Validatie probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »
J C

J C

15/01/2014 18:20:52
Quote Anchor link
Ik ben bezig mijn website helemaal netjes te maken en door een validatie heen te halen. Maar ik kom er bij 1 fout melding niet uit, hopelijk kunnen jullie mij helpen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="grid_8 padtop3">
                    <h4 class="padtop">Nieuwsberichten</h4>
                    <p class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</p>
                    <p class="padbot36">
                        <ul class="icons">
                        <li><a href="https://www.facebook.com/pages/Rigging-Experts/1454326911455393"><img src="http://www.jcsl.nl/rigging/icons/facebook.jpg" alt="" /></a></li>
                        </ul>
                    </p>
                </div>


De </p> geeft hierbij de volgende melding:

line 100 column 9 - Fout: No p element in scope but a p end tag seen.

[code]-tags geplaatst ipv <?php. Zou je in het vervolg alleen PHP code tussen PHP code tags willen zetten?[/modedit]
Gewijzigd op 15/01/2014 18:46:47 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:44:30
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 18:54:52
Quote Anchor link
<ul> is een block level element. Een <p>-element mag geen block level elementen bevatten.
Gewijzigd op 15/01/2014 18:55:13 door Willem vp
 
J C

J C

15/01/2014 18:57:10
Quote Anchor link
ok dus hoe zou ik dit dan moeten oplossen? Want die p is onderdeel van het skeletonlayout.

is div dan een goede oplossing?
Gewijzigd op 15/01/2014 18:58:20 door J C
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 19:02:53
Quote Anchor link
Als het geen optie is om de <ul> buiten de <p> te plaatsen, zou je nog kunnen proberen om de <ul>-tags te verwijderen en de <li>-tags om te zetten in een <span> of zo. Maar misschien heeft iemand een betere oplossing.
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2014 19:08:31
Quote Anchor link
>> zou je nog kunnen proberen om de <ul>-tags te verwijderen en de <li>-tags om te zetten in een <span> of zo. Maar misschien heeft iemand een betere oplossing.

Dat is nog fouter dan de huidige situatie.

JC, je hebt 2 oplossingen. 1tje is semantisch veel beter. Een p staat voor paragraph (alinea). Een lijst die onderdeel van een alinea is ziet er ongeveer zo uit: item een; twee; drie; en vier. Dat wil jij hier niet. Jij hebt een lijst die er zo uitziet:
  • item een
  • twee
  • drie
  • en vier

Zoals je ziet staat deze tussen 2 alinea's in: tussen 2 <p> elementen dus. Niet in een alinea. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<p>Een alinea</p>
<ul>
  <li>item een</li>
  <li>twee</li>
  <li>drie</li>
  <li>en vier</li>
</ul>


Als we dan naar jouw huidige lay-out kijken lijkt die <p class="padbot36"> helemaal niet te kloppen. Dat is namelijk geen alinea, maar een blokje met een willekeurige content (lijst, plaatje, tekst, etc.). Een <div> (een block element zonder betekenis) zou dus het beste weer staan in dit geval.

En als je dat niet wilt aanpassen. Gewoon zo laten en je geen zorgen maken over die validator. Browsers supporten het en wat maakt het dan uit dat het tegen de regels is? Het is een beetje miepen over de te kleine details. Maar goed, semantiek (wat ik hierboven uitlegde) is wel goed om op orde te hebben.
 
J C

J C

15/01/2014 19:12:54
Quote Anchor link
Nou wat ik heel graag wil leren is zo'n website bouwen die ook op een mobiel goed te zien is, vandaar deze structuur. Dus waarom in het begin al zulke fouten laten zitten

Ik zou dan zoiets krijgen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="grid_8 padtop3">
                    <h4 class="padtop">Nieuwsberichten</h4>
                    <div class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</div>
                    <div class="padbot36">
                        <ul class="icons">
                        <li><a href="https://www.facebook.com/pages/Rigging-Experts/1454326911455393"><img src="http://www.jcsl.nl/rigging/icons/facebook.jpg" alt="" /></a></li>
                        </ul>
                    </div>
                </div>
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2014 19:18:44
Quote Anchor link
>> Dus waarom in het begin al zulke fouten laten zitten
Naja, je moet niet altijd de drang hebben om alles valid te krijgen. Heeft trouwens niks te maken met mobiel enzo. W3C is het team dat de regels heeft bedacht en browsers implementeren deze regels. Hoe browsers er mee omgaan is wat uitmaakt, of W3C het dan misschien niet leuk vind dat je een spatie daar hebt een een & teken daar is allemaal een beetje teveel gemiep.

>> Ik zou dan zoiets krijgen denk ik
Dat ligt aan wat je doel is en of je HTML5 gebruikt.
Zomaar iets dat me bijv. al opvalt: <div class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</div>
Nieuwsberichten zijn een opsomming van berichten, een lijst dus, geen div.
 
J C

J C

15/01/2014 19:21:31
Quote Anchor link
Helemaal gelijk op beide punten.

Het laatste moet inderdaad later nog een lijst worden, maar ben er nog niet uit hoe ik dat ga voorgeven of indelen, dus heb er even tijdelijk een blok van gemaakt.
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 19:54:36
Quote Anchor link
Wouter J op 15/01/2014 19:18:44:
W3C is het team dat de regels heeft bedacht en browsers implementeren deze regels. Hoe browsers er mee omgaan is wat uitmaakt, of W3C het dan misschien niet leuk vind dat je een spatie daar hebt een een & teken daar is allemaal een beetje teveel gemiep.

Dat is absoluut geen gemiep. Wat jij beschrijft is juist de bron van alle ellende.
Weg met alle quirks- en compatibility modes. Wat je nu ziet, is dat de ene browser zich niet aan de standaard houdt, waar vervolgens een webdesigner weer gebruik van maakt, zodat andere browsers kunstgrepen uit moeten halen om de betreffende website te kunnen tonen. Maar omdat elke browser weer een andere rendering engine heeft, zal het resultaat voor elke browser weer net iets anders zijn. En doordat iedere browser zal proberen een site die zich niet aan de standaards houdt zo goed mogelijk te tonen, worden ontwerpers ook niet geprikkeld goed werk af te leveren, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Op dit moment is het gewoon onmogelijk om een site te maken die op alle browsers goed werkt, en dat schrijf ik voor het grootste deel toe aan de vergevingsgezindheid van de browsers betreffende de bagger die ze aangeleverd krijgen. Hoe was dat spreekwoord ook weer van die zachte heelmeesters die stinkende wonden maken? Het huidige wereldwijde web is een grote stinkende wond van kansloze HTML-rommel.

Het probleem is dat wanneer je nu een stricte compliancy zou afdwingen, zo'n 98% van de web"designers" gaat blaten omdat hun site niet meer werkt. Toch denk ik dat het de enige manier is om van de stank af te komen.
Gewijzigd op 15/01/2014 19:55:13 door Willem vp
 
J C

J C

15/01/2014 23:14:06
Quote Anchor link
Ik verwacht niet dat ik daar met die ene website die ik per jaar bouw nou echt verschil in ga maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.