Variabele uit trekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Theo Kusters

Theo Kusters

22/03/2014 10:03:27
Quote Anchor link
Goede morgen, even vraagje onder die gene die me kan helpen;

Ik heb een vaiabele waar een datum veld aan gekoppeld is bv er wordt ingevoerd 22-03-2014, graag zou ik willen dat het zo bij me binnen komt "Zaterdag 22 maart 2014"

Hoe kan ik deze variabele uit elkaar kan trekken tot dit!??

Groet Theo Kusters
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 09:52:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2014 10:08:34
Quote Anchor link
Komt die datum uit MySQL? Zo ja, dan kan je eens kijken naar DATE_FORMAT, welke je in je SELECT-query kan gebruiken.
 
Theo Kusters

Theo Kusters

22/03/2014 10:16:46
Quote Anchor link
Goede morgen, nee deze variabele zit gewoon in een form script op een html pagina wat een php script aanroept.
 
Wouter J

Wouter J

22/03/2014 11:14:05
Quote Anchor link
Je kan strtotime gebruiken, maar sinds jouw data formaat niet het officiële formaat is (officieel is het YYYY-MM-DD) kan dit voor problemen zorgen.

Het beste is dan om DateTime te gebruiken, hierin kun je namelijk aangeven hoe je data eruit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$yourDate
= '22-03-2014';
$dateTime = DateTime::createFromFormat('d-m-Y', $yourDate); // nu is date omgezet in een DateTime object

echo $dateTime->format('l d F Y'); // toon de datum in je nieuwe formaat
?>

Of, als objecten je heel erg vreemd voorkomen en je liever functies gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$yourDate
= '22-03-2014';
$dateTime = date_create_from_format('d-m-Y', $yourDate); // nu is date omgezet in een DateTime object

echo date_format($dateTime, 'l d F Y'); // toon de datum in je nieuwe formaat
?>


Voor een uitleg van al die vreemd lijkende letters die ik gebruikte, zie datetime.createfromformat.
Gewijzigd op 22/03/2014 11:14:28 door Wouter J
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/03/2014 11:29:08
Quote Anchor link
Het probleem:
PHP.net DateTime::format():
This method does not use locales. All output is in English.
Gewijzigd op 22/03/2014 11:29:39 door Ger van Steenderen
 
Theo Kusters

Theo Kusters

22/03/2014 14:57:50
Quote Anchor link
Thx ïk ga het proberen :-)
 
Theo Kusters

Theo Kusters

25/03/2014 09:54:38
Quote Anchor link
Krijg het niet voor elkaar, het script ziet er zo uit;

$Date .="Datum & tijd van aanvraag formulier: " . date("d-m-Y H:i:s") . "\n";
$msg_body = "";
$msg_body .= "*********** AANVRAAG KENNISMAKINGSGESPREK **********\n";
$msg_body .= "\n";
$msg_body .= "Gegevens ouder en kind:\n";
$msg_body .= "\n";
$msg_body .= "Gegevens ouders/verzorger: $achternaam\n";
$msg_body .= "Ouders/verzorger kind: $naamkind\n";
$msg_body .= "Geboortedatum kind: $gebdatum\n";
$msg_body .= "School: $naambasis\n";
$msg_body .= "\n";
$msg_body .= "Email ouders/verzorger: $email\n";
$msg_body .= "Telefoon ouders/verzorger: $telefoon\n";
$msg_body .= "\n";
$msg_body .= "Kennismaken op:\n";
$msg_body .= "Gewenste dag: $keuze2\n";
$msg_body .= "Datum: $dagen2\n";
$msg_body .= "Gewenste tijd: $keuze3\n";
$msg_body .= "\n";

Het gaat om "Datum: $dagen2"
 
Michael -

Michael -

25/03/2014 10:01:09
Quote Anchor link
Waar is $dagen2 gevuld?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
setlocale(LC_TIME, "nl_NL");

$datum = '22-03-2014';

$dagen2 = strftime("%A %e %B %Y", strtotime($datum));

echo $dagen2; // zaterdag 22 maart 2014
?>
 
Theo Kusters

Theo Kusters

25/03/2014 10:17:54
Quote Anchor link
Super :-))))))))))))
dank je wel!!! hij doet het!!


Toevoeging op 25/03/2014 10:19:48:

echt top!

Toevoeging op 25/03/2014 10:26:35:

nog klein vraagje, krijg alleen de Engelse datum;
Datum: Saturday 22 February 2014
ondanks dat dit in beide scripts zit;
setlocale(LC_TIME, "nl_NL");
 
Michael -

Michael -

25/03/2014 10:31:24
Quote Anchor link
Plaats je de setlocale wel helemaal bovenaan? Bij voorkeur de 1e regel (ligt eraan wat je er nog meer hebt staan)
Probeer anders eens setlocale(LC_TIME, "Dutch"); of setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
Gewijzigd op 25/03/2014 10:33:55 door Michael -
 
Theo Kusters

Theo Kusters

25/03/2014 11:11:09
Quote Anchor link
Ga het proberen
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2014 16:19:37
Quote Anchor link
Theo, lees het berichtje hierboven van Ger...
 
Theo Kusters

Theo Kusters

25/03/2014 23:25:44
Quote Anchor link
Lees ook het berichtje van Ger en inderdaad ik krijg het niet voor elkaar;
Datum: Monday 24 March 2014

en heb deze 4 geplaatst maar helaas;
setlocale(LC_TIME, 'NL_nl');
setlocale(LC_TIME, "nl_NL");
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
setlocale(LC_TIME, "Dutch");

zou er er nog oplossingen zijn?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/03/2014 07:21:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL', 'nld_nld');
$time = time();
echo strftime('%A %d %B %Y', $time);
// woensdag 26 maart 2014
?>
 
Michael -

Michael -

26/03/2014 07:44:35
Quote Anchor link
Theo, Ik vraag me af wat je dan doet. Het eerder genoemde voorbeeld werkt wel of werkt niet? Een date kun je nooit omzetten met setlocale daarom geef ik ook strftime als voorbeeld.
 
Theo Kusters

Theo Kusters

26/03/2014 11:02:58
Quote Anchor link
Heb het zo opgelost, hier kan ik wel mee leven, dank iedereen voor de geweldige hulp! Thx...


$gebortedatum3 = strftime("%d %b %Y", strtotime($gebortedatum));
echo Geboortedatum kind: 22 Feb 2002
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/03/2014 13:26:41
Quote Anchor link
Als je vraagt om een oplossing, waarom gebruik je die dan niet?
 
Theo Kusters

Theo Kusters

26/03/2014 14:41:23
Quote Anchor link
Heb ik ook gedaan, wat het beste werkte heb ik nu, heb niet zoveel kennis van php, vandaar......
 
Michael -

Michael -

26/03/2014 14:54:11
Quote Anchor link
Heb je ook setlocale(LC_ALL, 'nl_NL', 'nld_nld'); geprobeerd bovenaan de pagina?

Zoals je t nou hebt krijg je nog 22 May 2002.
 
Ivo P

Ivo P

26/03/2014 14:58:37
Quote Anchor link
setlocale vereist wel dat de betreffende taal op de server bekend is.
Staat de server in een buitenland, dan is de kans groter dat Nederlands niet geïnstalleerd is en dan heeft de functie niet zo veel invloed.
 
Theo Kusters

Theo Kusters

26/03/2014 14:59:27
Quote Anchor link
Ja dat ik ook al geprobeerd en dat werkte ook niet.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.