vraagje radio button

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

07/07/2014 16:51:02
Quote Anchor link
Ik heb ook een vraagje over radio button

dit is wat er staat in mijn php script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 if(isset($_POST['gender'])

 {


 if(empty($gender)) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
 {
 print '<p>bent u man of vrouw!</p>';
 $fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
 }
 }

?>

en dit staat er in mijn form.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="radio" name="geslacht" value="man">Male<br>
 <input type="radio" name="geslacht" value="vrouw">Vrouw


ik krijg alleen maar de fout melding dat ik geen keus zou hebben gemaakt, terwijl ik dat wel heb gedaan.
wat doe ik fout.

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 07/07/2014 17:28:03 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 17:28:35
 
Ivo P

Ivo P

07/07/2014 16:57:12
Quote Anchor link
als de input(s) de name "geslacht" hebben, dan zal dat weinig invloed hebben op het wel of niet ge-set zijn van $_POST['gender'] .....

$_POST['geslacht'] echter......

daarnaast:

checked="checked" bij een van de 2, maakt ook al dat er vrijwel altijd 1 is ingevuld..
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

07/07/2014 17:19:39
Quote Anchor link
Ik snap niet zo goed wat je bedoeld

Toevoeging op 07/07/2014 17:19:56:

Ik snap niet zo goed wat je bedoeld
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

07/07/2014 17:29:09
Quote Anchor link
verander $_POST['gender'] en $gender naar $_POST['geslacht']
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

07/07/2014 18:00:44
Quote Anchor link
Werkt nog steeds niet helaas
 
Peter  Flos

Peter Flos

07/07/2014 18:01:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 if(isset($_POST['geslacht'])

 {


 if(empty($_POST['geslacht'])) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
 {
 echo "<p>Bent u man of vrouw?</p>";
 $fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
 }
 }

?>
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

08/07/2014 11:35:44
Quote Anchor link
werkt nog steeds niet dit is dan wat ik krijg als ik alles heb ingevuld en wil verzenden.


Voornaam vergeten!

Helaas, er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van het formulier.
 
Ivo P

Ivo P

08/07/2014 11:38:23
Quote Anchor link
Je vraag gaat over radio buttons die het geslacht bepalen.

Je laatste opmerking gaat over een gewone text input waar een naam ingevuld moet worden. Dat probleem zal wel in de buurt staan van de code van dit topic, maar heeft er op zich niets mee te maken.

Misschien ook die code erbij posten?
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

08/07/2014 11:41:31
Quote Anchor link
<table width="100%" border="5" bordercolor="#c0c0c0" bgcolor="#ffffff" align="top">
<tr>

<th width="800" scope="col"> <table width="833" height="214" border="0" align="center" style="vertical-align: top;">
<tr>
<th width="299" rowspan="2" scope="col">

<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
<table width="329" height="260" border="0">
<tr>
<td width="319" height="256" style="vertical-align: top; text-align: left;"><table width="252" border="0">
<tr></tr>
<tr>
<td width="110">Voornaam* <span class="error"> </span></td>
<td width="144" style="vertical-align:top"><input type="text" name="voornaam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $name;?>
" />
<span class="error">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nameErr;?>
</span></td>
<td width="107">

</td>
</tr>
<tr>
<td>Achternaam* <span class="error"></span></td>
<td><input type="text" name="achternaam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $name;?>
" />
<span class="error">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nameErr;?>
</span></td>
<td>


</td>
</tr>
<tr>
<td>E-mail* <span class="error"></span></td>
<td><input type="text" name="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $emailErr;?>
" />
<span class="error">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $emailErr;?>
</span></td>
<td></td>
</tr>
</table>
<table width="200" border="0">
<tr>
<td>Bericht*</td>
<td><textarea name="bericht" rows="5" cols="40">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $comment;?>
</textarea></td>
</tr>
</table>
<table width="200" border="0" align="left">
<tr>
<td><input type="reset" value="Begin opnieuw" style="background-color: #e5c1b9; color: Black;font-family: Verdana; font-size: 10 pt;"/></td>
<td><input type="submit" name="versturen" value="Verzenden" style="background-color:#e5c1b9; color: Black;font-family: Verdana; font-size: 10 pt;"/></td>
</tr>
</table>
<p>&nbsp;</p>
<p><span class="error"><span style="vertical-align:top">
<input type="radio" name="gender" value="man">Male<br>
<input type="radio" name="gender" value="vrouw">Vrouw
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

// define variables and set to empty values
$nameErr = $emailErr = $geslachtErr = $websiteErr = "";
$name = $email = $geslacht = $comment = $website = "";
$naar = ''; // Waar moet het naartoe?
$onderwerp = 'De zilveren draad'; // Het onderwerp van het bericht
 
