veiligheid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Carlo  boy

carlo boy

15/03/2009 12:14:00
Quote Anchor link
weten jullie misschien handleidingen over veiligheid van je site?
(graag in nl, engels kan ook)

Als jullie site een aanval word gedaan,
wat doet/probeert die negative hacker dan?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 01:09:21
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2009 12:20:00
Quote Anchor link
Hij probeert bijna altijd andermans account te "stelen", in te loggen in een account waar hij het wachtwoord niet van weet. Dat kan een account van z'n "vriend" zijn, maar ook die van de admin gebruiker.

En hoe kan hij dat vooral doen?
- SQL injection
- Cross-site request forgery (CSRF)
- Cross-site scripting (XSS)
- en natuurlijk eigen PHP code uploaden via upload-formuliertjes. Dat formuliertje hoeft niet eens op je eigen site te staan, het kan ook zijn dat een andere site die op dezelfde server gehost wordt een lek heeft. Wanneer jouw site dan ergens een "lek" include statement heeft, een include statement waarin een variabele van buitenaf wordt gebruikt in het pad naar het PHP bestand, ben je ook niet veilig.

Volgens mij staan over al deze bekendere technieken wel tutorials op deze site.
 
Carlo  boy

carlo boy

15/03/2009 12:46:00
Quote Anchor link
bedankt voor je snelle reactie.

Ik zal eens kijken.

Kan iemand me uitleggen hoe je gebruik maak van https://.
En hoe je het maakt?
Ik wil dit in de toekomst gebruiken voor betalingen

---oplossingen---

sql injecion =
$daa = mysql_real_escape_string($_GET['daa']);

cross-site request=
default wachtwoord wijziggen (weet begod niet wat het is)

de andere 2 kan ik geen oplosing bedenken.

maar ik weet wel dat
site.nl/homepage.php?voornaam = "carlo"
onveilig is, is GET dan ook onveilig?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door carlo boy
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2009 20:18:00
Quote Anchor link
$_GET, $_POST, veel uit $_SERVER & $_ENV, en eigenlijk ook $_SESSION komen van buiten je applicatie. Dat betekent dat je geen controle had over hoe de data erin is terecht gekomen, en je er dus eigenlijk vanuit mag gaan dat die data klopt of überhaupt veilig is. mysql_real_escape_string is een goeie oplossing om in ieder geval alle waarden alvast op de juiste manier van quotes te voorzien. Je kan nog een stapje verder gaan, en prepared statements gebruiken. Dan stuur je namelijk de SQL code en de waarden die je wilt invullen apart naar de database, en kan een waarde dus niet de opbouw van je SQL code omgooien. Moet je jezelf wel aanleren om geen variabelen bij het maken van de SQL code te gebruiken, en zorvuldig je waarden via placeholders in je SQL te verwerken.

XSS kan je deels tegengaan door het in ieder geval onmogelijk te maken dat mensen HTML kunnen posten op je website. htmlentities helpt je daarmee al een eindje op weg.

CSRF is eigenlijk dat de kwaadwillende de gebruiker als het ware op een knopje op jouw website drukt waardoor de actie die de kwaadwillende voor ogen had gebeurt. Bijvoorbeeld de link http://example.com/index.php?del=24 verwijdert gebruiker 24 wanneer de admin is ingelogd. Nu ben ik de admin, en ik ben ingelogd. Nu plaatst iemand op een andere site <img src="http://example.com/index.php?del=24"> en mijn browser zal die URL opvragen, waarmee de actie dus wordt uitgevoerd. Dat kan omdat ik al was ingelogd op de website. Dit kan je al deels tegen gaan door alleen niets wijzigende acties via GET te laten lopen. Alles wat wat aanpast of verwijderd via POST laten gaan. Mocht er alsnog misbruik worden gemaakt van je website op deze manier (dat kan, maar al een stuk minder effectief) dan kan je nog ieder formulier een unieke random code meegeven, en controleren of die unieke random code ook werkelijk in een formulier is gezet. Maar dat is voor later.

