Van datum naar timestamp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Res Bas

Res Bas

23/10/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Stel ik heb:
23-10-2008 (DD-MM-JJ)

En ik wil dit omzetten naar een unix timestamp. Hoe doe ik dit? Is dit uberhaupt wel mogelijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:40:56
 
Han eev

Han eev

23/10/2008 17:31:00
 
Ano Niem

Ano Niem

23/10/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Uiteraart is dit mogelijk. Haal je je datum op vanuit de database:

SELECT UNIX_TIMESTAMP(datum) as tijd FROM tabel;

Of met een php functie:
http://nl.php.net/manual/en/function.strtotime.php
 
Res Bas

Res Bas

23/10/2008 17:45:00
Quote Anchor link
Han schreef op 23.10.2008 17:31:


Super, thank you!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/10/2008 18:20:00
Quote Anchor link
De functie strtotime() is hier nog eenvoudiger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$timestamp
= strtotime('23-10-2008');
?>

Wat is verder de reden dat je een timestamp nodig hebt? Ik hoop niet voor het gebruik binnen een database?
 
Res Bas

Res Bas

23/10/2008 18:55:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 23.10.2008 18:20:
De functie strtotime() is hier nog eenvoudiger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$timestamp
= strtotime('23-10-2008');
?>

Wat is verder de reden dat je een timestamp nodig hebt? Ik hoop niet voor het gebruik binnen een database?


Perfect! En het is om te kijken of over 30 dagen een bepaald product verloopt. Dan kan ik het automatisch via een cronjob een mailtje laten sturen om de klant er aan te herinneren om hun abonnement te verlengen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

23/10/2008 19:13:00
Quote Anchor link
ik gebruik altijd DATETIME in mn db's..
Heel handig om weer om te zetten..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/10/2008 19:25:00
Quote Anchor link
Staan de gegevens toevallig in een database? Stel dus dat je een kolom verloopdatum hebt, dan kun je heel eenvoudig alle producten selecteren die binnen 30 dagen verlopen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  product
FROM
  tabel
WHERE
  verloopdatum < CURRENT_DATE + INTERVAL 30 DAY
 
Res Bas

Res Bas

23/10/2008 19:28:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 23.10.2008 19:25:
Staan de gegevens toevallig in een database? Stel dus dat je een kolom verloopdatum hebt, dan kun je heel eenvoudig alle producten selecteren die binnen 30 dagen verlopen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  product
FROM
  tabel
WHERE
  verloopdatum < CURRENT_DATE + INTERVAL 30 DAY


Werkt dat met het huidige formaat (dd-mm-jjjj) die ik heb?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/10/2008 19:50:00
Quote Anchor link
Reshad Bashir schreef op 23.10.2008 19:28:
Werkt dat met het huidige formaat (dd-mm-jjjj) die ik heb?
Bedoel je dat de datum als dd-mm-jjjj in de database staat?

Als dat zo is, zul je daar eerst verandering in moeten brengen. Dat formaat is voor de database namelijk geen datum en je gebruikt dan ook geen DATE veld om de datum in op te slaan.

In de database hoor je het formaat yyyy-mm-dd te gebruiken in een DATE of DATETIME veld. Pas dan kun je de database gebruiken om daadwerkelijk te gaan rekenen met data of er bijvoorbeeld op te sorteren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.