Veilig uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Pim -

Pim -

21/08/2011 16:42:27
Quote Anchor link
Dag allemaal!
Omdat ik er niet zo heel vertrouwd mee ben, wil ik jullie vragen dit uploadscript te reviewen. Het is een methode van mijn ImageRepository en het neemt Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile als argument, dat Symfony\Component\HttpFoundation\File\File uitbreidt, dat weer SplFileInfo uitbreidt.
UploadedFile#getClientMimeType() geeft, verrassend genoeg het aangeleverde mime type.
UploadedFile#move($directory, $name) verplaatst de upload naar de definitieve locatie en geeft een Symfony\Component\HttpFoundation\File\File terug.

ImageUploadException is een reguliere exception.

$this->directory.$this->subDirectory is de uiteindelijke locatie (subdirs zijn niet toegestaan)
$this->extensions zijn de toegestane extensies

Is dit (voldoende) veilig?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
class ImageRepository
{
    /**
     *
     * @param UploadedFile $image
     * @return Symfony\Component\HttpFoundation\File\File
     */

    public function add(UploadedFile $image)
    {

        // Guess extension based on mime
        $mime = $image->getClientMimeType();
        $extension = substr($mime, strpos($mime, '/')+1);
        
        if(!in_array($extension, $this->extensions))
                throw new ImageUploadException(
                        'Bestandstype niet toegestaan. Upload een afbeelding'.
                        'met met een van de volgende types: '.
                        implode(', ', $this->extensions)
                );

        
        // Make the name safe to use
        $name = $image->getClientOriginalName();
        $name = basename($name);
        // Delete extension
        $name = substr($name, 0, strrpos($name, '.'));
        // Replace weird characters with an underscore
        $name = preg_replace('/[^a-z0-9]+/i', '_', $name);
        $name = trim($name, '_');

        // Suffix name until it doesn't already exist
        while(file_exists($this->directory.$this->subDirectory.$name.'.'.$extension))
                $name .= '_1';

        $path = $this->directory.$this->subDirectory.$name.'.'.$extension;        

        // Delete image in case of an exception
        try {
            $image = $image->move($this->directory.$this->subDirectory, $name.'.'.$extension);

            $size = getimagesize($path);

            if(!isset($size[0]) || !isset($size[1]))
                throw new ImageUploadException(
                        'De geüploade afbeelding is beschadigd'
                );

            if($size[0] != $this->allowedImageSize[0] || $size[1] != $this->allowedImageSize[1])
                throw new ImageUploadException(sprintf(
                        'Upload een afbeelding met de volgende afmetingen: %d pixels breed en %d pixels hoog',
                        $this->allowedImageSize[0], $this->allowedImageSize[1]
                ));


            return $image;
        }
catch(\Exception $e) {
            unlink($path);
            throw $e;
        }
    }
}
Gewijzigd op 21/08/2011 17:10:41 door Pim -
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 12:30:42
 
Pim -

Pim -

26/08/2011 22:44:32
Quote Anchor link
Bump
 
 - Diov  -

- Diov -

27/08/2011 14:14:48
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeldje online?
Kunnen we testen :)
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 15:10:10
Quote Anchor link
Haha, dat lijkt me niet de ideale manier om de veiligheid te reviewen...
 
Jaron T

Jaron T

27/08/2011 15:52:21
Quote Anchor link
Quote:
// Suffix name until it doesn't already exist
while(file_exists($this->directory.$this->subDirectory.$name.'.'.$extension))
$name .= '_1';


Niet echt een veiligheidsprobleem, maar wel een 'fout' .. je moet _1 dynamisch ophogen
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 17:23:33
Quote Anchor link
Ja daar ben ik me van bewust. Ik vind het eigenlijk werk goed zo.

Toevoeging op 27/08/2011 17:23:59:

Ja daar ben ik me van bewust. Ik vind het eigenlijk wel goed zo.
 
The Force

The Force

27/08/2011 17:48:35
Quote Anchor link
Als iemand een PHP bestand upload met een "image/jpeg" mimetype dan komt hij hier doorheen. Mimetype kan volgens mij gewoon door gebruikers verandert worden en is dus niet te vertrouwen. Zie http://stackoverflow.com/questions/2242391/ensure-that-uploaded-file-is-image-in-php voor alternatieven.
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 18:01:11
Quote Anchor link
Daarom check ik toch ook de bestandsgrootte. Dat wordt daar aangegeven.
 
The Force

The Force

27/08/2011 18:32:40
Quote Anchor link
Hé ja, in dat geval niks gezegd. Ziet er veilig uit. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat mensen heel vaak gaan uploaden, maar dat zal in de meeste situaties geen gevaar vormen.
 
Pim -

Pim -

27/08/2011 20:36:38
Quote Anchor link
Sowieso kan alleen de admin uploaden ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.