Veilige cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Martijn B

Martijn B

04/01/2006 19:11:00
Quote Anchor link
Ik heb een sessie klasse gemaakt geinspireerd op phpBB 3 (forum). Hier wordt in de cookie een sessie_id gegenereerd (unieke md5 string) en het user id opgeslagen. Uiteraard wordt er ook een record aangemaakt in de sessie tabel, hierbij wordt dan o.a. het ip-adres en de browser opgeslagen.

Een geldige sessie is als in de cookie en de database de sessie_id, user_id, ip-adres en browser overeenkomen.

Als mensen de browser sluiten is de cookie niet meer geldig, dus mensen moeten zich steeds weer overnieuw inloggen. Ik maak een webshop dus dit is een vereiste, voor mij.

Ook maak ik gebruik van wachtwoord versleuteling doormiddel van Javascript (http://pajhome.org.uk/crypt/md5). Snuffelaars maken geen kans meer dus.

Ik denk dat het op deze manier aardig veilig is.

edit:

En vertrouw nooit de waarde van Superglobals, dus ook niet de $_SERVER superglobal.
Gewijzigd op 04/01/2006 19:15:00 door Martijn B
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 06:58:31
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2006 19:17:00
Quote Anchor link
Ontopic: Ik dwing gebruikers altijd om actief in te loggen. Bij "gebruiker" wordt nog veel te vaak aan mensen gedacht, maar het is gewoon een computer aan de client-side.

Als Pietje inlogt en automatisch ingelogd blijft als hij niet actief uitlogt (en veel Pietjes doen dat) dan kan Keesje op de zelfde PC met de account van Pietje aan de gang.

In dit geval geef ik de security dan voorrang. Mijn loginsystemen werken dan ook niet met cookies.
 
Martijn B

Martijn B

04/01/2006 19:20:00
Quote Anchor link
Jan:
In dit geval geef ik de security dan voorrang. Mijn loginsystemen werken dan ook niet met cookies.


Waarmee werkt je dan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2006 19:22:00
Quote Anchor link
Martijn!:
Ook maak ik gebruik van wachtwoord versleuteling doormiddel van Javascript (http://pajhome.org.uk/crypt/md5). Snuffelaars maken geen kans meer dus.


Die laatste zin snap ik niet. Waarom maken snuffelaars geen kans meer? Omdat je JavaScript gebruikt?
 
Martijn B

Martijn B

04/01/2006 19:24:00
Quote Anchor link
Bijna iedereen heeft Javascript aanstaan in de browser dus maak je veel minder kans dat mensen je wachtwoord kunnen achterhalen aan de hand van de gegevens die je verstuurd naar de server.
Gewijzigd op 04/01/2006 19:25:00 door Martijn B
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2006 19:25:00
Quote Anchor link
Martijn!:
Waarmee werk je dan?


Met password versleuteling via SHA1. Bij een fout wachtwoord geen melding geven en sleep(5) toepassen tegen brute-forcen.
 
Martijn B

Martijn B

04/01/2006 19:31:00
Quote Anchor link
Maar ik neem aan dat je niet per pagina weer overnieuw moet inloggen, bij jou?

Dus, hoe weet je dat Piet wel Piet is?

SHA1 lijkt mij trouwens wel een goede verbetering t.o.v.
MD5. 128 vs 160 bit.
Gewijzigd op 04/01/2006 19:33:00 door Martijn B
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

04/01/2006 19:34:00
Quote Anchor link
Ooit van sessies gehoort?
 
Martijn B

Martijn B

04/01/2006 19:37:00
Quote Anchor link
Jawel, maar ik vraag aan Jan wat voor sessie hij heeft, want hij werkt niet met cookies.
Gewijzigd op 04/01/2006 19:40:00 door Martijn B
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

04/01/2006 19:39:00
Quote Anchor link
:S

Bij mij niet, niet client-side in ieder geval
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2006 19:53:00
Quote Anchor link
Martijn!:
Jawel, maar ik vraag aan Jan wat voor sessie hij heeft, want hij werkt niet met cookies.


