vermenigvuldigen met punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis graaf

dennis graaf

24/01/2012 15:44:17
Quote Anchor link
Goedendag mensen,

Ik zit met een probleem waar ik even niet het licht van zie. Ik haal uit een xml file een waarde en deze kan ik ook weer echo'en wat als waarde geeft: 8.5000

Als ik deze waarde vermenigvuldig met 0.9 komt er 7.2 uit maar dit zou 7.65
moeten zijn. Als ik dit terugreken rekent php dus niet met het getal achter de
punt waardoor de uitkomst verkeerd is. Php rekent met 8 ipv 8.5.

Nu zal de oplossing zeer simpel zijn, maar na een tijdje zoeken kan ik het niet vinden. Wie kan mij in de goede richting wijzen?

De formule:
//Waarde uit xml file halen
$SalesPrice = $item->SalesPrice;
//Waarde vermenigvuldigen
$InkoopPrice = ($SalesPrice*0.9);
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 21:18:04
 

24/01/2012 15:54:28
Quote Anchor link
Hallo Dennis Graaf

Als ik 8.5000 * 0.9 doe, kom ik wel gewoon 7.65 uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    # Count the hole number:
    $salesPrice = 8.5000;
    
    # Now, only show 90% of the sales price:
    $purchasingPrice = $salesPrice * 0.9;
    
    # Returns 7.65:
    echo $purchasingPrice;
    
?>
Dus ik zou eens echo $salesPrice doen!
Gewijzigd op 24/01/2012 16:03:53 door
 
Bram w

bram w

24/01/2012 16:07:41
Quote Anchor link
waarschijnlijk word $salesprice getypecast naar een int ipv naar een float,
probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $InkoopPrice
= ((float)$item->SalesPrice*0.9);
?>
Gewijzigd op 24/01/2012 16:08:14 door bram w
 
Dennis graaf

dennis graaf

24/01/2012 16:54:59
Quote Anchor link
Bram een dank voor je oplossing. Was al bang dat het iets te maken zou hebben met float, maar mijn kennis was daar nog niet groot genoeg voor. Het werkt nu zoals het hoort.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.