`variabele´ sql-queries maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 19:03:55
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik ben bezig met het maken maken van een voetbalcompetitie (zoals jullie ondertussen misschien al wel weten...). Hierin wil ik de stand, de uitslagen en wedstrijdinformatie bijhouden.

Ik heb inmiddels een database aangemaakt en gevuld. Ik heb inmiddels de sql-queries om bovenstaande informatie uit de database te halen ook grotendeels af.

Wat ik nu eigenlijk wil is dat je als gebruiker in het scherm een competitieronde/speelronde kan selecteren en als gevolg van die keuze de uitslagen en de stand van de desbetreffende speelronde wordt getoond. De uitslagen en de stand zijn het gevolg van een sql-query. Ik wil dus dat de keuze van de gebruiker voor de speelronde invloed heeft op de sql-query die op die pagina gebruikt wordt. Dus als de gebruiker kiest voor speelronde 1 dat dan de sql-query verandert en de uitslagen en stand van speelronde 1 naar voren komen. Wordt er gekozen voor speelronde 5 dan de uitslagen van- en stand na speelronde 5.

Kan iemand me vertellen of dat mogelijk is? En hoe.

Ik zelf gebruik overigens dreamweaver. Ik zou daar naturlijk voor elke speelronde een aparte pagina kunnen aanmaken, maar elke pagina heeft minimaal zon drie 'speelronde specifieke'-queries. Dus reken maar uit: dat betekend per seizoen 100 verschillende queries op 34 verschillende pagina's. Dat is niet echt efficient lijkt me. Bovendien zou een gebruiker dan als hij een andere speelronde kiest om te bekijken naar een andere pagina gestuurd worden. Ik zou het nu juist zo mooi vinden als dat allemaal op 1 en dezelfde pagina kon.
Gewijzigd op 15/08/2013 19:11:49 door Jo Immanuel
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 00:46:19
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 19:12:17
Quote Anchor link
Ik neem aan dat er hyperlinks zijn per speelronde?
Maak die dan bv www.jouwsitenaam.nl/toon_uitslag.php?speelronde=1 (links kun je ook dynamisch genereren).
Met $_GET kun je dan de waarde bij speelronde opvragen en gebruiken in je query.
Zorg wel voor controle op die invoer.
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 19:27:11
Quote Anchor link
Ik heb 1 pagina met verschillende blokken (DIV's). In 1 DIVs zit een tabel met de stand na een bepaalde speelronde en in een andere DIV een tabel met de uitslagen van die speelronde. Ik wil dat de vulling van de velden van die tabellen verandert naar gelang de keuze van speelronde van de gebruiker.

Dus volgens mij (maar ik weet het niet zeker) is er in die situatie geen sprake van hyperlinks.

Hoe ik het nu doe in dreamweaver is dat ik in een bepaalde DIV een tabel toevoeg. Ik maak een 'recordset' aan (zo heet het tooltje van dreamweaver om data uit een database naar een tabel te sturen) en in die recordset is een textblok waar je de sql-query kan zetten. 1 van de elementen van die query is de datum (of de speelronde). Dat element (ik weet niet of dat het goede woord is) in de sql-query wil ik variabel maken, afhankelijk van de keuze van de gebruiker.
Gewijzigd op 15/08/2013 19:27:46 door Jo Immanuel
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 20:15:10
Quote Anchor link
Hoe/waar maakt de gebruiker dan een keuze?
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 20:20:19
Quote Anchor link
In het scherm.

Standaard zou ik graag de meest recente stand en uitslagen willen laten zien(laatst gespeelde speelronde). Maar ik wil dat de gebruiker ook de mogelijkheid heeft om (bijvoorbeeld via een pijltjes toets naar links/rechts) terug te gaan in de tijd en eerdere gespeelde speelrondes te bekijken.

Wanneer de gebruiker dan op pijltje naar links klikt, wil ik dat de gebruiker op de huidige pagina blijft maar dat alleen de vulling van de pagina verandert. Die vulling is afhankelijk van de sql-queries. Dus ik wil dat de keuze van de gebruiker invloed heeft op de sql-queries die op de pagina worden uitgevoerd. Anders gezegd: ik wil dat de variabele "datum" of "speelronde" in de sql-query 'variabel' worden.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 20:42:15
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/08/2013 20:15:10:
Hoe/waar maakt de gebruiker dan een keuze?

Jo Immanuel op 15/08/2013 20:20:19:
In het scherm.

Dat begrijp ik.

