verhouding 1 op ?? open link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Danny S

Danny S

30/01/2007 17:44:00
Quote Anchor link
Heej lui,

Ik ben op mn website bezig met php enzo, en nu wil ik dus een frame maken aan de zijkant van mn website en daar wil ik een banner in zetten/ meer banners met info voor mijn doelgroep.

En dan wil ik dat bijv 1 op de 5 mensen die banner naar een paar sec. opent in het frame, dus eerst zie je de banner, (die valt wel op) en dat die naar een paar seconde opent maar niet bij elke klant maar gewoon om de 5 klanten ofzo.

Ik heb totaal geen idee waar ik moet beginnen, ik heb wel al een beetje gezocht op internet, dan kom ik uit op zoiets:


You could create a function like this...

function redirect(){ window.open="http://bannerwebsite.com/";}

Then just call the function from the body tag...

<body onLoad="redirect();">


maar veel heb ik hier niet aan

iemand die me meer kan helpen??

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 22:06:47
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Je werkt met frames?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2007 17:55:00
Quote Anchor link
jij bedoelt dus gewoon het meeste irritante reclame net zoals ze die bij de freehosting van lycos hebben??
volges mij is dat in javascript
 
Danny S

Danny S

30/01/2007 18:20:00
Quote Anchor link
uhhm ja ik wil wel met frames werken

nee die die irritante reclames, meer partnersites van vrienden ofzo, maar omdat het in het frame blijft lijkt et me niet erg irritant
 
- -

- -

30/01/2007 18:29:00
Quote Anchor link
zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$sites
[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$nummer1 = rand(0, (count($sites) - 1));
$nummer2 = rand(1, 5);
if ($nummer2 == 1)
{

    echo '<script type="text/javascript">';
    echo 'setTimeout("advertentie()", 1000);';
    echo 'function advertentie() {';
    echo 'window.open("' . $sites[$nummer2] . '");';
    echo '}';
    echo '</script>';
}

?>

ja kan zoveel sites toevoegen als je wilt
of voor frames
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$sites
[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$sites[] = 'http://www.reclamesite.nl/';
$nummer1 = rand(0, (count($sites) - 1));
$nummer2 = rand(1, 5);
if ($nummer2 == 1)
{

    echo '<script type="text/javascript">';
    echo 'setTimeout("advertentie()", 1000);';
    echo 'function advertentie() {';
    echo 'parent.window.HETFRAME.location = "' . $sites[$nummer2] . '";';
    echo '}';
    echo '</script>';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
K i p

K i p

30/01/2007 19:35:00
Quote Anchor link
Je bedoelt if ($nummer2 == 1), of niet?
 
- -

- -

30/01/2007 20:52:00
Quote Anchor link
ja, dat bedoel ik. Ik heb t aangepast
 
Danny S

Danny S

30/01/2007 21:23:00
Quote Anchor link
thx :)

hier heb ik wel wat aan

ik ga even wat bakken enzo, als ik nog hulp nodig heb met dit onderwerp kom ik hier in dit topic zeker terug :)

ook voor andere php gerelateerde onderwerpen zal ik op deze site te vinden zijn :) erg goede service

Groetjes
 
Danny S

Danny S

02/02/2007 01:00:00
Quote Anchor link
Dit had een vriend voor me gemaakt:

File: link.html

Content:
<FRAME witdh="20%" Height="20%" SRC="frame1.html" NAME="frame1">
(waar je frame grote natuurlijk aanpast)

File: link.php

Content:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php


$teller
= rand(1, 5);
if ($teller == 1)
{

 echo 'window.open("http://www.website.nl/bannergif");';
}


?>

(waar bij de url dus een werkende link komt, dit werkt ook allemaal

maar hij werkt niet, soms maar, dus ik nagevraagd bij iemand en die zegt dat het nu een kansspel is van 1 op 5 dat de link opent?


iemand die mij kan helpen? en het zonodig wel werkend te maken?


MVG!!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/02/2007 08:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php


$teller
= rand(1, 5);
if ($teller == 1)
{

 echo 'window.open("http://www.website.nl/bannergif");';
}

if ($teller == 2)
{

 echo 'window.open("http://www.website.nl/bannergif2");';
}

//en zo door tot $teller=5
?>
 
Danny S

Danny S

02/02/2007 10:35:00
Quote Anchor link
ik denk dat je me verkeerd begrepen heb...

ik wil juist dat het script gaat tellen

dus:

1 = link open
2 = niks
3 = niks
4 = niks
5 = niks
1 = link open

eventueel ook dat stel nummer 1 is al een keer 1 geweest (ip-adres) en dat hij dan bijvoorbeeld bij nummer 2 de link opent, zodat een persoon niet de link twee keer krijgt, maar gewoon een stapje opschuift en persoon 2 dus eigenlijk 1 wordt!
 
