variabel in functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frisbee

Frisbee

02/03/2005 14:10:00
Quote Anchor link
is het mogelijk om een variabel te gebruiken die ergens buiten de functie gedeclareerd is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$test
= 'bla';

function
test($tekst) {
   $tekst = str_replace($test,"",$tekst);
}


?>


als ik dit dus doe krijg ik een error:
Warning: Undefined variable: test

weet iemand of dit mogelijk is?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 15:06:44
 
Legolas

Legolas

02/03/2005 14:27:00
Quote Anchor link
nee moet je ipv $test = 'bla'; global $test = 'bla'; gebruiken
 

02/03/2005 14:30:00
Quote Anchor link
$GLOBALS['tekst'] = "iets"; werkt ook
 
Frisbee

Frisbee

02/03/2005 14:41:00
Quote Anchor link
zoiets zocht ik :)

ga het vanavond ff proberen

bedankt!
 
Legolas

Legolas

02/03/2005 14:58:00
Quote Anchor link
jelmer:
$GLOBALS['tekst'] = "iets"; werkt ook


da's hetzelfde...
 
Jelmer -

Jelmer -

02/03/2005 16:30:00
Quote Anchor link
Dat weet ik, daarom zeg ik 'werkt ook'.
Naar mijn mening is het (soms) netter/overzichtelijker.

Het enige wat ik niet snap is dat het $_POST, $_GET en $_SERVER is, maar niet $_GLOBAL maar $GLOBALS.
 
DaeDaluz

DaeDaluz

02/03/2005 16:31:00
Quote Anchor link
idd dat is niet helemaal logisch gedaan maarja je moet het even weten he :)
 
Mitch X

Mitch X

02/03/2005 16:50:00
Quote Anchor link
Doe je dat toch zelf ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$_GLOBAL
= $GLOBALS;
// als dat niet werkt ->
$_GLOBAL = &$GLOBALS;
?>
 
Frisbee

Frisbee

02/03/2005 16:54:00
Quote Anchor link
maar werken ze dan nog wel binnen een functie? dan worden het toch weer normale variabelen??
 
Jelmer -

Jelmer -

02/03/2005 17:14:00
Quote Anchor link
Getest:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
$_GLOBAL = $GLOBALS;

$variable = "waardeloos";

function
wat_is_mijn_variable(){
    //global $_GLOBAL; //alleen als ik deze uncomment werkt het.
    return $_GLOBAL['variable'];
}


echo wat_is_mijn_variable();
?>


Dus dat schiet niets op ^^,
 
Jelmer -

Jelmer -

02/03/2005 19:51:00
Quote Anchor link
wat wel werkt is hetvolgende:
(ben aan het expirimenteren hoe ik mooi algemene instellingen kan opslaan als een soort ini-bestand)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL);
define("test","waarde");

function
wat_is_mijn_variable(){
    
    return test;
}


echo wat_is_mijn_variable();
?>


Dat je even weet (^_^)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.