Verjaardags feesten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »
Dani Kupers

Dani Kupers

25/12/2010 12:48:41
Quote Anchor link
Okay, dit wordt een ingewikkelde uitleg, maar het probleem is als volgt:

Ik heb een tabel met feesten (agenda), paar voorbeeld feesten

datum feest
09-11-2010 | Jan smit
12-12-2010 | Crazy Piano's
26-12-2010 | Hardcore
08-01-2011 | Stout
15-01-2011 | Allround

Een tabel met gebruikers (ook wat voorbeelden)

user | | bday_day | bday_month
1 | [email protected] |07 | 11
2 | [email protected] | 02 | 01

nou kunnen gebruikers online op de site een kaartje gratis bestellen als ze bijna jarig zijn , (30 dagen ervoor tot 30 dagen erna), aldus , gebruiker 1, (om het even makkelijk te houden rond ik het af naar een hele maand) , kan op 07 - 10 - 2010 tot 07 - 12 - 2010 in die periode een kaartje bestellen gratis. Echter moet het feest dus ook in die periode zitten. Aldus krijgt hij op z'n scherm:

Toegangskaarten voor:
09-11-2010 | Jan smit

(want dit is het enige evenement in zijn periode)

Nu vraag ik dit op in de database met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )


waarbij die dus 2010-11-07 interval - 30 doet en een keer + 30

Dit gaat allemaal goed, het hele jaar door, totdat je tegen de jaarwisseling komt.. gebruiker 2 is op 02-01 jarig.. maar het probleem is dat ik dus niet weet hoe ik de database kan laten vertellen dat hij dan jarig is in 2011.

Aldus wordt er gemaakt

2010-01-02 interval - 30 en keer + 30 , maar dat kan niet, want in die periode zijn er geen feesten die actueel zijn. Dit zou dus moeten worden 2011-01-02 .




Mijn oplossingen die ik bedacht had:
- Dagen tot je jarig bent berekenen… dus 02-01 is nog bijvoorbeeld 8 dagen.. dus date > NOW() interval + 38 dagen (standaard 30 + 8), echter dit kan niet, want die 'dagen tot je jarig bent' krijg je never nooit goed, je blijft altijd zitten met die jaarwisseling berekening.. hij rekent dus uit 24-12-2010 tot 02-01-2010 is nogal boven de 300. - 365 gaat niet, want als iemand jarig is op 25-12-2010 , ga je niet weer - 365 doen.

Ik heb als tijdelijke oplossing (wat dus niet voor elke gebruiker leuk is, want er zijn er 15.000) , het jaargetal naar 2011 zelf aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )

Nou zijn er nog mensen dit jaar jarig geweest, dus die hebben helaas even niks, maar de nieuwe wel.

'Tijdelijk' was dit een oplossing, maar volgend jaar komt het probleem uiteraard weer. Heeft iemand een idee hoe ik dit zou moeten oplossen? Of het is iets heel ingewikkelds , of iets heel simpels.

Bedankt alvast, en hoop dat het een beetje duidelijk is?
Gewijzigd op 25/12/2010 12:50:38 door Dani Kupers
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 06:08:29
 
Marco van den Oever

Marco van den Oever

25/12/2010 21:58:02
Quote Anchor link
Hoi Dani!

Het probleem wat je omschrijft is een interessante, is het de bedoeling dat je dit helemaal in SQL oplost, of mag er ook PHP aan de pas komen?
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 05:59:19
Quote Anchor link
Hoi Marco,

Het liefst zo veel mogelijk SQL, maar mocht de berekening niet anders kunnen, dan moet er PHP bij. Ik vraag me sterk af of het wel mogelijk is. Heb veel websites/query's en berekeningen gedaan, maar hier zit ik al 3 dagen over te denken.

Hoop echt dat iemand met een eventuele oplossing zou komen :)

ps. Fijne 2e kerstdag ;)
Gewijzigd op 26/12/2010 06:00:30 door Dani Kupers
 
Pim -

Pim -

26/12/2010 11:08:27
Quote Anchor link
WHERE date BEWTEEN DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30 DAY ) AND DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30 DAY )

Of misschien moet je een covert() over die string halen
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 12:51:24
Quote Anchor link
Beste Pim,

Bedankt voor je reactie, ik snap jou oplossing niet, deze staat gelijk aan mijn 'tijdelijke' oplossing. Handmatig 2011 invoeren blijft het probleem met jaarwisselingen houden. Graag hiervoor je toelichting (mits ik iets over het hoofd zie)

Bedankt!
 
Justin S

Justin S

26/12/2010 13:07:02
Quote Anchor link
Waarom scheid je de datum in dag en maand, waarom sla je niet gewoon de geboortedatum op in een date-type-veld? Dan kan je er een stuk makkelijker mee rekenen dan nu.
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 13:11:37
Quote Anchor link
@ Justin, dit lijkt me weinig uitmaken, uiteindelijk kun je de datum altijd bij elkaar voegen, het probleem van de jaarwisseling blijf je nog steeds houden :) , of ik ben nog niet wakker , heb je een voorbeeld voor de jaarwisseling?

Thnx :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.