Variabel namen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:19:05
Quote Anchor link
Hoe geven jullie de namen aan je vars? Wat vind je het netst?

Methode 1: $BlaatEnKoffie
Methode 2: $blaatenkoffie
Methode 3: $blaatEnKoffie
Methode 4: $blaat_en_koffie

Misschien rare vraag, maar ik ben ff nieuwsgierig:P
Gewijzigd op 06/12/2010 16:37:02 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:47:10
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

06/12/2010 16:25:46
Quote Anchor link
Dat hangt ervan af?

Volgens mij was het met OOP (Object-oriented programming) dat je elke woord met een hoofdletter begint. Dus dan zal het dit zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$BlaatEnKoffie = 'hoi';


Maar je kan ook gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$blaatenkoffie = 'hoi';


doen.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:27:31
Quote Anchor link
$sBlaatEnKoffie ;)
 
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:28:09
Quote Anchor link
Wat vind jij het netst, Zonder OOP?

Toevoeging op 06/12/2010 16:28:38:

Synaps Framework op 06/12/2010 16:27:31:
$sBlaatEnKoffie ;)


Waarom zet je er een s voor?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:31:48
Quote Anchor link
Omdat het een string is.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:33:25
Quote Anchor link
Synaps Framework op 06/12/2010 16:31:48:
Omdat het een string is.


En als het bv een int is zet je er een i voor? En hoe zit het met een array? Een a?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

06/12/2010 16:36:07
Quote Anchor link
wat denk je van methode 4? $blaat_en_koffie
Ik ga trouwens meestal voor methode 3
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:37:21
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 06/12/2010 16:33:25:
Synaps Framework op 06/12/2010 16:31:48:
Omdat het een string is.


En als het bv een int is zet je er een i voor? En hoe zit het met een array? Een a?


Inderdaad. En als het een object is een o ;)
 
Roel -

Roel -

06/12/2010 17:24:10
Quote Anchor link
Gewoon methode 2. Als je het een duidelijke naam geeft vind ik het goed.
 
Moe BE

Moe BE

06/12/2010 17:27:41
Quote Anchor link
ik ga voor methode 3
 
Jasper DS

Jasper DS

06/12/2010 17:28:33
Quote Anchor link
$blaat_koffie
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2010 17:33:08
Quote Anchor link
for what it's worth...

Kijk hier eens
http://drupal.org/coding-standards

Dit is de visie van de jongens van Drupal.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/12/2010 17:35:44
Quote Anchor link
Roel van de Water op 06/12/2010 17:24:10:
Gewoon methode 2. Als je het een duidelijke naam geeft vind ik het goed.


Mee eens.
 
Wouter J

Wouter J

06/12/2010 17:45:08
Quote Anchor link
Ik zal nooit van dit soort lange namen geven aan variabelen. Ik hou ze het liefst zo kort en simpel mogelijk.
Dus ik zou gaan voor:
$koffie = 'iets';
$blaat = 'iets';
 
Jelmer -

Jelmer -

06/12/2010 17:52:46
Quote Anchor link
Quote:
Grammar lesson: "Capitalization is the difference between helping your Uncle Jack off a horse and helping your uncle jack off a horse."
- iemand's tweet

Maar ik ben zelf van methode 4, 3 is zo Java-achtig (ik gebruik het wel vaak voor method names), 1 doet me denken aan Visual Basic en horrorcode, en 2 kan je alleen lezen als je al weet wat er staat. En variabelen prefixen met letters om aan te geven wat erin zit, ook wel genoemd de Hongaarse methode, bestaat alleen maar omdat sommige mensen geen variabelenamen kunnen verzinnen die logisch zijn ($aPost, ooh, een array van Post objecten? Wat dacht van $posts..) en omdat andere mensen willen dat PHP Java is, en niet durven toegeven dat PHP doet aan Ducktyping. Who cares dat $oPosts een ArrayObject is als het zich gewoon gedraagt als een array?

Trouwens, als je geen goeie variabele-namen kan vinden -> ga functies gebruiken. Binnen een functie bestaan maar 3 of 4 variabelen, als je dan niet weet wat erin zit, kan je het zo opzoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.