Veilige input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Koz T

Koz T

14/08/2013 17:13:36
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruikte altijd mysql_real_escape_string() om userinput veilig te maken en vervolgens te gebruiken in mijn MySql queries. Dit ter voorkoming van MySql injections.

Nu weet ik inmiddels dat mysql_real_escape_string() eigenlijk niet meer veilig genoeg is. Ik heb al wat gelezen over mysqli, maar ik kom er toch niet helemaal uit. Ik ben op zoek naar een functie die anno 2013 veilig is en ik op de volgende manier kan gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

function veiligeInput($input){
    
    //hier de code die mijn input veilig maakt

    return $veilige_string;
}



$voornaam = veiligeInput($_POST['voornaam']);
$achternaam = veiligeInput($_POST['achternaam']);
$email = veiligeInput($_POST['email']);

sql_query("INSERT INTO users (voornaam, achternaam, email) VALUES ('$voornaam', '$achternaam', '$email')");

//opmerking: hij moet natuurlijk net zo veilig zijn bij SELECT's en UPDATES, etc.

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:26:53
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/08/2013 18:45:04
Quote Anchor link
Waarom is mysql_real_escape_string() niet veilig genoeg? Er zijn wel nieuwere methodes zoals mysqli met prepared statements en PDO die op sommige punten het leven wel veraangenamen maar als je mysql in combinatie met mysql_real_escape_string() gebruikt dan ben je gewoon veilig bezig. Ik zou mijn energie dan liever gebruiken om de mysql functies om te zetten naar mysqli of PDO omdat mysql in de toekomstige PHP versies wellicht niet meer ondersteund zal worden.
Gewijzigd op 14/08/2013 18:46:06 door Frank Nietbelangrijk
 
Erik van Beek

Erik van Beek

14/08/2013 20:37:31
Quote Anchor link
Mysql_real_escape_string is prima veilig.

Enigste is dat het deprecated word in php 5.5 (dacht ik) en daarom zal je over moeten stappen op iets anders zoals bijv pdo of mysqli.

Mysqli kan je in theory hetzelfde gebruiken als mysql, (of je dit wil is een 2e) enigste is dat je altijd je connectie als parameter mee moet gegeven als je iets wil escapen met mysqli_real_escape_string.

Ik zal binnenkort eens kijken of ik me oude mysqli class nog heb, mischien heb je er iet saan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2013 20:43:13
Quote Anchor link
Hoezo een mysqli-class? Wist je dat MySQLi zover objectgeorienteerd kan werken als losstaand (woord kwijt)?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

14/08/2013 20:47:39
Quote Anchor link
- Aar - op 14/08/2013 20:43:13:
Hoezo een mysqli-class? Wist je dat MySQLi zover objectgeorienteerd kan werken als losstaand (woord kwijt)?


procedural style ;)
 
Erik van Beek

Erik van Beek

14/08/2013 20:56:07
Quote Anchor link
@ Aar ja dat weet ik, daarom zei ik ook of je dit wil is een 2e . Ik ben zelf altijd namelijk voorstander van classes.
 
Chris -

Chris -

15/08/2013 00:31:01
Quote Anchor link
Waarom dan niet gelijk PDO en Prepared Statements?

@Frank, @Erik, zie het topic [Q&A] Beveiliging algemeen, dan zie je snel genoeg dat mysql_real_escape_string() lang zo veilig niet is..
 
Chris PHP

Chris PHP

15/08/2013 09:17:18
Quote Anchor link
Erik van Beek op 14/08/2013 20:37:31:
Mysql_real_escape_string is prima veilig.

Enigste is dat het deprecated word in php 5.5 (dacht ik) en daarom zal je over moeten stappen op iets anders zoals bijv pdo of mysqli.

Mysqli kan je in theory hetzelfde gebruiken als mysql, (of je dit wil is een 2e) enigste is dat je altijd je connectie als parameter mee moet gegeven als je iets wil escapen met mysqli_real_escape_string.

Ik zal binnenkort eens kijken of ik me oude mysqli class nog heb, mischien heb je er iet saan.


