Volgende - Vorige systeem werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Geert-Jan

Geert-Jan

19/02/2008 15:07:00
Quote Anchor link
Hoi ,
Ik heb hier een script :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<center><?php

$AantalPerPagina
= 5;
// Het aantal 'rijen' per pagina.

$Cijfers = true;
// Cijfers weergeven of niet?

// Verander het stukje hieronder niet.

if(!$n) { $n = 0; } $n = intval($n+1); $a = $n - 1; $b = $n - 2; $x = $a * $AantalPerPagina;
// Verander het stukje hierboven niet.

// Gebruik LIMIT $x, $AantalPerPagina bij je MySQL query. Voorbeeld:

$Leden = mysql_query("SELECT id,gebruikersnaam FROM leden LIMIT $x, $AantalPerPagina");
while($Lid = mysql_fetch_array($Leden)) {
$id =$Lid['id'];
$naam= $Lid['gebruikersnaam'];
echo'<a href="index.php?page=members/profiel&id='.$id.'">'.$naam.'</a><br>';
}

// Zorg ook dat variabele $Aantal het aantal rijen in de tabel bevat!
$Aantal = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM leden"));

echo("<br><b>");
if($b > -1) { echo("<a href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n=$b'>"); } echo("&laquo;

Vorige"
); if($b > -1) { echo("</a>"); }
if($Cijfers) { for($i = 0; $i < $Aantal; $i+=$AantalPerPagina) { if($Aantal > $i) { echo("

[<a

href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n="
.($i/$AantalPerPagina)."'>".($i/$AantalPerPagina+1

)."</a>] "); } } }
if($Aantal - ($n * $AantalPerPagina) > 0) { echo("<a

href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n=$n'>"
); } echo("Volgende &raquo;"); if($Aantal -

(
$n * $AantalPerPagina) > 0) { echo("</a>"); }
echo("</b>");

?>
</center>

Maar als ik op volgende druk dan gebeurd er niks :(
Ziet iemand een fout ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 04:37:47
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

19/02/2008 15:15:00
Quote Anchor link
Klopt de URL wel? Is AantalPerPagina wel geset? Zijn er wel genoeg leden om 't te testen?

a.k.a. Mehr informationen bitte!
 
Geert-Jan

Geert-Jan

19/02/2008 15:17:00
Quote Anchor link
Jah de url klopt
Er zijn genoeg leden
Dus het zou moeten werken ..
 
Crispijn -

Crispijn -

19/02/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Gebruik LIMIT $x, $AantalPerPagina bij je MySQL query. Voorbeeld:
$Leden = mysql_query("SELECT id,gebruikersnaam FROM leden LIMIT $x, $AantalPerPagina");

?>


Je gebruikt php variabelen direct in je sql. Dit is niet correct maak er eens van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Gebruik LIMIT $x, $AantalPerPagina bij je MySQL query. Voorbeeld:
$Leden = mysql_query("SELECT id,gebruikersnaam FROM leden LIMIT ".$x.", ".$AantalPerPagina);

?>


Verder is het niet handig direct je query uit te voeren. Je kan beter eerst je query opstellen, en deze gaan afhandelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
= "SELECT id,gebruikersnaam FROM leden LIMIT ".$x.", ".$AantalPerPagina;
    $res = mysql_query($sql);
        
        if($res){
        //hier de output
        }else{
        //foutafhandeling
        }
?>


Let dus op je foutafhandeling en denk ook zeker aan je beveiligingen!

Edit:
je zet je query in een aparte variabele zodat je deze eenvoudig kan echo-en. Zo kan je dus sneller fouten zien tijdens het debuggen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crispijn -
 
Geert-Jan

Geert-Jan

19/02/2008 15:31:00
Quote Anchor link
Beveiliging komt later
Als het script werkt
Maar nu werkt hij nog niet ?..
 
Crispijn -

Crispijn -

19/02/2008 15:34:00
Quote Anchor link
heb je al iets aangepast en iets gedaan met het de tips die je gekregen hebt?
 
Geert-Jan

Geert-Jan

19/02/2008 15:41:00
Quote Anchor link
Jah ..
 
Crispijn -

Crispijn -

19/02/2008 15:49:00
Quote Anchor link
Krijg je foutmeldingen? Laat eens zien wat je nu hebt... Het is een voorkauwphp.nl he ;)
 
Geert-Jan

Geert-Jan

19/02/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ik krijg geen foutmeldingen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<center><?php

$AantalPerPagina
= 5;
// Het aantal 'rijen' per pagina.

$Cijfers = true;
// Cijfers weergeven of niet?

