Veiliger maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

08/05/2011 09:11:48
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig om een login systeempje te maken, maar hoe kan ik het veilig maken, want iemand vertelde mij dat iedereen $_SESSION['ingelogd'] op true kan zetten. En dat je de gebruikersnaam nooit in een SESSIE mag zetten, maar hoe kun je anders later weer de gebruikersnaam oproepen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php

session_start(); //We maken gebruik van sessies

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit
    
    if ($_SESSION['ingelogd'] != true)
    {

    $con = mysql_connect("localhost","xxx","xxx"); // Verbinding met de database maken

    $select = mysql_select_db("leden", $con);

    $result = mysql_query("SELECT gebruikersnaam, wachtwoord, email, rang FROM leden
    WHERE gebruikersnaam='"
. mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']) . "'");

    $row = mysql_fetch_assoc($result);

        if (!$con || !$select)
        {

        echo '<div class="redbox"><b>Er kan momenteel geen verbinding worden gemaakt met de database. Er is al contact opgenomen met de webmaster.</b></div>';
        mail('[email protected]', 'Mysql Error', 'Er kan momenteel geen verbinding worden gemaakt met de database.');
        }


            // SQL Function
            function sql_query($query)
            {

                $mysql = mysql_query($query);
                if ($mysql)
                {

                return $mysql;
                }
else
                {
                echo '<div class="redbox"><b>Fout in de database bij het uitvoeren van een query!</b></div>';
                mail('[email protected]', 'Mysql Error', 'Fout in de database bij het uitvoeren van: ' . $query . '');
                }
            }

    echo'
    <html>
    <head>
    <title>Login</title>
    <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
    </head>
    
    <body>
    <h1>Login</h1>
    
    <p>Login met uw gegevens.</p>
    
    <form action="" method="post">
    <table>
    <tr><td>Gebruikersnaam: </td><td><input type="text" name="gebruikersnaam"/></td></tr>
    <tr><td>Wachtwoord: </td><td><input type="password" name="wachtwoord"/></td></tr>
    <tr><td><input type="submit" value="Login"/></td></tr>
    </table>
    </form>
    
    <table width="35%">
    <tr><td><a href="registreer.php">Registreren</a></td><td><a href="wachtwoordvergeten.php">Wachtwoord vergeten</a></td></tr>
    </table>
    
    </body>
    </html>
    '
;  
                if ($_POST['gebruikersnaam'] == $row['gebruikersnaam'] && sha1($_POST['wachtwoord']) == $row['wachtwoord']) //is de gebruikersnaam en wachtwoord goed ingevuld (uitlezen van database)
                {
                    $_SESSION['ingelogd'] = true;
                    $_SESSION['gebruikersnaam'] = $_POST['gebruikersnaam'];
                    $_SESSION['rang'] = $row['rang'];
                    
                    header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
                    echo '<div class="greenbox">Je bent succesvol ingelogd, je wordt nu doorgestuurd.</div>';
                }

                else
                {
                    echo '<div class="redbox">De gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet juist ingevuld.</div>';
                }
    }

    else
    {
        echo "Je bent al ingelogd als: " . $_SESSION['gebruikersnaam'];
    }

?>
Gewijzigd op 08/05/2011 09:18:51 door Timo Kleinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 11:24:42
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 09:36:10
Quote Anchor link
1. Ik zou een tijdelijke hash aanmaken op basis van ipadres en salt die in de sessie zetten en ook in de database en per page view vergelijken.

2. Ik zou session_regenerate_id(true) aanroepen net voordat iemand daadwerkelijk is ingelogd, voorkomt session fixation!
 
Victor -

Victor -

08/05/2011 10:53:21
Quote Anchor link
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.
 

08/05/2011 12:08:59
Quote Anchor link
Victor X op 08/05/2011 10:53:21:
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.


Waarom zou je dit willen? Je voert elke keer weer een nieuwe (onnodige) query uit. Je kunt overigens ook niet kijken of die hash klopt d.m.v. een cookie of zoiets aangezien je toch elke keer een nieuwe maakt.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 12:28:24
Quote Anchor link
Dillen Meijboom op 08/05/2011 12:08:59:
Victor X op 08/05/2011 10:53:21:
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.


Waarom zou je dit willen? Je voert elke keer weer een nieuwe (onnodige) query uit. Je kunt overigens ook niet kijken of die hash klopt d.m.v. een cookie of zoiets aangezien je toch elke keer een nieuwe maakt.


Je kan het ook nog combineren. Je hash opslaan in de database(ongecodeerd), cookie(gecodeeerd) en in de session(gecodeerd) en dan steeds de salt uit de database halen en daarmee blijven verifiëren. Dit gaat wel voor wat extra laadtijd zorgen.

Ik snap zelf bijna niet meer wat ik heb geschreven ik hoop jullie wel. :D
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 12:58:26
Quote Anchor link
Session ID opnieuw genereren houdt al een hoop tegen. Wat ook veilig is maar minder gebruiksvriendelijk is session.use_cookies = 1 zetten en session.use_trans_id = 0. Hierdoor kan de session ID niet meegegeven worden in de URL.

Zie trouwens ook een function declaratie 'sql_query' maar je gebruikt hem nergens :p

Verder, is de code niet echt netjes gestructureerd. Sowieso vind ik HTML genereren door het te printen met echo in PHP code lelijk.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

08/05/2011 13:03:36
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();
ini_set('session.name', 'hash'); # try to hide the session name..
if (!isset($_SESSION['ip']))
$_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
if ($_SESSION['ip'] != $_SERVER['REMOTE_ADDR']) {
    header('Location: http://www.mijnwebsite.nl' );
    exit();
}

?>


is dat ook een goede manier?
 
Victor -

Victor -

08/05/2011 14:00:34
Quote Anchor link
Daniel Voogsgerd op 08/05/2011 12:28:24:
Dillen Meijboom op 08/05/2011 12:08:59:
Victor X op 08/05/2011 10:53:21:
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.


Waarom zou je dit willen? Je voert elke keer weer een nieuwe (onnodige) query uit. Je kunt overigens ook niet kijken of die hash klopt d.m.v. een cookie of zoiets aangezien je toch elke keer een nieuwe maakt.


Je kan het ook nog combineren. Je hash opslaan in de database(ongecodeerd), cookie(gecodeeerd) en in de session(gecodeerd) en dan steeds de salt uit de database halen en daarmee blijven verifiëren. Dit gaat wel voor wat extra laadtijd zorgen.

Ik snap zelf bijna niet meer wat ik heb geschreven ik hoop jullie wel. :D



Ik bedoel juist dat ik geen query uitvoer.
Ik heb in de session staan.
naam en hash
hash wordt gemaakt door sha1(naam.ip); dus dan kan hij niet zn naam veranderen in de sessie
en als ik kijk of hij ingelogt is, dan pak ik zijn naam uit de sessie, maak daar een hash van en kijk of dat overeenkomt met de sessie hash. en als hij dan zijn naam heeft veranderd, of de hash, klopt het niet meer.

snap je het nog? zo kost het redelijk weinig laadtijd omdat je geen query hoeft uit te voeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.