valideren csv input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/06/2010 00:21:40
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben reeds enige tijd aan het googlen om een goede oplossing te vinden voor het volgende:

Ik ben bezig met een website voor iemand die regelmatig grote hoeveelheden gegevens in een mysql database moet vervangen. Het programma dat hij op zijn computer gebruikt (Microsoft Access) heeft niet meteen de functies aan boord om deze taken uit te voeren. Ik laat hem de tabellen exporteren als csv waardes die hij dan in de website kan laden (er moeten hier en daar veranderingen gebeuren in de gegevens en een aantal zaken toevoegen, niet 'gewoon' synchroniseren, want dat gaat gewoon met access natuurlijk).
Gisteren gebeurde het dat Access een foutje maakte bij het aanmaken van het csv-bestand (Ja, het kan... ), hij probeert dit foutieve bestand in te laden... eerst wordt de database leeggemaakt, dan de nieuwe waardes erin, maar dat laatste ging dus niet goed, gevolg: website helemaal plat.
Mijn punt: hoe kan ik nakijken of er foutjes in de csv zitten alvorens deze te verwerken zodat dit niet meer kan gebeuren. Ik heb al gedacht om de gegevens eerst in een andere database te laden, wanneer dit faalt niet verder te gaan met het verwerken en zo de site intact laten, maar dit lijkt mij nogal omslachtig, ik zou liever een goede methode hebben om de csv te valideren.
Ik heb gezocht naar een Regular Expressions hiervoor maar ben nergens geraakt.
Eigenschappen van de csv: scheidingsteken: ","
Sommige waardes worden encapsulated met: "
Er moeten 3 waardes zijn gescheiden door komma's, dan moet er een /n komen

Iemand die mij een hint kan geven?

Dank bij voorbaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 03:27:34
 
B a s
Beheerder

B a s

02/06/2010 01:59:49
Quote Anchor link
Wil je het perse met PHP doen (geautomatiseerd) of kan dit ook client side?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/06/2010 09:23:21
Quote Anchor link
hoe importeer je? PHP heeft namelijk hier functies voor die ook checken op fouten:
http://nl3.php.net/fgetcsv
 
Jan geen

Jan geen

02/06/2010 09:36:54
Quote Anchor link
Als je het importeert met de functie die hierboven wordt beschreven, dan kan je daarna eerst de array doorlopen en je checks doen en mits je geen fouten vindt dan pas de db updaten.
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

04/06/2010 08:35:09
Quote Anchor link
De input komt van een html formulier.
Dit is wat ik heb ondertussen, wel nog wat onhandig maar het komt wel goed zo denk ik
Edit:
script verwijderd, nieuwe versie in volgende post
Gewijzigd op 05/06/2010 13:50:05 door Hans Vereyken
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

04/06/2010 12:59:05
Quote Anchor link
Deze ziet er beter uit en werkt, heb hem ook ineens in het Engels gemaakt, toch steeds breder inzetbaar dan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function validCsv ($csv, $regexps) {
    $data = nl2br ($csv); //nl2br
    $numberOfLines = substr_count($data, "<br />"); //Count occurances of <br />
    $result[0] = true;
    $result[1] = $numberOfLines;
    $result[2] = "";
    
    $lineNumber = 0;
    while ($lineNumber < $numberOfLines) {
        $lineNumber++;
        list ($lineString, $data) = explode ("<br />", $data, 2); //First line in $lineString, rest in $data
        $lineArray = str_getcsv ($lineString, ","); // split values of $lineString in array in $lineArray
        if (!$lineArray) {
            $result[0] = false;
            $result[2] .= "Error in <strong>line ".$lineNumber."</strong>: can not split the string (".$lineString.")<br />";
        }

        
        $offset = 0;
        while (isset ($regexps[$offset])) { // as long as there are regular expressions set hold them against the next field, if field count doesn't match --> false
            $field = preg_match ($regexps[$offset], $lineArray[$offset]);
            $offset++;
            if (!$field | $field == "0") { //if regular expression didn't match or preg_match fails/dies
                $result[0] = false;
                $result[2] .= "Error in <strong>line ".$lineNumber.", field ".$offset."</strong>: no match with regular expression (".$lineArray[$offset-1].")<br />";
            }
        }

        if (isset ($lineArray[$offset])) { //If there are more line's than regular expressions
            $result[0] = false;
            $result[2] .= "Error in <strong>line ".$lineNumber."</strong>: to many fields (".$lineString.")<br />";
        }
    }

    return $result;
}

if (isset ($_POST['submit'])) {
    $hoofdgroepen = $_POST ['hoofdgroepen'];
    $regexps[0] = "/^[1-9]{1}[0-9]{0,3}$/";
    $regexps[1] = "/^[a-zA-Z0-9.,()\/ ]{1,50}$/";
    $regexps[2] = "/^[1-9]{1}[0-9]{0,3}$/";
    $result = validCsv ($hoofdgroepen, $regexps);
    echo "True/False: ".$result[0]."<br />";
    echo "Number of lines: ".$result[1]."<br />";
    echo "Errors: <br />".$result[2]."<br />";
}

?>
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

15/06/2010 09:56:45
Quote Anchor link
Deze functie werkt perfect op mijn wamp server, als ik het naar mijn server upload en ik roep deze functie ergens aan blijft het gehele scherm gewoon wit... ik heb error_reporting (E_ALL) bovenaan het desbetreffende script gezet om er zeker van de zijn dat alle fouten weergegeven worden.
Ik heb geen idee wat er hier fout gaat, op mijn computer werkt het perfect...
Ik heb hier php 5.3.0, de server heeft php 5.2.6

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen
Alvast bedankt

Edit:
Ik heb het probleem gevonden, str_getcsv is een functie die pas bestaat sinds PHP 5 >= 5.3.0, hoe los ik dit op?
Gewijzigd op 15/06/2010 10:11:48 door Hans Vereyken
 

15/06/2010 10:33:02
 
Afra ca

Afra ca

15/06/2010 13:02:24
Quote Anchor link
Ik was las toevallig net de comments van fgetcsv, en aangezien we het hier toch hebben over valid CSV: php.net volgt niet de RFC standaard van CSV. Zie voor meer uitleg het bugreport
Gewijzigd op 15/06/2010 13:08:53 door Afra ca
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

15/06/2010 21:40:29
Quote Anchor link
@Karl Karl
Ik heb alle linkjes bekeken, ik maar zoeken, het stond gewoon onder mijn neus. De eerste link is de beste, maar veel te uitgebreid, ik heb er dit van gemaakt, dat is genoeg voor wat ik nodig heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (!function_exists('str_getcsv')) {
    function
str_getcsv ($input) {
        $input = str_replace (array("\r", "\r\n", "\n"), "", $input);
        $input = $input.",";
        $offset = 0;
        while ($input != "") {
            if (substr ($input, 0, 1) == "\"") {
                list ($field, $input) = explode ("\",", substr ($input, 1), 2);
                $return[$offset] = $field;
            }
else {
                list ($field, $input) = explode (",", $input, 2);
                $return[$offset] = $field;
            }

            $offset++;
        }

        return $return;
    }
}

?>

Het is zeker geen volwaardig alternatief voor str_getcsv, maar zoals gezegd: voor mij is het voldoende.

@Afra ca
Ik denk niet dat dit probleem van toepassing was, maar zeker het lezen waard, danku!
Gewijzigd op 15/06/2010 21:43:13 door Hans Vereyken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.