veilig script????

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram

bram

03/01/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Ik ben nog maar net bezig met php en heb een berichtenbalk gemaakt,
maar ik weet nu dus niet zeker of het wel een veilig en goed script is.
Wil iemand het soms even voor me nakijken

----------------------
de database
----------------------
user_ID, int, geen null, auto_increment, primaire sleutel
username, varchar(15), geen null
bericht, varchar(50), geen null

----------------------
postbericht.php
----------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$ip
= "$REMOTE_ADDR";
If($ip == "0.0.0.0")
{

include("berichtenbalk.php");
}


//naam gebruiker=$naam, inhoud bericht = $bericht
else {
If($verzend) {
$naam = htmlspecialchars($naam);
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}
}

?>


----------------------
berichtenbalk.php
----------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
$data = mysql_query("SELECT * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8") or die(mysql_error());
Print "<table border=1 width=100%>";
Print "<tr><td width=90%><marquee>";
while($info = mysql_fetch_array( $data ))
{
  
Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
}

Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
?>

Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 19:47:14
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
If($verzend) {
?>

Dit doet vermoeden dat register_globals aan staat? Dat is sowieso al een mogelijk veiligheidslek, dus dat zou ik zeker uitschakelen.

Verder zou ik ook nog even de gebruikersnaam en wachtwoord uit je database connectie halen.

ps. Verder mis ik de foutafhandeling in je script? Je controleert nergens of je queries wel gelukt zijn. Ook zul je bij je insert query nog even mysql_real_escape_string() toe moeten passen om SQL injectie te voorkomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

03/01/2008 22:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // Kleurtjes
$ip = "$REMOTE_ADDR";
?>

Klopt ook niet hé? We gaan geen nutteloze variabelen maken. Variabelen maak je überhaupt niet zo.
 
Bram

bram

03/01/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Ik heb postbericht.php aangepast, beter zo?
--------------------------
postbericht.php
--------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = htmlspecialchars($_POST['naam']);
$bericht = htmlspecialchars($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
Niels Janssen

Niels Janssen

03/01/2008 22:45:00
Quote Anchor link
Iets, variabelen buiten de quotes halen. Geen superglobals gebruiken, dus $REMOTE_ADDR moet $_SERVER['REMOTE_ADDR'] worden of iets soortgelijks. Verder is het aan te raden om htmlspecialchars te vervangen door een mysql_real_escape();

Verder lijkt het me ook wel handig dat je de $_POST['naam'] en $_POST['bericht'] controleerd op hun inhoud.

Ook is het gebruik van or die(mysql_error()); sterk af te raden als je het script op een gewone website gebruikt. Dan is het handiger om gewoon een abstracte foutmelding te geven in plaats van informatie over je database.
 
Bram

bram

03/01/2008 22:51:00
Quote Anchor link
die laatste twee snap ik niet :s (ken nog niet veel van php),
remote address heb ik al weggelaten omdat jeej zei dat dat overbodig was.

Maar dat van mysl_real_escape heb ik gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>


kun je mss een voorbeeld geven van de laatste twee opmerkingen?


edit:
Ik heb het van die error ondertussen begrepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die("Verbinding maken met database is mislukt");
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Niels. schreef op 03.01.2008 22:45:
htmlspecialchars te vervangen door een mysql_real_escape()

Dan wel mysql_real_escape_string()
 
Bram

bram

03/01/2008 23:01:00
Quote Anchor link
zo beter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape_string($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die("Verbinding maken met database is mislukt");
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>


maar ik snap dit nogaltijd niet:
Quote:
Verder lijkt het me ook wel handig dat je de $_POST['naam'] en $_POST['bericht'] controleerd op hun inhoud.


wil iemand een voorbeeld geven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

03/01/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Het ontbreekt aan enige controles. Is de query gelukt? Is er wel iets in het forumulier ingevult? Hebben ze teveel in het formulier ingevuld? Lukt het conecteren met de database, lukt het selecteren van een database? etc.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect('prive', 'prive', 'prive'))
                    {

                        if(mysql_select_db('prive'))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo 'Error: #1';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo 'Error: #2';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo 'Error: #3';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo 'Error: #4';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Error: #5';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Error: #6';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Error: #7';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Error: #8';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>

NB: Niet getest. En de foutafhandeling is verre van ideaal.

Nu mag jij proberen het laatste bestand zelf te doen, als het niet lukt kan ik wel helpen.

btw: Ik weet niet wat jij onder veilig verstaat, maar als dat inhoud dat het ook crossbrowser moet zijn, dan moet je het gebruik van de marquee tag stoppen. Er zijn genoeg JavaScriptjes te vinden die het zelfde doen.

Succes

Edit:
Ook is er iets mis met je datamodel. Je hebt een kolom USER_id, die primaire is? met autoincrement?? Dat kan niet, je kan er gewoon id van maken.


