Van MYSQL naar MYSQLI

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Lammers

Tom Lammers

09/07/2015 13:04:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nog maar en beginner in MYSQLI en ik krijg dit script niet gemaakt voor MYSQLI. Kan iemand die voor mij maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

    
function dbConnect($close=true){

    if (!$close) {
        mysql_close($link);
        return true;
    }


    $link = mysql_connect('127.0.0.1', 'root', '***') or die('Could not connect to MySQL DB ') . mysql_error();
    if (!mysql_select_db('ripper', $link))
        return false;
}

dbConnect();

 
    $bestaat = mysql_query("SELECT * FROM badgesdownload LIMIT 7");  
    while($bestaat2 = mysql_fetch_array($bestaat)) {
        $bestaat3 = $bestaat2['naam'];
        $txt = mysql_query("SELECT * FROM badgesdownload WHERE naam = '".$bestaat3."'");
        while($txt2 = mysql_fetch_array($txt)){
            $txt3 = $txt2['txt'];  
            echo $bestaat3;
            echo'<br>';
            echo $txt3;
            echo'<br>';
        }
    }

?>


Alvast bedankt!
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 09/07/2015 13:41:19 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 00:31:26
 
- wes  -

- wes -

09/07/2015 13:22:55
Quote Anchor link
Kan je zelf ook prima. http://php.net/manual/en/book.mysqli.php daar staan de referenties, match die met je huidige mysql_ functies en pas aan naar mysqli.

Meeste is gewoon het overzetten naar mysqli_* , behalve de connect als ik zo snel kijk.
 
Tom Lammers

Tom Lammers

09/07/2015 13:29:33
Quote Anchor link
Dat heb ik al geprobeerd, Daarom zou ik het fijn vinden als iemand dit script naar MYSQLI kan zetten kan ik het vergelijken met MYSQL en kan ik er van leren ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2015 13:43:57
Quote Anchor link
een 'i' toevoegen is niet echt veel werk, lijkt mij ;-)

Er zijn functies ook de connectie $link nodig hebben in hun functies, waaronder:
mysqli_query() en mysqli_real_escape_string(). En de connectie is ook aangepast in mysqli_connect() waarbij je geen aparte functie nodig hebben om de database aan te roepen.

En anders kom je er wel achter via de hedendaagse trail-and-error methode.
Gewijzigd op 09/07/2015 13:45:57 door - Ariën -
 
Net Jong

Net Jong

09/07/2015 14:34:41
Quote Anchor link
Hallo,

The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Is bovenstaande ook de oplossing voor dit probleem?

Is er ook een Nederlands talige uitleg , ergens in een boek of op een site?

Bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2015 14:37:57
Quote Anchor link
Quote:
The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Dat klopt, dit is de foutmelding die je krijgt als je de verouderde MySQL-functies nog gebruikt.
Een mooie uitleg over MySQLi kan je vinden op: http://phptuts.nl/view/26/

Let erop dat je OF de procedurele OF de object-oriënted versie gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.