Upload-formuliertjes moet je gewoon heel erg voorzichtig mee omgaan. Controleer op de naam en als het kan op de inhoud van het bestand. Beiden zijn echter niet uitsluitend, dus het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat het niet mogelijk is het bestand vanuit de browser te kunnen benaderen: plaats de geuploade bestanden buiten de web-root.

include-statements moet je eigenlijk zo min mogelijk op basis van variabelen doen. Komt er wel een variabele in voor, zorg er dan voor dat je een whitelist hebt met alle waarden die de variabele mag hebben, en controleer of de waarde in de whitelist zit. Dit lek komt echt heel veel voor, en is, zeker in combinatie met een kapot upload formulier, maar ook alleen al erg erg gevaarlijk. Mensen kunnen dan namelijk PHP code op jouw server uitvoeren, en dus alles met je server doen wat vanuit PHP mogelijk is.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

15/03/2009 21:32:00
Quote Anchor link
In aanvulling op het verhaal van Jelmer

http://www.phpfreakz.nl/downloadz/webprogrammers_hacking_huide.pdf leesvoer
 
Carlo  boy

carlo boy

15/03/2009 21:37:00
Quote Anchor link
Wow heel erg bedank jongens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = "SELECT id, FROM gebruikers WHERE naam='".$_POST['user']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $tellen = mysql_num_rows($query);

Dit heb ik van het inlog script wat ik gekopieerd heb.
En dit is dus harstikke gevaarlijk.
Helaas weet ik niet hoe ik dit moet gaan oplossen.
Ik moet toch de waarden $_POST gebruiken :'(.

Als ik een oplossing heb gevonden zal ik het posten
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2009 21:48:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 15.03.2009 20:18:
$_GET, $_POST, veel uit $_SERVER & $_ENV, en eigenlijk ook $_SESSION .... mysql_real_escape_string ....
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

15/03/2009 21:51:00
Quote Anchor link
Als $_POST['user'] een id ofzo is, kan je al gaan checken of het een cijfertje is.

En anders kan je nog dit doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_real_escape_string($_POST['user'])
?>
 
Roel -

Roel -

15/03/2009 21:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$daa = mysql_real_escape_string($_GET['daa']);


Dat hoef je niet te doen, dat is zonde van je geheugen. Je kunt beter bij een query pas de gegevens filteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("INSERT INTO blabla (veld1, veld2) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['daa'])."', 'en nog iets!')")
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roel -
 
Carlo  boy

carlo boy

16/03/2009 08:06:00
Quote Anchor link
Bedankt,
Ik zie nu echt fouten in m'n scrips.

Arian schreef op 15.03.2009 21:51:
Als $_POST['user'] een id ofzo is, kan je al gaan checken of het een cijfertje is.

En anders kan je nog dit doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_real_escape_string($_POST['user'])
?>


Hoe moet je controleren als id een cijfer is?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/03/2009 09:08:00
Quote Anchor link
ctype_digit is de mooiste manier
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2009 09:12:00
Quote Anchor link
Je kunt hem ook gewoon casten. Als het dan geen valid int is dan wordt dat standaard toch 0.
 
Carlo  boy

carlo boy

16/03/2009 21:48:00
Quote Anchor link
bedankt,

Zijn dit de enigge bugs?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

16/03/2009 23:35:00
Quote Anchor link
Er kan veel meer aangericht worden als je niet goed oplet. Maar daarom is het goed om bij twijfel altijd alles te vragen. (...De meeste...) Kenners willen immers graag hun kennis delen, en zullen dan ook niet twijfelen jou antwoord te geven. Mits je natuurlijk ook zelf inzicht en inzet toont ;-).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM tabel WHERE id = ".(int)$_SESSION['user_id']." OR naam = '".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."'";
?>


Even een klein aanvullend voorbeeld.
 
Carlo  boy

carlo boy

17/03/2009 17:59:00
Quote Anchor link
@jezper

Ik moet zeggen.
Ik heb veel geleerd op dit forum.
Ik heb op forum's geweest waar ik als gozer werd uitgescholden.
Hier geven ze tips waar je op moet letten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$a
= 1;
$b = 2;
if($a == $b){
echo a en b zijn gelijk';

else
{ echo '
nee, nee, nee a en b zijn niet gelijk;
?>


Ik werd met deze fouten uitgelaggen.

Bedankt jongens

ps. zoek de fouten :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.