Value = Selectie uit dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 10:43:59
Quote Anchor link
Goedemorgen allen,

Voor een stichting site heb ik het e.e.a. gemaakt maar kom uit 1 stukje niet uit.

Mensen kunnen via een form doneren aan het goede doel, met bovenaan een dropdown menu die de geregistreerde personen weergeeft van de site.


Deze code gebruik ik voor het uitlezen v an de geregistreerde gebruikers:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php            
mysql_connect('', '', '');
mysql_select_db ("");

$sql = "SELECT id,name FROM jos_users";
$result = mysql_query($sql);

echo "<select id='id' name='id'>";
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    echo "<option value='" . $row['id'] . "'>" . $row['name'] . "</option>";
}

echo "</select>";
?>



Nu heeft iedere geregistreerde een ID die wordt opgehaald via bovenstaande code.
Als mensen willen doneren aan een bepaalde user moet er een value aan de submit button worden toegevoegd zodat het ingevulde bedrag aankomt bij deze gebruiker.

Deze code moet de id ophalen uit de bovenstaande dropdown maar zou niet weten hoe.

<input type="hidden" name="receive_user_id" value="" />


Hoop dat jullie mij kunnen helpen met de waarde van value="".

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 06/09/2013 10:45:54 door Jordy F
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 17:16:37
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2013 11:34:31
Quote Anchor link
Die <select> bevat de id en naam van de user, juist?

Als een gebruiker de user selecteert, en op submit drukt, komt de value van de <select> bij jou op de server
Als $_GET['id'] ofwel $_POST['id'] (naargelang de method van het <form>)

Jordy Fauth op 06/09/2013 10:43:59:
Als mensen willen doneren aan een bepaalde user moet er een value aan de submit button worden toegevoegd zodat het ingevulde bedrag aankomt bij deze gebruiker.


Hoe zo?
Leg mij uit waarom dat in de submit moet komen. Die waarde zit toch in de <select>.

Mis ik iets?
 
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 11:40:54
Quote Anchor link
Kris,

De id wordt uitgelezen waarna hij de bijbehorende naam opzoekt en deze toont in de dropdown.

Het is misschien wat onduidelijk uitgelegd maar misschien is het makkelijker als ik het laat zien dmv een voorbeeld.

Deelnemer

Als je via bovenstaande link een bedrag invult op Doneer Nu! klikt zie je dat je wordt door gestuurd naar het formulier, met onderaan een tekstvak met daarin een ID. Deze is normaal 'hidden'.

Via het menu bovenaan 'Doneren' kom je op hetzelfde formulier, als er een gebruiker wordt geselecteerd uit de 2e dropdown, blijft de waarde onderaan in het tekstvak nog steeds 0.

Hier wordt normaal gezien dus de ID ingevuld zodat het bedrag bij de juiste persoon aankomt.

Hoop dat het een stukje duidelijker is, ben geen held in PHP zoals je ziet.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2013 12:28:32
Quote Anchor link
Wacht, het wordt verwarrend.
Laat ons zeggen:
- Gebruiker = de mens die op jouw site aan het surfen is.
- Deelnemer: de mens die zal lopen; ( -> de gebruiker doneert aan de deelnemer )

En noem de elementen bij naam. Niet tweede dropdown, maar bv. <select name="deelnemers">

Ik zie verschillende <input type="hidden"> . Over welke heb je het?

Jordy Fauth op 06/09/2013 11:40:54:
... als er een gebruiker wordt geselecteerd uit de 2e dropdown, blijft de waarde onderaan in het tekstvak nog steeds 0. ...


Waarom zou je verwachten dat dit verandert?
En vooral: Waarom wil je de id van die deelnemer op twee verschillende elementen in het formulier?
Als de <select name="deelnemers"> de waarde van de deelnemer al kan doorsturen, waarom wil je die waarde dan nog eens in een <input type="text"> ?

Merk ook op dat de gebruiker geen boodschap heeft aan de id van een gebruiker. Weten zij veel dat Ben Beckman ergens een id=283 heeft ...
Gewijzigd op 06/09/2013 12:31:14 door Kris Peeters
 
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 13:41:36
Quote Anchor link
Nou ik verwacht niet dat dit zou veranderen, had het alleen gehoopt.

Via de link die ik in het vorige bericht stuurde kan je doneren aan de persoon,
je moet dus eerst navigeren naar Deelnemers, dan het bedrag invullen en Doneer Nu!

Heel dat stuk wil ik graag weghalen, zodat je alleen kunt zien wat de deelnemers opgehaald hebben totaal.

De <select name="deelnemers"> werkt dus met het ophalen van de deelnemer gegevens,
maar na het aanklikken van een deelnemer aan wie je wil doneren komt het niet aan in het systeem bij de juiste persoon.

Het tekstvak met de ID heb ik alleen maar zichtbaar gemaakt zodat ik zie of er iets gebeurt na het veranderen van een deelnemer, tevergeefs.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2013 13:48:30
Quote Anchor link
Okay, okay.

Zorg dat dit in je code staat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<select name="deelnemers" onchange="copyId2textinput(this);">
  <option value="283">Ben Beckmann</option>
  <option value="247">Team Ledro4life</option>
</select>
<script>
  function copyId2textinput(select) {
    document.getElementById('receive_user_id').value = select.value;
  }
</script>
...
<input type="text" name="receive_user_id" id="receive_user_id">
 
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 14:00:01
Quote Anchor link
@ Kris Peeters

Helemaal super! Bovenstaande code in mijn code verwerkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
echo "<select name='deelnemers' onchange='copyId2textinput(this);'>";
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    echo "<option value='" . $row['id'] . "'>" . $row['name'] . "</option>";
}
echo "</select>";


Bedankt voor je hulp Kris!
Gewijzigd op 06/09/2013 14:00:21 door Jordy F
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.