOTDAT alles goed ingevuld is en daarna stuur je hem gewoon door.
- Begin in dat bestand met de PHP. Dit is je applicatie waarin je alles gaat regelen behalve DE OUTPUT. (zie ook mijn reactie in dit draadje). Begin daarna met de output.

- Controleer of je formulier verstuurd is met deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>
Gewijzigd op 14/02/2017 15:55:43 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

15/02/2017 21:44:35
Quote Anchor link
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">

* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Daarnaast doe je form afhandeling in één bestand. Of op de pagina zelf dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>

of stuur de pagina naar inloggen.php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="inloggen.php">


Ik stel voor om het tweede te doen want bij het eerste loop je tegen het probleem dat als iemand de pagina ververst met F5 het formulier opnieuw gepost wordt.

Op inloggen.php loop je daarna alles door en check je of alle velden ingevuld zijn en of alle waardes aan bepaalde voorwaarden voordoen. Als de ingevulde waardes ergens niet voldoen aan wat je wilt dan kan je een error opslaan in een $_SESSIE['error'] en dan dmv header("Location: index.php"); en een exit(); erachter de gebruiker terug sturen naar het formulier.

Onder het formulier kan je dan de error opvangen bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['error'])) {
echo $_SESSION['error'];
}

?>
Gewijzigd op 16/02/2017 10:01:04 door Danny von Gaal
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/02/2017 23:00:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$username
= mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
?>


Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2017 10:41:59
Quote Anchor link
Danny von Gaal op 15/02/2017 21:44:35:
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
...
* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Desalniettemin is het verstandig om alle output te escapen, zo ook form actions. Al bevat PHP_SELF geen querystring-variabelen.

Ben van Velzen op 15/02/2017 23:00:03:
Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.

Maar prepared statements in MySQLi is nogal meh.
prepare, bind_param, bind_result, store_result... Aint nobody got time fo dat :).
Als je dan toch prepared statements wilt gebruiken is PDO misschien een beter alternatief.

@topicstarter: scheid of alles in aparte bestanden, of deel het op een andere manier op in verschillende acties (tonen van formulier, verwerken van formulier etc.). De aanpak die @Frank aangeeft kan de oplossing zijn... totdat je met meer dan twee acties te maken krijgt. Dan wordt het al snel een brei met één (of zelfs meerdere) gigantisch(e) if-elseif-elseif-else statement(s).
Gewijzigd op 16/02/2017 10:43:04 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.