// Verander het stukje hieronder niet.

if(!$n) { $n = 0; } $n = intval($n+1); $a = $n - 1; $b = $n - 2; $x = $a * $AantalPerPagina;
// Verander het stukje hierboven niet.

// Gebruik LIMIT $x, $AantalPerPagina bij je MySQL query. Voorbeeld:

$Leden = mysql_query("SELECT id,gebruikersnaam FROM leden LIMIT ".$x.", ".$AantalPerPagina);
while($Lid = mysql_fetch_array($Leden)) {
$id =$Lid['id'];
$naam= $Lid['gebruikersnaam'];
echo'<a href="index.php?page=members/profiel&id='.$id.'">'.$naam.'</a><br>';
}

// Zorg ook dat variabele $Aantal het aantal rijen in de tabel bevat!
$Aantal = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM leden"));

echo("<br><b>");
if($b > -1) { echo("<a href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n=$b'>"); } echo("&laquo;

Vorige"
); if($b > -1) { echo("</a>"); }
if($Cijfers) { for($i = 0; $i < $Aantal; $i+=$AantalPerPagina) { if($Aantal > $i) { echo("

[<a

href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n="
.($i/$AantalPerPagina)."'>".($i/$AantalPerPagina+1

)."</a>] "); } } }
if($Aantal - ($n * $AantalPerPagina) > 0) { echo("<a

href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n=$n'>"
); } echo("Volgende &raquo;"); if($Aantal -

(
$n * $AantalPerPagina) > 0) { echo("</a>"); }
echo("</b>");

?>
</center>

Edit:

Waarom voorkauw php
Ik bedoelde alleen of iemand anders nog fouten zag :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Geert-Jan
 
Crispijn -

Crispijn -

19/02/2008 15:58:00
Quote Anchor link
Je hebt gewoon helemaal niks met mijn tip gedaan. Vooruit, omdat ik in een goede bui ben vandaag

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$AantalPerPagina = 5;
// Het aantal 'rijen' per pagina.

$Cijfers = true;
// Cijfers weergeven of niet?

// Verander het stukje hieronder niet.

if(!$n) { $n = 0; } $n = intval($n+1); $a = $n - 1; $b = $n - 2; $x = $a * $AantalPerPagina;
// Verander het stukje hierboven niet.

// Gebruik LIMIT $x, $AantalPerPagina bij je MySQL query. Voorbeeld:

$sql = "SELECT id,gebruikersnaam FROM leden LIMIT ".$x.", ".$AantalPerPagina;
$res = mysql_query($sql);

    if($res){
        while($Lid = mysql_fetch_assoc($res)) {
        $id =$Lid['id'];
        $naam= $Lid['gebruikersnaam'];
        echo'<a href="index.php?page=members/profiel&id='.$id.'">'.$naam.'</a><br>';
        }
    }
else{
    trigger_error(mysql_error())
    }

    
//Totaal aantal gebruikers ophalen
$sqlq = "SELECT COUNT(gebruikersnaam) AS aantal FROM leden";
$resq = mysql_query($sqlq);

    if($resq){
    $rowq = mysql_fetch_assoc($resq(;
    
    $Aantal = $rowq['aantal'];
    }
else{
    trigger_error('Er is iets fout gegaan met het tellen van de gebruikers'.mysql_error());
    }


echo("<br><b>");
if($b > -1) { echo("<a href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n=$b'>"); } echo("&laquo;

Vorige"
); if($b > -1) { echo("</a>"); }
if($Cijfers) { for($i = 0; $i < $Aantal; $i+=$AantalPerPagina) { if($Aantal > $i) { echo("

[<a

href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n="
.($i/$AantalPerPagina)."'>".($i/$AantalPerPagina+1

)."</a>] "); } } }
if($Aantal - ($n * $AantalPerPagina) > 0) { echo("<a

href='index.php?page=paginas/ledenlijst&n=$n'>"
); } echo("Volgende &raquo;"); if($Aantal -

(
$n * $AantalPerPagina) > 0) { echo("</a>"); }
echo("</b>");

?>


Verder moet je nog maar eens heel goed kijken naar andere paginatie scripts hier op de site want ik snap je opbouw niet helemaal. Wat doet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if(!$n) { $n = 0; } $n = intval($n+1); $a = $n - 1; $b = $n - 2; $x = $a * $AantalPerPagina;
?>


allemaal? Hoe kom je aan die variabelen zoals $n? Je hebt nog heel wat te doen.
 
Geert-Jan

Geert-Jan

19/02/2008 16:10:00
Quote Anchor link
Ik heb dit script gewoon gedownload ..
Van webmensen
Ik zal de webmaster maar gaan mailen dat het niet werkt ..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.