// Header instellen, zodat nl2br() werkt

$headers = "MIME-version: 1.0\r\n";
$headers .= "content-type: text/html;charset=utf-8\r\n";


 if(isset($_POST['geslacht']))

 {


 if(empty($_POST['geslacht'])) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
 {
 echo "<p>Bent u man of vrouw?</p>";
 $fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
 }
 }


 
 
 
if(isset($_POST['versturen'])) // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
    $fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is
 
    if(empty($gender)) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>Voornaam vergeten!</p>';
        $fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php



 
if(isset($_POST['versturen'])) // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
    $achternaam = trim($_POST['achternaam']); // Alle overbodige spaties uit het achternaam veld verwijderen
    
    $fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is
 
    if(empty($achternaam)) // Als het achternaam veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>Achternaam vergeten!</p>';
        $fout = true;
    }
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php




 
if(isset($_POST['versturen'])) // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
    $email = trim($_POST['email']); // Alle overbodige spaties uit het email veld verwijderen
    
    $fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is
 
    if(empty($email)) // Als het email veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>email vergeten!</p>';
        $fout = true;
    }

    if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) // Als het email adres niet correct is
    {
        print '<p>fout email adres!</p>';
        $fout = true;
    }
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php




 
if(isset($_POST['versturen'])) // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
    $bericht = trim($_POST['bericht']); // Alle overbodige spaties uit het bericht veld verwijderen
    
    $fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is
 
    if(empty($bericht)) // Als het bericht veld niet is ingevuld
    {
        print '<p>bericht vergeten!</p>';
        $fout = true;
    }

 
    if($fout == false) // Als er niks fout is (alles is dus netjes ingevuld)
    {
        $headers .= 'From: ' . $voornaam . ' ' . $achternaam . '<' . $email . '>'; // Een afzender instellen zodat je kan reageren.
 
        if(mail($naar, $onderwerp, nl2br($bericht), $headers))
        {

            print '<p>Het bericht is succesvol verzonden!</p>';
        }

        else
        {
            print '<p>Helaas, er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van het formulier.</p>';
        }
    }
}

?>

</p></td>
</tr>
</table>
</form>

<p><span class="error">Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.</span></p>
 
Ivo P

Ivo P

08/07/2014 11:48:09
Quote Anchor link
een paar opmerkingen.

to the point: zoekop waar de melding Voornaam vergeten vandaan komt en kijk 2 regels eerder waar je op controleert....

verder: die eerste echo met action="". Laat die gewoon achterwege.

Dat is echter wel de enige plek waar je htmlspecialchars gebruikt.
En op alle andere plekken waar je dingen als $name echoot, daar vergeet je dat.

Verder snap ik niet waarom je een keer of 10 controleert of $_POST['versturen'] bestaat.

Dat doe je 1x, en dan check je stuk voor stuk de te verwachten invoers.



Sowieso: ipv controleren op de aanwezigheid van $_POST['versture'], kun je ook doen wat je werkelijk wilt weten: is er een form gepost?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

En tenslotte:
die hele stukken PHP komen boven je html te staan, zodat je eventueel $name ook in kunt vullen.
Of het form kunt weg laten als je constateert dat alles ok was
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

08/07/2014 12:29:45
Quote Anchor link
alles werkt weer maar me radio button nog steeds niet

if(isset($_POST['versturen'])) // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
$voornaam = trim($_POST['voornaam']); // Alle overbodige spaties uit het voornaam veld verwijderen

$fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is

if(empty($voornaam)) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
{
print '<p>Voornaam vergeten!</p>';
$fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
}
}







if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
$achternaam = trim($_POST['achternaam']); // Alle overbodige spaties uit het achternaam veld verwijderen

$fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is

if(empty($achternaam)) // Als het achternaam veld niet is ingevuld
{
print '<p>Achternaam vergeten!</p>';
$fout = true;
}
}






if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
$email = trim($_POST['email']); // Alle overbodige spaties uit het email veld verwijderen

$fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is

if(empty($email)) // Als het email veld niet is ingevuld
{
print '<p>email vergeten!</p>';
$fout = true;
}
if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) // Als het email adres niet correct is
{
print '<p>fout email adres!</p>';
$fout = true;
}
}

if(isset($_POST['geslacht'])) // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
$gender = trim($_POST['geslacht']); // Alle overbodige spaties uit het voornaam veld verwijderen

$fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is

if(empty($gender)) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
{
print '<p>geslacht vergeten!</p>';
$fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
}
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') // Check naar POST versturen// Als het formulier verzonden is door op de verzend knop te klikken
{
$bericht = trim($_POST['bericht']); // Alle overbodige spaties uit het bericht veld verwijderen