Ga voor PDO werkt super.
 
Koz T

Koz T

17/08/2013 15:22:27
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/08/2013 19:24:29
Quote Anchor link
@Chris,
PDO werkt redelijk, het zou super zijn als een parameter niet verbonden wordt aan een prepared statement, én als iemand het lef heeft om een string in te voeren ipv een integer een dikke vette exception te werpen!

Toevoeging op 17/08/2013 19:27:06:

Overigens geldt dit ook voor mysqli
Gewijzigd op 17/08/2013 19:25:44 door Ger van Steenderen
 
Chris -

Chris -

17/08/2013 23:59:05
Quote Anchor link
Hoe bedoel je Ger?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/08/2013 10:00:41
Quote Anchor link
Sorry Chris -, ik reageerde op de opmerking van jouw naamgenoot (Chris NVT).

Ik vind een prepared statement voor een eenmalige query overkill, en gebruik ze dus niet.
Met als gevolg dat ik dus ook geen parameters kan gebruiken, want volgens de PHP ontwikkelaars zijn die onlosmakelijk verbonden aan een prep. In asp.NET is dat niet, daar zijn de parameters verbonden aan een SQL command, en dat command kan je dan eventueel nog preparen.
 
Eddy E

Eddy E

18/08/2013 11:37:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met producurele mysqli-code en mysqli_real_escape_string()?
 
Chris PHP

Chris PHP

19/08/2013 12:25:21
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 17/08/2013 19:24:29:
als iemand het lef heeft om een string in te voeren ipv een integer een dikke vette exception te werpen!

Toevoeging op 17/08/2013 19:27:06:

Overigens geldt dit ook voor mysqli

Dat is toch goed? Je geeft zelf aan doormiddel van PDO::PARAM_INT of PDO::PARAM_STR of het een string is of een interger. Als jij dan een string toekent aan iets wat een integer veld is of andersom vind ik het niet meer dan normaal dat je een exeption krijgt, is onderdeel van de beveiliging.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/08/2013 13:44:46
Quote Anchor link
Helemaal met je eens Chris NVT, maar ik heb begrepen** dat nu juist niet zo is. Vandaar de opmerking.

**= Ik heb die vraag hier eens op het forum gesteld.
 
Chris PHP

Chris PHP

19/08/2013 13:48:42
Quote Anchor link
@Ger,

Kun je dan ook uitleggen waarom die juit niet zo is? Want nu ben ik natuurlijk wel benieuwt!! Ik ga net over naar PDO.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/08/2013 14:02:07
Quote Anchor link
Zoals ik het begrepen heb kan je gewoon een string toekennen aan een parameter van het type integer.
Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar heb dat eens gevraagd hier op het forum, en toen was het antwoord dat je geen exception krijgt. Maar ik kan het dus mis hebben.

Ik heb overigens helemaal niks tegen op PDO, ik gebruik het zelf ook.
 
Chris PHP

Chris PHP

19/08/2013 14:10:02
Quote Anchor link
@Ger,
Ok, ik zal dit vanavond gelijk eens op de proef stellen of je daadwerkelijk een string aan PDO::PARAM_INT kunt assignen zonder een exception te krijgen, is idd een goed punt.

Als dat zo is dan heeft idd het hele bindParam geen nut, want je bind hem aan het type INT of STR.
 
Chris -

Chris -

19/08/2013 14:30:19
Quote Anchor link
Volgens mij typecast je dan van string naar integer, of integer naar string. String -> integer wordt 1, integer -> string wordt dezelfde waarde, maar dan als string
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/08/2013 14:46:12
Quote Anchor link
Volgens mij is de typecast inderdaad een issue, maar ook om een andere, meer fundamentale reden. MySQL accepteert bijvoorbeeld de string '1' als de integer 1. Dan is het dus niet het domein van PDO als database-interface om '1' automatisch als ongeschikte integer af te keuren.

Zolang PHP andere datatypen heeft dan databases, zijn de taken en verantwoordelijkheden van een brug zoals PDO nogal een schemerzone.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.