Voorwaardelijke opmaak

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

16/03/2021 22:21:07
Anchor link
Ik ben bezig met dingen uitvogelen in Javascript. Ik heb een applicatie gemaakt die drie getallen invoert en die dan op het scherm (via HTML) wordt geprint. Ook wordt een gemiddelde berekend en op het scherm geprint. Tot zover ben ik tevreden. Echter kom ik er niet uit als ik met voorwaardelijke opmaak wil werken. Dus dat als het resultaat van een deeltentamen kleiner dan 5,5 is dat de letterkleur van dat resultaat rood wordt. Datzelfde wil ik voor het eindresultaat. Als het eindresultaat of de afzonderlijke resultaten een 5.5 of hoger zijn dan moet de kleur groen worden.

Iemand een idee om mij op de juiste weg te helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<html>
<head>
    <title>Resultaten invoeren</title>
</head>
<body>

Resultaat eerste deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "eersteTentamen"> <br>
Resultaat tweede deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "tweedeTentamen"> <br>
Resultaat derde deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "derdeTentamen"> <br><br>

<input type = "submit" value = "Resultaten bevestigen" onclick = "berekening()"><br><br>

Resultaat eerste deeltentamen: <span id = "res1"></span><br>
Resultaat tweede deeltentamen: <span id = "res2"></span><br>
Resultaat derde deeltentamen: <span id = "res3"></span><br><br>

<b>Het eindresultaat is: </b> <span id = "eindresultaat"></span>


<script>
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        var eindResultaat = ((resultaat1 + resultaat2 + resultaat3)/3).toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
    }
</script>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 21:26:16
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2021 00:55:57
Anchor link
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 08:19:17
Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 17/03/2021 00:55:57:
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP


Leuk voorbeeldje inderdaad. Wel van een hoger niveau. Ik zat zelf eerder aan if-else statements te denken. Net zoals in Excel je zegmaar op zo een manier een voorwaardelijke opmaak kan geven.

Ik ga even kijken of ik dat voorbeeldje kan matchen met wat ik zou willen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:59:28
Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
let res = document.getElementById("eindresultaat");
res.innerHTML = eindResultaat;
res.style.color = eindResultaat >= 5.5 ? 'green' : 'red';
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2021 09:01:34
Anchor link
Het kan eventueel ook met alleen HTML en CSS.

Bij het HTML-element input van het type number kun je een bereik opgeven met de attributen min en max:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input min="5.5" max="10" type="number" value="5.4">


Voor de opmaak van waarden buiten het bereik van min en max kun je vervolgens de speciale CSS-selector out-of-range gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
input:out-of-range {
  color: #f44336;
}
 
Thom nvt

Thom nvt

17/03/2021 09:08:06
Anchor link
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.
Gewijzigd op 17/03/2021 09:10:39 door Thom nvt
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 13:35:13
Anchor link
Thom nvt op 17/03/2021 09:08:06:
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.


Dankje, jouw voorbeeld is het bestuderen even waard. Ad Fundum zijn voorbeeld is wat makkelijker maar moet je maar net op die ternary komen. En ik ben het met je eens, ook wat netter.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.