Ik bedoel ik gebruik set_cookie niet zelf. Een inlogsysteem zonder sessions lijkt me erg onhandig.
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Ik heb dit op een pagina staan:
if (!isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || $_SERVER['PHP_AUTH_USER']!==$name || $_SERVER['PHP_AUTH_PW']!==$pass)
{
header('WWW-Authenticate: Basic realm="blabla"');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
exit("N/A");
}
}

Ik kan die pagina zo vaak aanroepen als ik wil, hoef maar 1 keer in te loggen. Geen sessies. Dus of de browser stuurt bij iedere aanvraag die gegevens mee, of op een of andere manier onthoudt de server het.

edit: bij iedere aanvraag geeft de browser deze header mee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Authorization: Basic amVsbWVyOjA3anZkbDEx
Gewijzigd op 04/01/2006 20:21:00 door Jelmer -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2006 00:53:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Ik heb dit op een pagina staan:
if (!isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || $_SERVER['PHP_AUTH_USER']!==$name || $_SERVER['PHP_AUTH_PW']!==$pass)
{
header('WWW-Authenticate: Basic realm="blabla"');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
exit("N/A");
}
}

Ik kan die pagina zo vaak aanroepen als ik wil, hoef maar 1 keer in te loggen. Geen sessies. Dus of de browser stuurt bij iedere aanvraag die gegevens mee, of op een of andere manier onthoudt de server het.

edit: bij iedere aanvraag geeft de browser deze header mee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Authorization: Basic amVsbWVyOjA3anZkbDEx


Als het goed is kan je deze inloggegevens opvragen met phpinfo() direct na het inloggen.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

05/01/2006 09:15:00
Quote Anchor link
Tja..ik heb ook een probleem met inloggen en dan keer op keer opnieuw te moeten inloggen en ik weet nog niet goed waar dit aan ligt.
Heel verhelderend om dit alles te lezen want ik ga beslist door met zoeken in mijn script waar het fout gaat...
 
S -

S -

05/01/2006 10:32:00
Quote Anchor link
ik gebruik gewoon sessions bij inloggen, weet geen veiligere manier.
 
DaeDaluz

DaeDaluz

05/01/2006 10:41:00
Quote Anchor link
http://nl3.php.net/manual/en/ref.mcrypt.php

Als je blowfish gebruikt, met een geheime string als key, en wat blowfish terug geeft in de cookie zet, dan is het wel veilig.. Afaik is blowfish nog niet gekraakt :)
En het voordeel is dat je ook gewoon weer kan decrypten als je de info uit de cookie nodig hebt...
 
Mitch X

Mitch X

05/01/2006 10:47:00
Quote Anchor link
Het gaat niet om het kraken, maar om het direct overnmen ( lees kopieren ) van iemand anders zijn cookies.
Dan hoef je niets te kraken, je set gewoon je eigen cookie en voila!
 
Jelmer -

Jelmer -

05/01/2006 10:51:00
Quote Anchor link
In andere woorden: om Mitch te zijn heb je niet zijn denkwijze nodig, alleen zijn uiterlijk.
Je hoeft je alleen maar voor te doen als iemand anders via je koekje. Wachtwoord weten is niet echt van belang.
Je moet dus koekjekaping tegen gaan, dan ben je al aanzienlijk veiliger.

De beste manier is bij mijn weten de manier die Steam e.a. gebruiken. Een soort van signature van je hardware. Onmogelijk te spoofen tenzij je achter dezelfde computer zit. Maar dat is helaas niet mogelijk om te gebruiken via javascript/webbrowsers.
Gewijzigd op 05/01/2006 10:54:00 door Jelmer -
 
Eris -

Eris -

05/01/2006 11:06:00
Quote Anchor link
beste manier. Jammer gaat dat niet.
 
Han eev

Han eev

05/01/2006 11:19:00
Quote Anchor link
Ik gebruik ook cookies op mijn site, met een paar functies zijn ze goed beveiligt

Als ik de cookie set dan
doe ik dat zo:
ip|tekst
En dat encrypt ik en zet in de cookie
Om uit te lezen
decrypt ik het en kijk of het ip nog het zelfde is.

Ja?
Dan geef ik de inhoud terug anders niet

Maar cookies blijven gevaarlijk.
Omdat ze op de pc zelf staan. en zijn ze dus te manipuleren.

Maarjah er zijn veel methodes, en mijne hoeft niet goed te zijn.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.