Voorwaardelijke opmaak

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

16/03/2021 22:21:07
Anchor link
Ik ben bezig met dingen uitvogelen in Javascript. Ik heb een applicatie gemaakt die drie getallen invoert en die dan op het scherm (via HTML) wordt geprint. Ook wordt een gemiddelde berekend en op het scherm geprint. Tot zover ben ik tevreden. Echter kom ik er niet uit als ik met voorwaardelijke opmaak wil werken. Dus dat als het resultaat van een deeltentamen kleiner dan 5,5 is dat de letterkleur van dat resultaat rood wordt. Datzelfde wil ik voor het eindresultaat. Als het eindresultaat of de afzonderlijke resultaten een 5.5 of hoger zijn dan moet de kleur groen worden.

Iemand een idee om mij op de juiste weg te helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<html>
<head>
    <title>Resultaten invoeren</title>
</head>
<body>

Resultaat eerste deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "eersteTentamen"> <br>
Resultaat tweede deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "tweedeTentamen"> <br>
Resultaat derde deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "derdeTentamen"> <br><br>

<input type = "submit" value = "Resultaten bevestigen" onclick = "berekening()"><br><br>

Resultaat eerste deeltentamen: <span id = "res1"></span><br>
Resultaat tweede deeltentamen: <span id = "res2"></span><br>
Resultaat derde deeltentamen: <span id = "res3"></span><br><br>

<b>Het eindresultaat is: </b> <span id = "eindresultaat"></span>


<script>
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        var eindResultaat = ((resultaat1 + resultaat2 + resultaat3)/3).toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
    }
</script>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 19:45:09
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2021 00:55:57
Anchor link
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 08:19:17
Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 17/03/2021 00:55:57:
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP


Leuk voorbeeldje inderdaad. Wel van een hoger niveau. Ik zat zelf eerder aan if-else statements te denken. Net zoals in Excel je zegmaar op zo een manier een voorwaardelijke opmaak kan geven.

Ik ga even kijken of ik dat voorbeeldje kan matchen met wat ik zou willen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:59:28
Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
let res = document.getElementById("eindresultaat");
res.innerHTML = eindResultaat;
res.style.color = eindResultaat >= 5.5 ? 'green' : 'red';
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2021 09:01:34
Anchor link
Het kan eventueel ook met alleen HTML en CSS.

Bij het HTML-element input van het type number kun je een bereik opgeven met de attributen min en max:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input min="5.5" max="10" type="number" value="5.4">


Voor de opmaak van waarden buiten het bereik van min en max kun je vervolgens de speciale CSS-selector out-of-range gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
input:out-of-range {
  color: #f44336;
}
 
Thom nvt

Thom nvt

17/03/2021 09:08:06
Anchor link
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.
Gewijzigd op 17/03/2021 09:10:39 door Thom nvt
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 13:35:13
Anchor link
Thom nvt op 17/03/2021 09:08:06:
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.


Dankje, jouw voorbeeld is het bestuderen even waard. Ad Fundum zijn voorbeeld is wat makkelijker maar moet je maar net op die ternary komen. En ik ben het met je eens, ook wat netter.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.