vreemd probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Sander

Sander

05/03/2006 15:45:00
Quote Anchor link
Hallo ik maak gebruik van een sessie genaamd "fa_id". Iedere keer als ik de onderstaande pagina uitvoer wordt de sessie weer leeg. Daarom laat ik de sessie iedere keer echoën om te kijken waar het fout gaat. Bij session echo 6 wordt hij leeg weergeven bij de andere niet. Ik ben er achter dat als ik het stukje "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? while (list($fid, $fa_id, $sender, $ipsender, $date, $topsub, $topinfo, $lactivity, $locked, $hidden) = mysql_fetch_row($result)){ //bla bla } ?>
" weghaal, dat de sessie gewoon in tact blijft, weet iemand waardoor dat komt?

Script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
session_start();

if($_SESSION['fa_id'] != "0" AND $_SESSION['fa_id'] != "") {
echo "SESSIE 1: ".$_SESSION['fa_id'];
//order
$gorder = htmlspecialchars($_GET['order']);
?>

<script language="JavaScript">
function forum(id)
{
var load = window.open('forums/family/index.php?id='+id,'','scrollbars=yes,menubar=no,height=500,
width=700,resizable=no,toolbar=no,location=no,status=no,top=100,left=100');
}
</script>
<table cellpadding="3" cellspacing="0" class="menu-news">
<tr>
<td class="top-menutb" colspan="5">Family Forum Topics:</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="left"><strong>Subject:</strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Started by:</strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Starting date: </strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Last Activity: </strong></div></td>
<td><div align="left"><strong>Reactions:</strong></div></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
echo "SESSIE 2: ".$_SESSION['fa_id'];
$i = 0;

if ($gorder == 2) {
$result = mysql_query("SELECT * FROM `topicsfforum` WHERE `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."' ORDER by `date` DESC");
}

elseif ($gorder == 3) {
echo "SESSIE 3: ".$_SESSION['fa_id'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM `topicsfforum` WHERE `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."' ORDER by `lactivity` DESC");
}
else{
echo "SESSIE 4: ".$_SESSION['fa_id'];
$result = mysql_query("SELECT * FROM `topicsfforum` WHERE `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."' ORDER by `topsub` ASC");
}

echo "SESSIE 5: ".$_SESSION['fa_id'];
while (list($fid, $fa_id, $sender, $ipsender, $date, $topsub, $topinfo, $lactivity, $locked, $hidden) = mysql_fetch_row($result)){

$date2 = date ("d-m-Y G:i:s", $date);

$lactivity2 = date ("d-m-Y G:i:s", $lactivity);

$reactions = mysql_query("SELECT count(fid) FROM `fforum` WHERE `fid` = '$fid' && `fa_id` = '".$_SESSION['fa_id']."'") ;
$reactions2 = mysql_result($reactions, 0);
?>

<tr>
<td><div align="left"><a href="javascript:forum(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $fid; ?>
)">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $topsub; ?>
</a></div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $sender; ?>
</div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $date2 ?>
</div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $lactivity2; ?>
</div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $reactions2; ?>
</div></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$i
++;
}

echo "SESSIE 6: ".$_SESSION['fa_id'];
?>

<tr>
<td colspan="5">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="5">Sort on : <a href="index.php?open=fforum&order=1">Topic Name</a> | <a href="index.php?open=fforum&order=2">Posting Date </a> | <a href="index.php?open=fforum&order=3">Last Activity</a></td>
</tr>
</table>
<a href="index.php?open=fforum&function=newtopic">Add New Topic</a> | <a href="index.php?open=fforum&function=searchtopic">Search for Topic</a>
<BR><BR><BR>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
if(isset($_GET['function'])) {
$function = htmlspecialchars($_GET['function']);

if($function == "newtopic") {
include('forums/family/newtopic.php');
}

elseif($function == "poll") {
include('forums/family/addpoll.php');
}

elseif($function == "searchtopic") {
include('forums/family/searchtopic.php');
}
else{}
}
}
else{
echo "<BR><div align=\"center\"><font color=\"red\"><strong>wat weergeven.</strong></font><div>";
}

?>
Gewijzigd op 05/03/2006 16:39:00 door Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 08:11:28
 
Sander

Sander

05/03/2006 16:14:00
Quote Anchor link
Niemand een idee?
 

05/03/2006 16:38:00
Quote Anchor link
ik weet niet hoor,
maar dat eerste lijstje zorgt ervoor dat je iets de database instuurt, niet dat je een session aanmaakt,

als dat niet is waar de session zou moeten ontstaan, dan moet je dat deel van een ander script ook maar ff posten,

kun je btw ff die lange
window.open regel in twee of drie regels hakken, hij verpest de hele lay-out
 
Sander

Sander

05/03/2006 16:42:00
Quote Anchor link
Op een andere pagina wordt $_SESSION['fa_id'] geset. Maar door het uitvoeren van de pagina is die na het uitvoeren van deze pagina leeg. Als ik andere pagina's uitvoer gebeurd dit niet.

(Op die pagina staat gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? session_start(); $_SESSION['fa_id']  = "1"; ?>
 

05/03/2006 16:45:00
Quote Anchor link
welke PHP versie heb je?
want als je geen PHP 5 hebt is jou manier van de session inschrijven niet mogelijk, dan moet je als volgt te werk gaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$fa_id="1";
session_register("fa_id");
?>
 
Sander

Sander

05/03/2006 16:48:00
Quote Anchor link
Dat is het niet anders zou die hem niet 5x echoën en de 6de keer niet, zoals ik in het script doe om het te testen.
 

05/03/2006 16:55:00
Quote Anchor link
ik snap de hele nut niet van dit script zo gauw niet,
waarom zou je vijf keer het op willen roepen?

ik denk dat je in jou geval sneller met PHP kunt ORDnen:P

ipv 5 sql query's, belast je je db ook minder
 
Jelmer -

Jelmer -

05/03/2006 17:01:00
Quote Anchor link
Gijs:
welke PHP versie heb je?
want als je geen PHP 5 hebt is jou manier van de session inschrijven niet mogelijk...

Euhm, Gijs, het is sinds versie 4.1 (1999 ongeveer?) Die manier die jij voorstelde wordt ten alle tijden afgeraden tegenwoordig.

Jouw probleem komt denk ik door superglobals. Je gebruikt de sessie $fa_id maar in die list() zit ook een $fa_id. Die overschijven elkaar waarschijnlijk. Probeer het eens met een van beiden een andere naam.
Gewijzigd op 05/03/2006 17:02:00 door Jelmer -
 
Sander

Sander

05/03/2006 17:06:00
Quote Anchor link
ok zal ik proberen, ik ben hem ook aan het overzetten naar een andere server, want in deze server die ik gebruik zitten vaker rare kuren. Ik laat het weten.
 
Sander

Sander

05/03/2006 18:12:00
Quote Anchor link
Het is gelukt, het kwam omdat de naam van de sessie en de variable het zelfde waren. Wel een beetje vreemd!
 
Jelmer -

Jelmer -

05/03/2006 18:18:00
Quote Anchor link
Waarwschijnlijk omdat register_globals aan staat. Voor iedere $_SESSION[$naam] wordt dan een reverence gemaakt ${$naam}, en dus waneer je ${$naam} aanpast, pas je eigenlijk de waarden van $_SESSION[$naam] aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.