Volumelabel lezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Karel Bijvelds

Karel Bijvelds

01/12/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een script waarin ik de volumelabels van de cd/dvd's wil lezen die ik in de drive plaats. Ahv dit volumelabel wil ik, de aanwezige bestanden op de cd/dvd, catalogiseren in een database met oa het volumelabel als gegeven voor zoekwerk (op welke cd/dvd staat dat bepaalde bestand).
Is hiervoor iets aanwezig (of te maken (hoe?)) binnen PHP

Dank voor de reacties, maar de oplossing zit er nog niet bij.
Voor de duidelijkheid:
Ik draai op mijn XP-systeem XAMPP waarmee ik een server in de lucht hang. Fantastische testomgeving om Apache/MySQL/PHP onder de knie te krijgen. Ik draai dus local. Het systeem dat ik momenteel maak is het aanleggen van registratie van de software die over tig CD's/DVD's verspreid staat. De bedoeling is om deze volumes in het systeem te stoppen en dan automatisch vast te leggen wat de inhoud is. Er zijn zeerveel PHP-functies die me daarbij van pas komen. Wat ik mis is het lezen van de volume label.
Mijn vraag dus: Hoe lees ik het volumelabel wat ik tijdens het branden van de CD/DVD heb meegegeven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Karel Bijvelds
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 16:08:59
 

01/12/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Dan zal je de CD in de server moeten stoppen, en ik denk niet dat je dat wil.
 

01/12/2007 16:44:00
Quote Anchor link
lijkt me iets wat clientside is je kan het proberen met gtk als je persee met php wilt werken. http://gtk.php.net/
 
Winston Smith

Winston Smith

01/12/2007 18:40:00
Quote Anchor link
gtk is geschikt voor het maken van grafische desktopprogramma's, maar dat is hier niet echt van toepassing toch? Ik geloof niet dat php een functie heeft voor het uitlezen van volumelabels, wellicht dat dat met javascript wel kan.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

01/12/2007 18:51:00
Quote Anchor link
Ik denk dat dat niet mogelijk is, een cd of dvd kan erg persoonlijk zijn, er kunnen foto's of home video beelden op staan, die kun je met deze manier gewoon kopieren, ik denk dat niet de bedoeling is.
 
Winston Smith

Winston Smith

01/12/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Met Microsoft .NET kan het in ieder geval wel (google op 'volumelabel'). Er zit natuurlijk ook een verschil tussen het kopiëren van data die op de cd staat en het volumelabel van de cd. De data die erop staat is vermoedelijk makkelijk te kopiëren mits je daar toegang tot hebt (en serverside uiteraard). Het uitlezen van het volumelabel is iets anders.
 

01/12/2007 20:01:00
Quote Anchor link
Ik vermoed wel dat je een Beveiligingswaarschuwing gaat krijgen Kasper.
 
Winston Smith

Winston Smith

01/12/2007 21:15:00
Quote Anchor link
Op Linux niet, maar op Windows zou dat inderdaad nog wel eens kunnen. Maar ach, waarschuwingen zijn er om genegeerd te worden :)
 

01/12/2007 23:07:00
Quote Anchor link
Kasper je vergeet dat .NET ook gebruikt word voor gewone programma's. In een programma kan je dat misschien nodig hebben, en bovendien hoort het gewoon bij een echte programeertaal (php is een scripttaal).
Waarschijnlijk krijg je dus ook geen waarschuwing. De data zal denk ik ook wel makkelijk te kopieren zijn (in php in princiepe ook wel).
Opzich zal het met php ook wel moeten kunnen, maar dan zal je COM of .NET functie's moeten gebruiken.
 

02/12/2007 00:25:00
Quote Anchor link
Jeej je vergeet dat .Net in dat geval zal worden gebruikt als ActiveX component in de browser. En zo'n ActiveX component heeft gelukkig ingeperkte rechten.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2007 00:33:00
Quote Anchor link
Jeej schreef op 01.12.2007 23:07:
bovendien hoort het gewoon bij een echte programeertaal (php is een scripttaal)

PHP heeft toegang tot het bestandssysteem en kan met databases connecten.
 

02/12/2007 00:34:00
Quote Anchor link
Ik dacht iid aan serverside. Maar het ligt er aan, als de gebruiker in ie z'n beveiligingsniveau laag heeft staan dan komt er geen melding, als die hoog heeft staan wel weer, bij normaal ook idd waarschijnlijk.
 

02/12/2007 13:32:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 02.12.2007 00:33:
Jeej schreef op 01.12.2007 23:07:
bovendien hoort het gewoon bij een echte programeertaal (php is een scripttaal)

PHP heeft toegang tot het bestandssysteem en kan met databases connecten.

Dat wel jah, maar dingen als cd speler aansturen enzo niet. Ook worden de bestanden niet gecomprimeerd, maar direct vanuit het source gedraait.
Zie ook zend en [/url=http://en.wikipedia.org/wiki/Scripting_programming_language]wiki[/url]
 
Winston Smith

Winston Smith

02/12/2007 13:40:00
Quote Anchor link
Je stuurt de cdspeler ook niet aan, je leest de bestanden uit. Ik zou zeggen, probeer het gewoon. Kwestie van 2 minuten werk. Bovendien gaat dit wat offtopic, want het gaat nu over het uitlezen van een cd en niet meer over het achterhalen van het volumelabel.
 
Karel Bijvelds

Karel Bijvelds

02/12/2007 13:51:00
Quote Anchor link
Dank voor de reacties, maar de oplossing zit er nog niet bij.
Voor de duidelijkheid:
Ik draai op mijn XP-systeem XAMP waarmee ik een server in de lucht hang. Fantastische testomgeving om Apache/MySQL/PHP onder de knie te krijgen. Ik draai dus local. Het systeem dat ik momenteel maak is het aanleggen van registratie van de software die over tig CD's/DVD's verspreid staat. De bedoeling is om deze volumes in het systeem te stoppen en dan automatisch vast te leggen wat de inhoud is. Er zijn zeerveel PHP-functies die me daarbij van pas komen. Wat ik mis is het lezen van de volume label.
Mijn vraag dus: Hoe lees ik het volumelabel wat ik tijdens het branden van de CD/DVD heb meegegeven?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/12/2007 13:56:00
Quote Anchor link
volgens mij kun je het bestandsysteem gewoon benaderen met readdir() ofzo en dan naar /media/cdrom0 als pad aangeven(als de apache gebruiker er rechten voor heeft).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.