$fout = false; // Om te kijken straks of er wat fout is

if(empty($bericht)) // Als het bericht veld niet is ingevuld
{
print '<p>bericht vergeten!</p>';
$fout = true;
}

if($fout == false) // Als er niks fout is (alles is dus netjes ingevuld)
{
$headers .= 'From: ' . $voornaam . ' ' . $achternaam . '<' . $email . '>'; // Een afzender instellen zodat je kan reageren.

if(mail($naar, $onderwerp, nl2br($bericht), $headers))
{
print '<p>Het bericht is succesvol verzonden!</p>';
}
else
{
print '<p>Helaas, er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van het formulier.</p>';
}
}
}
?>
 
Ivo P

Ivo P

08/07/2014 13:03:56
Quote Anchor link
<input type="radio" name="gender" value="man">Male<br>

maak daar eens van:

<input type="radio" name="gender" value="man" checked="checked">Male<br>

Daarmee kan een normale gebruiker niet meer vergeten om een geslacht aan te vinken

Toevoeging op 08/07/2014 13:08:20:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Als je naar school wilt
  Als je je schoenen niet aan hebt,
  trek je schoenen aan.

Als je naar school wilt
   Als de deur dicht is,
   open de deur.

Als je naar school wilt
   Als je fiets er staat,
   stap de fiets.

Als je naar school wilt,
   sla rechts af....


Leest irritant he?

Als je 1x bepaalt of je naar school wilt, kun je daarna al die handelingen doen die daarbij horen.

Zo ook met je POST

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
   // controle email

  // controle naam
  
  // controle geslacht

  // etc


}
?>


En niet 10x een lap code copy-pasten onder het mom "het werkte net, dus ik pas het nog een keer toe met kleine aanpassing".

Probeer te snappen wat je script.
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

08/07/2014 14:15:03
Quote Anchor link
het enigste wat ik bereik met die regel van jou is, dat man automatische staat aangevinkt.

maar verder werkt hij nog steeds niet, als je het verstuurt krijg ja alles in je mail zoals voornaam achternaam email en bericht maar niet of je een mannetje of vrouwtje bent
 
Ivo P

Ivo P

08/07/2014 14:16:13
Quote Anchor link
dus?

welke var is dan niet ingevuld?
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

08/07/2014 15:15:29
Quote Anchor link
sorry hoor ik heb echt van alles geprobeerd maar ik kom er gewoon niet uit

Toevoeging op 08/07/2014 15:17:12:

<input type="radio" name="gender" value="man">man
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gender;?>


werkt ook niet
 
Ivo P

Ivo P

08/07/2014 15:22:19
Quote Anchor link
ok
Gender is dus niet ingevuld? Want je krijgt niet "man" op het scherm?

Of gaat het er daar om, dat er "man" op het scherm staat, terwijl je de juiste radio aangevinkt wilt zien?

Toevoeging op 08/07/2014 15:23:27:

sowieso de vraag, waar $gender dan vandaan komt.

Als dat uit de post moet komen, dan zou je daar $_POST ook moeten aanspreken.

bijvoorbeeld met

filter_input(INPUT_POST, 'geslacht')
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

08/07/2014 15:40:20
Quote Anchor link
ik woord er echt helemaal moedeloos van niks werkt gewoon.

alles doet het als je op verzenden drukt stuurt hij gewoon voornaam achternaam mail en bericht mee.

maar niet man of vrouw
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2014 16:27:01
Quote Anchor link
En hoe ziet dat stukje code er dan uit?
Geen hele lap code graag.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

08/07/2014 16:34:11
Quote Anchor link
Een input van het type radio komt alleen terug in de $_POST variabele indien er een keuze is gemaakt. Is geen van de keuzes geselecteerd dan zie je hem ook niet terug komen.
Ook moet het "name" field van alle radio's in de radiogroep aan elkaar gelijk zijn.
Door geen keuze als default mee te geven kun je mensen verplichten echt een keuze te maken. De ID's moeten daarintegen juist een unieke naam hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<input type="radio" id="groep_1" name="groep" value="man">
<input type="radio" id="groep_2" name="groep" value="vrouw">
<input type="radio" id="groep_3" name="groep" value="travestiet" checked>
<input type="radio" id="groep_4" name="groep" value="transgender">


Knip en plak bovenstaande code maar eens in je programma, dit geeft in je $_POST voor de variabele groep de waarde travestiet terug.
 
Ivo P

Ivo P

08/07/2014 17:24:54
Quote Anchor link
de voor- en achternaam zet je in de from header.
Het email adres ook

(alle 3 onveilig, maar ach...)

Het bericht zet je in de body van de mail.

Waar precies had je het geslacht willen zien? En waarom denk je dat dat op die plek dan verschijnt?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2014 17:38:17
Quote Anchor link
Ivo P op 08/07/2014 17:24:54:
de voor- en achternaam zet je in de from header.


Niet correct.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.