Links of rechtsom: een bezoeker zal ergens een keuze maken welke uitslag hij/zij wil zien. Of je dat doet met hyperlinks, pulldown-menu's, pijltjes, of iets anders, vind ik niet spannend. Zodra iemand ergens op klikt/iets selecteert, geef je dat mee in de url.
Eventueel kun je kijken naar ajax als je de pagina niet in zijn geheel wilt verversen.
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 21:23:46
Quote Anchor link
Ai, Ajax. Daar was ik al een beetje bang voor. Websites maken/programmeren is namelijk nieuw voor me. Daarom gebruik ik ook Dreamweaver. Ajax schijnt, naar wat ik her en der gelezen heb, een redelijk ingewikkelde programmeertaal te zijn. Ik struggle al met PHP...

Is ajax/jquery dan onbegonnen zaak of is het te doen voor beginners? En zo ja, heeft iemand een tip voor een goede tutorial/boek (liefst nederlands, maar engels mag natuurlijk ook).

PS: Stel ik zou Ajax/jquery gebruiken om dat voortdurende verversen te omzeilen, kan ik dan ook gewoon dreamweaver cs6 blijven gebruiken (m.a.w. 'ondersteunt' dreamweaver cs6 ajax/jquery wat betreft het verversen omzeilen)?
Gewijzigd op 15/08/2013 21:42:16 door Jo Immanuel
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 22:14:45
Quote Anchor link
Maak een keuze zou ik bijna zeggen: gebruik dreamweaver voor kant-en-klaar zonder verder enige kennis en leer met beperkingen leven, of verdiep je in de materie (php, mysql, Ajax/jquery, en natuurlijk html, css).
Dreamweaver is leuk, tot ergens iets niet werkt. Omdat er geen enkele (basis)kennis is, is het debuggen/vinden van de fout vaak een enorme uitdaging...

De moeilijkheidsgraad van php, mysql(i) (/pdo), jquery/ajax is ook wat je er zelf van maakt. Ik heb het idee dat je nu alleen een idee in je hoofd hebt, maar geen idee hebt hoe dat uit te voeren (omdat je onvoldoende kennis hebt hoe php, mysql (en html) werkt).

Zou echt bij het begin beginnen en wat basis-tuts doorlezen over php/mysql (bv http://www.phptuts.nl/view/39/). Met Google kun je er nog veel meer vinden. Als je begrijpt wat er waarom gebeurt, dan is hetgeen je wilt maken helemaal niet zo moeilijk. En doe het in stapjes en niet alles tegelijk. Leren fietsen begon je ook met zijwieltjes en toen je dat beheerste mochten die wieltjes er af, maar mocht je vaak nog niet alleen op pad. Kortom --> een leerproces. Dat is het ook met php, mysql(i), etc.

Of/wat dreamweaver ondersteunt weet ik niet; om bovengenoemde redenen gebruik ik notepad++.
Boek over jquery zou jquery (de basis) van Sander Gerz kunnen zijn. Om een idee van de basismogelijkheden te krijgen is het geschikt. Zitten echter wel wat (kleine) fouten in de voorbeeldcodes. Leer je van ;-)
Ook over jquery is genoeg op internet te vinden, zoals http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/
Kortom: steek er energie in. Google kan je prima op weg helpen. Mocht je ergens vastlopen, zijn we graag bereid om je te helpen. Maar wees dan aub concreet wat je hebt geprobeerd en waar je op vastloopt. Maakt het helpen een stuk makkelijker ;-)
Gewijzigd op 15/08/2013 22:18:36 door Obelix Idefix
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 22:48:09
Quote Anchor link
Aha. Bedankt voor de info.

Tja, op een bepaalde manier heb je wel een punt. Het is allemaal nieuw voor me. En als je onwetend bent, dan weet je niets. En als je er dan aan begint, dan kom je er steeds maar weer opnieuw achter dat je steeds meer moet weten wil je een beetje een interessante site maken. Tja, het leven van een webdesign newbie gaat niet over rozen...

Toch ben ik heel blij met Dreamweaver. Het laat me een beetje wennen aan codes en het is voor mij drempelverlagend. Ook heb ik inmiddels al een hoop geleerd. Over html en css, sql, een klein beetje php. Ik heb mijn eigen relationele database-aangelegd met alle clubs, stadions, spelers, wedstrijden en uitslagen van de eredivisie vorig seizoen. Het is me (eerlijk is eerlijk) met 'wat' hulp gelukt om mbv een sql-query de stand op elke speelronde te bepalen. Het is me gelukt om de connectie met mn database te maken en om de gegevens uit de db op mijn site te krijgen. Kortom: allemaal kleine persoonlijke overwinninkjes.

PS: bij die link http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/ krijg ik op de plek waar de video af zou moeten spelen een wit vlak te zien. Jammer, want ik had ook al op andere sites gelezen dat dit leerzame fimpjes zouden zijn.



Toevoeging op 16/08/2013 00:26:19:

Ha. In IE werkt de link wel.

Nou eh. Bedankt! Ik heb zojuist boek besteld en ga die video's doornemen. Ik ben enthousiast! Volgens mij is jquery the next big thing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.