validatie formulier vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

14/02/2017 15:20:48
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een formulier waar een php validatie opzit (dus als je nix invult dan krijg je in het rood te zien dat je de velden gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen).
Maar als je wel een gebruikersnaam en wachtwoord invult dan is het de bedoeling dat inloggen.php wordt uitgevoerd (het controleren van de gebruikersnaam en wachtwoord in de database).
En het laatste werkt niet.
Ik krijg dan de foutmelding:
Notice: Undefined index: gebruikersnaam in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 8

Notice: Undefined index: wachtwoord in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 9

in het formulier bij action staat nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">

ik heb bij action inloggen.php gezet maar dan werkt de validatie niet als de velden leeg zijn.

mijn vraag is: Hoe moet ik inloggen.php uitvoeren als er in de velden gebruikersnaam en wachtwoord wel iets ingevuld is? en als de velden gebruikersnaam en wachtwoord leeg zijn dat dan de rode tekst komt dat de velden ingevoerd moeten worden als op de knop wordt geklikt.

alvast bedankt

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$nameErr
= $wwErr = '';
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
$valid = true;

  if (empty($_POST["gebruikersnaam"])) {
    $nameErr = "Gebruikersnaam is verplicht";
    $valid = false;
  }

 
  if (empty($_POST["wachtwoord"])) {
    $wwErr = "Wachtwoord is verplicht";
    $valid = false;
  }

  
  if($valid){
 
  $username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
   header('Location: inloggen.php');
   exit();
  }
  
  }

?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Beheer</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet">
    
</head>

<body>
<?php
//include 'includes/header.php';
?>

<header>
    <img src="images/logo_wit.png" width="200" alt="logo"/>
</header>
<div id="main_container">

<div id="inloggen">
<p><span class="error">* verplicht veld</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">
    Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span><br /><br />
    
    Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><span class="error">* <?php echo $wwErr;?></span><br /><br />
    
    <input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
</form>

</div>
</div>
</body>
</html>


inloggen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
 
include 'connect.php';
session_start();
 
$username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
if($stmt->num_rows > 0) {
      
     while($stmt->fetch()) {
     $_SESSION ['gebruikersnaam'] = $username;
     header('Location: dashboard.php');

    }
            
}

 
else {
    echo "<h3>incorrect wachtwoord of gebruikersnaam, voer opnieuw in <a href='index.php'>Klik hier</a></h3>";
    die ();//als je niks intypt en je klikt toch op de knop login dan krijg je deze melding
     }
 

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:47:09
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2017 15:51:53
Quote Anchor link
- Zet alles in één bestand. Dat is het meest logische. Je kunt wel bestanden includen waarin functies of classes staan. Immers wil je dat een gebruiker op dezelfde pagina blijft TOTDAT alles goed ingevuld is en daarna stuur je hem gewoon door.
- Begin in dat bestand met de PHP. Dit is je applicatie waarin je alles gaat regelen behalve DE OUTPUT. (zie ook mijn reactie in dit draadje). Begin daarna met de output.

- Controleer of je formulier verstuurd is met deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>
Gewijzigd op 14/02/2017 15:55:43 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

15/02/2017 21:44:35
Quote Anchor link
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">

* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Daarnaast doe je form afhandeling in één bestand. Of op de pagina zelf dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>

of stuur de pagina naar inloggen.php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="inloggen.php">


Ik stel voor om het tweede te doen want bij het eerste loop je tegen het probleem dat als iemand de pagina ververst met F5 het formulier opnieuw gepost wordt.

Op inloggen.php loop je daarna alles door en check je of alle velden ingevuld zijn en of alle waardes aan bepaalde voorwaarden voordoen. Als de ingevulde waardes ergens niet voldoen aan wat je wilt dan kan je een error opslaan in een $_SESSIE['error'] en dan dmv header("Location: index.php"); en een exit(); erachter de gebruiker terug sturen naar het formulier.

Onder het formulier kan je dan de error opvangen bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['error'])) {
echo $_SESSION['error'];
}

?>
Gewijzigd op 16/02/2017 10:01:04 door Danny von Gaal
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/02/2017 23:00:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$username
= mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
?>


Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2017 10:41:59
Quote Anchor link
Danny von Gaal op 15/02/2017 21:44:35:
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
...
* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Desalniettemin is het verstandig om alle output te escapen, zo ook form actions. Al bevat PHP_SELF geen querystring-variabelen.

Ben van Velzen op 15/02/2017 23:00:03:
Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.

Maar prepared statements in MySQLi is nogal meh.
prepare, bind_param, bind_result, store_result... Aint nobody got time fo dat :).
Als je dan toch prepared statements wilt gebruiken is PDO misschien een beter alternatief.

@topicstarter: scheid of alles in aparte bestanden, of deel het op een andere manier op in verschillende acties (tonen van formulier, verwerken van formulier etc.). De aanpak die @Frank aangeeft kan de oplossing zijn... totdat je met meer dan twee acties te maken krijgt. Dan wordt het al snel een brei met één (of zelfs meerdere) gigantisch(e) if-elseif-elseif-else statement(s).
Gewijzigd op 16/02/2017 10:43:04 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.