Manaus

Manaus

02/02/2007 10:40:00
Quote Anchor link
je kan werken via sessions en de laatste banenrid erin zetten en dan gwn + 1 doen;)
 
Danny S

Danny S

02/02/2007 10:47:00
Quote Anchor link
die reactie snap ik niet echt!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/02/2007 10:50:00
Quote Anchor link
SESSION heeft niet zoveel nut, omdat zoiets alleen werkt bij één bezoeker en niet als collectief. Het rand(1,5) is het meest eenvoudige, inderdaad een kansspel... maar uiteindelijk zou er een gelijk aantal uit moeten rollen. Een andere oplossing is het bij gaan houden in een database.
 
Danny S

Danny S

02/02/2007 10:52:00
Quote Anchor link
stel ik gebruik bijvoorbeeld 1 op 1500, met 300000 hits per dag

zouden er dus bij 200 mensen die link moeten komen (getallen voor een makkelijke rekensom)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/02/2007 10:56:00
Quote Anchor link
Op die manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['teller'])){
   $_SESSION['teller'] = 1;
   }

elseif($_SESSION['teller'] <= 5){
   $_SESSION['teller']++;
   }

elseif($_SESSION['teller'] == 6)
   $_SESSION['teller'] =1;
   }

if ($_SESSION['teller'] == 1)
{

 echo 'window.open("http://www.website.nl/bannergif");';
}

?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/02/2007 11:10:00
Quote Anchor link
Heren, een $_SESSION werkt op één persoon, niet op een totale groep. Een sessie betekend dat _alle_ bezoekers die 5x op f5 drukken een link krijgen.
 
Danny S

Danny S

02/02/2007 11:12:00
Quote Anchor link
dus stel ik doe het 1 op 1500, moet het dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['teller'])){
   $_SESSION['teller'] = 1;
   }

elseif($_SESSION['teller'] <= 1500){
   $_SESSION['teller']++;
   }

elseif($_SESSION['teller'] == 1501)
   $_SESSION['teller'] =1;
   }

if ($_SESSION['teller'] == 1)
{

 echo 'window.open("http://www.website.nl/bannergif");';
}

?>



en dit is dan geen "kansspel"?

en dan heb ik die andere 2 scripts die ik poste niet meer nodig of wel?


EDIT: dit werkt dus niet?

hoe krijg ik em anders dan zonder kansspel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny S
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/02/2007 11:18:00
Quote Anchor link
Een kansspel is niet erg, uiteindelijk (bij veel bezoekers) heeft het namelijk een prima verhouding. Anders zou je in een database/textfile een bepaalde waarde moeten verhogen met 1, en dan bij 5 die link geven en het getal weer op 0 zetten.
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

02/02/2007 11:22:00
Quote Anchor link
geen session!! session is per gebruiker.. je zou toch echt een database moeten gebruiken.. voorbeeldje van de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
   $res
= mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT counter FROM table LIMIT 1"));
mysql_query("UPDATE table SET counter = '" . ($res["counter"] + 1) . "' WHERE counter = '" . $res["counter"] . "'");
if($res["counter"] % 5 == 0) echo 'window.open("http://www.website.nl/bannergif");';
?>
 
Jos

Jos

02/02/2007 11:28:00
Quote Anchor link
[strike]Even uit de losse hand[/strike]

Gestest en werkend :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
function adTeller() {
    $tf = 'telfile.txt';
    echo $teller = ($teller = file_get_contents($tf)+1) == 6 ? 1 : $teller;
    file_put_contents($tf, $teller);
}


?>


<html><head>
<script type="text/javascript">
// Losse functie voor javascript, open een random site, 1 op de 5
(function(sites){
    if(<?php adTeller() ?> == 5)
        with(Math)
            window.setTimeout(
                window.open(sites[(round(random()*sites.length))-1 || 0])
            , 1000);
}(
    [
        'http://www.google.nl/',
        'http://www.tweakers.net/',
        'http://www.phphulp.nl/'
    ]
));
</script>
</head><body>
</body></html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jos
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.