Variabele laatste getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 09:15:49
Quote Anchor link
Ik heb een variabele "$qty" deze staat voor quantity. Hierin staat hoevaak een product besteld is. Als ik deze variabele dan echo, krijg ik hier bijv. '123' uit.

Mijn vraag is, hoe krijg ik steeds het laatste getal eruit?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 09:34:25
 
Jel le

Jel le

12/11/2010 09:40:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$laatste_getal = substr($qty, -1);


bedoel je dit?
 
John D

John D

12/11/2010 09:42:19
Quote Anchor link
het laatste getal eruit?
Hoeveel getallen staan er dan in "$qty" wanneer je het laatste getal eruit wilt halen?
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:15:17
Quote Anchor link
qty word steeds opgehoogd. Dus als ik 5 producten bestel. komt er uit qty 12345.

nou wil ik gewoon 5 hebben. hopelijk snappen jullie het nu.

@Jelle - nee werkt niet.

Alvast bedankt,
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 10:18:00
Quote Anchor link
zouw wel moeten zie hier voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rest
= substr("abcdef", -1);    // returns "f"
$rest = substr("abcdef", -2);    // returns "ef"
$rest = substr("abcdef", -3, 1); // returns "d"
?>
 
Jel le

Jel le

12/11/2010 10:20:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$qty = 12345;
$laatste_getal = substr($qty, -1);

echo $laatste_getal;


moet gewoon werken hoor
 
John D

John D

12/11/2010 10:23:32
Quote Anchor link
maar waarom 12345 in $qty en niet alleen 5 door steeds $qty = $qty+1 oid ?? Je gaat namelijk helemaal de mist in wanneer het 10 of meer producten wordt: 12345678910 ??
Gewijzigd op 12/11/2010 10:25:03 door John D
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:24:06
Quote Anchor link
Ik ga hier even mee aan de slag. Bedankt voor de reacties. Ik zie nu ook dat het werkt maar moet even wat aanklooien met een foreach loop.
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:28:02
Quote Anchor link
- Zelfde als John maar veels te laat. -
Gewijzigd op 12/11/2010 10:29:07 door - Mark -
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 10:50:23
Quote Anchor link
Waarom maak je geen array?

array("1", "2", "3", "4", "5")

Dan kan je gemakkelijker de laatste ophalen en zonder fouten zoals John D benoemd, bij 10 of 100.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/11/2010 10:50:53
Quote Anchor link
-- spuit 11 --
Gewijzigd op 12/11/2010 10:52:06 door Jacco Engel
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:55:08
Quote Anchor link
volgens mij heb ik het een beetje verkeerd verwoord.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$contents = array();
foreach ($items as $item)
{
    $contents[$item] = (isset($contents[$item])) ? $contents[$item] + 1 : 1;            
    foreach ($contents as $id=>$qty)
    {
        echo $qty;
    }
}

dan krijg ik 12345 dus ik had niet goed opgelet.
hebben jullie een idee hoe ik dan het laatste getal uit qty kan krijgen?

bedankt voor al jullie reacties
Gewijzigd op 12/11/2010 10:59:28 door Tim Fendt
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 10:57:17
Quote Anchor link
wat zit erin in $contents?
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:58:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo end($contents); ?>
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:01:15
Quote Anchor link
Mark Coenen op 12/11/2010 10:58:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo end($contents); ?>


blijft nogsteeds 12345.
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 11:01:24
Quote Anchor link
Als je 12345 als output krijgt klopt er iets niet in je display. Cijfers moet je altijd scheiden. Bijvoorbeeld door een komma. Dan kan je vervolgens met een explode de cijfers weer lostrekken en de laatste ophalen.
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:06:27
Quote Anchor link
Ik zag je edit te laat, Hoe ziet je items array eruit als ik vragen mag? Het ziet er allemaal wat vreemd uit.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$cart
= $_SESSION['cart'];
$items = explode(',',$cart);

$contents = array();
foreach ($items as $item)
{

    $contents[$item] = (isset($contents[$item])) ? $contents[$item] + 1 : 1;            
    foreach ($contents as $id=>$qty)
    {

        echo $qty;
    }
}


//dit staat in session cart (als het goed is)


case 'add':
if ($cart)
{

    $cart .= ','.$_GET['id'];
}

else
{
    $cart = $_GET['id'];
}

break;
?>
Gewijzigd op 12/11/2010 11:11:22 door Tim Fendt
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:19:10
Quote Anchor link
Even kijken of ik op het goede spoor zit.

Je gooit elk item los in je winkelwagen en nu wil je weten hoevel er van elk item is?
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:24:51
Quote Anchor link
inderdaad :D
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:54:37
Quote Anchor link
We zijn dan wel behoorlijk aan het afdwalen van de oorspronkelijke vraag. Het zal wel aan mij liggen maar het ziet er nogal vreemd uit. En niet echt optimaal.

LET OP! Je kunt onderstaande code niet plakken in jouw script, Het idee was om je de werking uit te leggen. even in een appart bestandje zetten dus.

Ik weet niet wat beter is, ik heb nog nooit een webshop gebouwd maar ik denk dat gemakkelijker is als je $_SESSION['cart'] direct de tweede array bevat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

    /*---- INFO! ---->
    
        Stel we hebben een winkelwagen met de volgende inhoud:
        
            3 X artikel 1.
            2 X artikel 3.
            3 X artikel 4.
        
        LET OP! Deze data staat op een verkeerde manier in $_SESSION['cart'] in jouw script als je het mij vraagt.
                Jij hebt de data in $_SESSION['cart'] als een string opgeslagen. Je maakt er doormiddel van explode
                een array van. Waarom niet de data direct als een array in $_SESSION['cart'] opslaan?
                
    */

    
        $chart = array(1, 3, 4, 3, 1, 4, 4, 1);


    /*---- INFO! ---->
    
        Dan gaan we nu een nieuwe array aanmaken met daarin het aantal van elk item.

        In $chart_items komt nu als het goed is het volgende te staan:
        
        array(1 => 3, 3 => 3, 4 => 3)
        
        In andere woorden:
        
            3 X artikel 1.
            2 X artikel 3.
            3 X artikel 4.
            
        We zijn dan dus weer terug bij het begin eigenlijk.

    */

        
        $chart_items = array_count_values($chart);
        

    /*---- INFO! ---->
    
        Dan gaan we nu alle Items weergeven.
        
    */

    
        foreach($chart_items as $item => $count){
            
            echo 'We hebben '.$count.' keer item '.$item.'.<br />';
        }

        
?>


:p hopelijk sla ik de plank niet volledig mis zoals wel vaker het geval is.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.