voorraad beheer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris dufour

chris dufour

11/11/2008 14:48:00
Quote Anchor link
Hallo, ik ben bezig met het maken van een formulier voor me werk. De bedoeling van deze formulier is dat artikelen automatisch worden afgeboekt van de database en dat een formulier wordt weggescheven op de schrijf. Het lukt wel zover. Alleen als ik 3 artikelen invullen in me formulier (ik maak gebruik van een batch waar je tot 10 art. kan invullen) dan krijg ik 3 text bestanden weg gescheven op mijn schrijf. Ik denk dat het probleem ligt tussen mij query en de html tabel. Wie zou mij hiermee kunnen helpen ?
hierbij een deel van mijn code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
................
$list_length =0;
 for($list_length =0;
 $list_length<=10 && strlen($_POST['sap'][$list_length])> 0; $list_length ++){


 $sap = $_POST['sap'][$list_length];
 $aantal = $_POST['aantal'][$list_length];


 $query= "SELECT sap, Omschrijving, Locatie, Aantal FROM spare WHERE sap = $sap";
 $result = mysql_query($query)or die ('gaat niet');
 $naam_row= mysql_fetch_row($result);

 $QUERY0= "UPDATE spare SET Aantal = Aantal - ". $getal ." WHERE sap =$sap";
 $result0 = mysql_query($QUERY0);


$page_str = <<< EOPAGE
....................

 <table width="80%" border="1">
     <tr>
      <td width="10%"><strong>Sap nummer</strong></td>
      <td width="50%"><strong>Omschrijving</strong></td>
      <td width="10%"><div align="center"><strong>Locatie</strong></div></td>
      <td width="10%"><div align="center"><strong>Aantal</strong></div></td>
    </tr>
    <tr>
      <td width="10%">$naam_row[0]</td>
      <td width="50%">$naam_row[1]</td>
      <td width="10%"><div align="center">$naam_row[2]</div></td>
      <td width="10%"><div align="center">$aantal</div></td>
    </tr>

 </table>
</body>
</html>
EOPAGE;

$message = '<b>De hierboven vermelde artikelen zijn afgeboekt !</b>';


$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";

 $file = fopen("counter.txt", "r");
    $num = fgets($file, 4096);
    fclose($file);
    
    $ornum = $num + 1;
    $num = $num + 1;
    
    if ($num < 10)
       $num = "000" . $num;
    elseif ($num < 100)
       $num = "00" . $num;
    elseif ($num < 1000)
       $num = "0" . $num;
    
    $filetoopen = $num . "_uit_spare.html";
    
    $file = fopen($filetoopen, "a");
    fwrite($file, $page_str);
    fclose($file);
    
    $cfile = fopen("counter.txt", "w");
    fwrite($cfile, $ornum);
    fclose($cfile);


echo  $page_str;
echo $message;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris dufour
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 04:22:24
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/11/2008 14:54:00
Quote Anchor link
Wat wil je nu precies bereiken? Dat is mij nog niet helemaal duidelijk. Je hebt het over het invullen van 3 artikelen (waar?) waardoor er 3 bestanden aangemaakt worden (waar?).

Geef bij je vraag enkel de relevante regels code, dan is het voor ons geen zoektoch naar jouw probleem en wordt het een stuk eenvoudiger om een duidelijk antwoord te geven...
 
Chris dufour

chris dufour

11/11/2008 15:06:00
Quote Anchor link
@Blanche
Ik heb mijn vraag aangepast. In ieder geval bedankt voor je reactie .
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/11/2008 15:18:00
Quote Anchor link
Kijk, zo ziet je vraag er al een stuk duidelijker uit! Als ik het goed begrijp wil je dus bij het invullen van 3 artikelen maar 1 bestand aanmaken met daarin de gegevens van alle 3 de artikelen?

Op dit moment vind het aanmaken van het bestand plaats in een for-loop. Bovendien verandert de bestandsnaam $filetoopen ook steeds waardoor op regel 63 telkens een nieuw bestand aangemaakt wordt.

Dat gedeelte zul je dus uit die for loop moeten halen. Zorg dat je eerst alle weg te schrijven data in 1 variabele krijgt en schrijf het vervolgens in 1x weg door eenmalig de combinatie fopen/fwrite/fclose aan te roepen...
 
Chris dufour

chris dufour

11/11/2008 15:34:00
Quote Anchor link
@Blanche
Dit bedoel ik inderdaad. Ik ga eerste kijken hoe ik mijn for-loop moet wijzigen want i.p.v. 1 tabel te vullen met de gegevens maakt ie 3 tabellen.
bedankt voor je input.
 
Chris dufour

chris dufour

11/11/2008 16:14:00
Quote Anchor link
uh helaas lukt het mij niet om maar 1 tabel te krigen met alle 3 artikelen !
wie kan mij helpen ? ALvast bedankt !
 
Chris dufour

chris dufour

11/11/2008 23:59:00
Quote Anchor link
is er echt niemand die mij op de weg kan helpen ?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door chris dufour
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

12/11/2008 00:04:00
Quote Anchor link
Ten eerste wil je niet bumpen 2 x achter elkaar.

Ik zal even kijken wat ik ken doen
 
Chris dufour

chris dufour

13/11/2008 00:29:00
Quote Anchor link
oke bedankt en sorry !
 
Chris dufour

chris dufour

14/11/2008 23:15:00
Quote Anchor link
is er iemand die mij op de weg kan helpen ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door chris dufour
 
Chris dufour

chris dufour

17/11/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe. Ik kreeg 3 formulieren te zien als ik 3 artikel selecteer. Ik wil alles op 1 formulier hebben ? iemand de helpende hand ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/11/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Linkje naar online voorbeeld zou handig zijn?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.