Edit:
FF > en < omgedraait..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Bram

bram

04/01/2008 19:41:00
Quote Anchor link
ik weet niet zeker of ik error #1,2,3 goed heb begrepen. (ik heb er '???' voorgezet bij degene die ik niet zeker heb begrepen.):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect('prive', 'prive', 'prive'))
                    {

                        if(mysql_select_db('prive'))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo '???Niet alle velden zijn correct ingevuld. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.???';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo '???Er heeft zich een fout opgetreden, je bericht is niet toegevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.???';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo '???Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo 'Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bericht mag niet meer dan 50 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je naam mag niet meer dan 15 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je hebt geen bericht ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Je hebt geen naam ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

04/01/2008 19:54:00
Quote Anchor link
Ik zal het ff uitleggen.
Mysql_select_db() geeft een false terug als het selectren mislukt. dmv de if structuur zal hij dus alleen doorgaan als het true is.

Eigelijk staat er dit:
if(mysql_select_db(paramters) == true)

mysql_query():
Quote:
Alleen voor SELECT, SHOW, EXPLAIN en DESCRIBE queries geeft mysql_query() een resource identifier terug of FALSE als de query niet correct werd uitgevoerd
php.net

Als de query dus mislukt krijg je een false. Dus hij checks of de query lukt

Voor mysql_affected_rows() ligt het anders. Deze functies geeft het aantal betrokken rijen terug wat betrokken was bij de laatste query. Dit moet bij een insert query een 1 zijn want we voeren tenstlotte maar 1 rij in.

Tip: Kijk op php.net bij de functies die jij niet snapt. Staat vaak veel uitleggen en veel goede (maar ook minder goede) voorbeelden.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2008 20:09:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 04.01.2008 19:54:
Voor mysql_affected_rows() ligt het anders. Deze functies geeft het aantal betrokken rijen terug wat betrokken was bij de laatste query. Dit moet bij een insert query een 1 zijn want we voeren tenstlotte maar 1 rij in.

Even precies: mysql_affected_rows geeft het aantal records terug die zijn veranderd door de laatste query. Ze kunnen dus aangemaakt, verwijderd of aangepast zijn. Bij een SELECT query zijn ook rijen betrokken, maar die kun je niet checken met mysql_affected_rows.
 
Bram

bram

07/01/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 03.01.2008 23:23:
Nu mag jij proberen het laatste bestand zelf te doen, als het niet lukt kan ik wel helpen.

Ik heb het geprobeerd, maar er komt een error:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

hier is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
{

      if(mysql_select_db('prive'))
      {

                    $data = "Select * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8";
                    Print "<table border=1 width=100%>";
                    Print "<tr><td width=90%><marquee>";
                     while($info = mysql_fetch_array($data))
                       {
  
                       Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
                       }

                    Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
                    Print "Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.";        
      }
                            
      else
      {
                    print "Verbinden met Database is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
      }
}

else
{
      print "<p>Verbinden met MySQL host is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:25:00
Quote Anchor link
Je query zal mislukt zijn. Dat controleer je nog niet.

Edit: Sterker nog: Je voert de query niet eens uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Sterker nog, je voert hem nergens uit met mysql_query(). Dat zul je dus nog even moeten doen met uiteraard de nodige foutafhandeling...
 
Bram

bram

07/01/2008 20:39:00
Quote Anchor link
oeps, domme fout niet gezien XD

ik heb nu alles aangepast wat jullie hebben gezegd, is mijn script nu inorde om online te zetten op mijn website. Of zijn er mss toch nog mankementen?
----------------------------
postbericht.php
----------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
                    {

                        if(mysql_select_db("prive"))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo 'Niet alle velden zijn correct ingevuld. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo 'Er heeft zich een fout opgetreden bij het opslaan van de gegevens, je bericht is niet toegevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo 'Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo '<p>Het verbinden de MySQL host is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bericht mag niet meer dan 50 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je naam mag niet meer dan 15 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je hebt geen bericht ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Je hebt geen naam ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>


--------------------------
berichtenbalk.php
--------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
{

      if(mysql_select_db("prive"))
      {

                    $query = "Select * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8";
                    if($data = mysql_query($query))
                    {

                    Print "<table border=1 width=100%>";
                    Print "<tr><td width=90%><marquee>";
                     while($info = mysql_fetch_array($data))
                       {
  
                       Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
                       }

                    Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
                    Print "Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.";      
                    }

                    else
                    {
                            print "Er is iets fout gegaan met het halen van de gegevens uit de database, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
                    }
      }
                            
      else
      {
                    print "Verbinden met Database is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
      }
}

else
{
      print "<p>Verbinden met MySQL host is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:41:00
Quote Anchor link
Je gebruikt in je INSERT query $naam en $bericht, maar waar maak je die variabelen aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:46:00
Quote Anchor link
Waar komen die $vars op regel 16 eerste script vandaan? Die bestaan niet.
 
Bram

bram

07/01/2008 20:54:00
Quote Anchor link
je bedoelt $naam en $bericht? die komen uit het formulier
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:56:00
Quote Anchor link
bram schreef op 07.01.2008 20:54:
je bedoelt $naam en $bericht? die komen uit het formulier

Echt niet.
Dat zijn nog steeds $_POST['naam'] en $_POST['bericht'].
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Oh ja? Waar maak je die aan dan?

Edit:
@SanThe: ah, dat moet je niet verraden ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.