verwijder xmltag inclusief inhoud

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:10:00
Quote Anchor link
Goedemiddag,
Ik heb een XML-string, waar ik een tag uit verwijderd wil hebben. Ik kan geen gebruik maken van SimpleXML, omdat het formaat exact gelijk moet blijven.
De oplossing is denk ik door gebruik te maken van de preg_replace functie. Maar ik ben op zoek naar het goed pattern. Ik wil dus de <tag>inhoud</tag> weghebben, helemaal dus. De inhoud van deze tag is variabel dus vandaar dat het op deze manier moet.
Ik hoop dat iemand wat inspiratie heeft :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 11:41:14
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met DOM? Dat is gemaakt voor het bewerken van XML.

XML => inlezen in DOM => bewerken => XML

Quote:
omdat het formaat exact gelijk moet blijven.
Dat is natuurlijk onzin, je opent dit topic omdat je juist niet hetzelfde formaat wilt hebben... Anders zou je niets hoeven te verwijderen.

En over verwijderen gesproken, waarom zou je een tag willen verwijderen? Het zit niemand echt in de weg, gewoon niet gebruiken en klaar is kees. Dat is nu net één van de pluspunten van XML, je kunt eenvoudig aanwijzen wat je wel en niet wilt gebruiken.

Ps. preg_replace slaat nergens op wanneer je met XML aan het werk bent, er zijn genoeg XML-functies die vele malen handiger zijn. En jouw XML intact laten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:16:00
Quote Anchor link
Dankje Frank, maar in dit geval heb ik toch wel gelijk. In mijn geval moet de xml die binnenkomt gelijk blijven, omdat het op andere plaatsen anders wordt gelezen, dus niet netjes door er een DOM object van te maken. Als je van een XML string een simpleXML object maakt en het weer omzet naar een string met de functie asXML() worden lege tags omgezet naar <tag/> dit is helemaal juist natuurlijk, maar nogmaals: in mijn geval moet alles gelijk blijven. Ik kan er niets aan doen, het is nu eenmaal zo.
Ik ben dus op zoek naar een pattern wat een tag inclusief zijn inhoud verwijderd.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:29:00
Quote Anchor link
Quote:
in mijn geval moet alles gelijk blijven.

En
Quote:
Ik heb een XML-string, waar ik een tag uit verwijderd wil hebben.

Dat gaat dus niet lukken. Je kunt onmogelijk dezelfde XML houden en ondertussen een deel van de XML verwijderen. Gaat niet.

Wanneer jij de ene XML wilt omzetten naar de andere XML, gebruik dan XSLT, dat is er voor gemaakt. De T staat voor Transformeren.

Maar geef eens een voorbeeldje of een url naar de XML, dan kunnen we even kijken hoe je snel en simpel een stuk eruit kunt slopen. En vergeet het verhaal dat de XML hetzelfde moet blijven, dat gaat niet. De structuur kan uiteraard wel hetzelfde blijven, dat kun je met XSD controleren.
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:41:00
Quote Anchor link
Ok, vergeet even helemaal het woordje XML. Ik weet wat er allemaal mogelijk is met XSD en XSLT. Maar ik het een string waarin 'toevallig' XML tags staan. Ik wil dus de string <tag>waarde</tag> weghebben uit een string.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:43:00
Quote Anchor link
Succes!

Blijkbaar wil je geen hulp hebben, ook goed.
 

06/03/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Je kunt toch ook met dom een node weghalen....
Verder snap ik niet waarom je niet met dom wilt gaan werken, als je raar gaat doen met regex'en enzo dan krijg je volgens mij alleen maar meer problemen.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 13:15:00
Quote Anchor link
Tja, DOM is gemaakt om XML te bewerken, het verwijderen van een node is dan ook standaard werk. Wellicht is gepruts met een regex wel een requirement, geen idee.

Jammer van de oplossing die hier ligt, maar dat is een DOM-oplossing en die wil je blijkbaar niet hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Ik vind het erg jammer dat je zo reageert. Ik heb twee keer aangegeven dat het niet kan door DOM, maar dat ik op zoek ben naar een regex. Ik snap ook wel dat dit gepruts is, maar dat is mijn probleem. Verder geen kritiek, want je hebt zeker wel kennis van zaken.
Hieronder de code die ik kan gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
        if(@simplexml_load_string($bericht)){
            if($xmlObject = new SimpleXMLElement($bericht)){
                if($agrcontent = $xmlObject->xpath('//VMA/llr')){
                    $bericht_agrid = $agrcontent[0]->AgrId;
                    $bericht_test = $agrcontent[0]->Test;
                    $bericht_combinr = $agrcontent[0]->Combinr;
                    $bericht_storing = $agrcontent[0]->Storing;
                    $bericht_vdm = $agrcontent[0]->Vdmnr;
                    $bericht_compleet = $agrcontent[0]->Compleet;
                    $bericht_deksel = $agrcontent[0]->Deksel;
                    
                    $bericht_vdmgpsloc = $agrcontent[0]->VdmGpsLoc;
                    $bericht_vdmgpsdatum = $agrcontent[0]->VdmGpsDat;
                    $bericht_vdmgpstijd = $agrcontent[0]->VdmGpsTijd;
                    
                    $bericht_mongpsloc = $agrcontent[0]->MonGpsLoc;
                    $bericht_mongpsdatum = $agrcontent[0]->MonGpsDat;
                    $bericht_mongpstijd = $agrcontent[0]->MonGpsTijd;
                    
                    $bericht_laadgpsloc = $agrcontent[0]->LadGpsLoc;
                    $bericht_laadgpsdatum = $agrcontent[0]->LadGpsDat;
                    $bericht_laadgpstijd = $agrcontent[0]->LadGpsTijd;
                    
                    $bericht_losgpsloc = $agrcontent[0]->LosGpsLoc;
                    $bericht_losgpsdatum = $agrcontent[0]->LosGpsDat;
                    $bericht_losgpstijd = $agrcontent[0]->LosGpsTijd;
                    
                    //haal de pintag uit het bericht
                    unset($xmlObject->pin);
                    
                    $bericht = (string)$xmlObject->asXML();
                    //voeg versietag toe
                    $xmlObject->addChild('ver','1.1');
                    $bericht = (string)$xmlObject->asXML();

Dis wat ik wil, maar.... het is van belang dat de tag die ik toevoeg Vooraan komt te staan en er niet achter. Denk nu niet meteen dat dit niet uitmaakt. Deze xml wordt op andere plaatsen op hele andere manieren uitgelezen, dus de plaats van een tag is wel degelijk van belang. Ik besef me dat dit de kracht van XML bijna nihil maakt, maar het is nu eenmaal zo. Verder wordt door de functie asXML de XML als echte goede XML omgezet, dus lege tags worden <legetag /> dit is juist, maar is niet wat ik wil.
Dus komop Frank, denk niet even in één richting! Dat is gewoon niet mogelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Blok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.