waarde in een txt bestand uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berend

Berend

17/12/2004 23:26:00
Quote Anchor link
als ik een txt bestand zeg maar 2 in zet hoe kan ik deze waarde laten uitlezen??
dus dat PHP ziet dat er 2 in staat en dat je bv 2+1 kunt doen
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 03:22:00
 
Winston Smith

Winston Smith

18/12/2004 00:46:00
Quote Anchor link
denk dat je deze functie nodig hebt. Anders moet je zelf iets schrijven met behulp van fopen en fread.
 

18/12/2004 10:40:00
Quote Anchor link
Je kan ook dat tekstbestand als PHP maken. Dan laat je het erzo uitzien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $getal
= 2;
?>

Dan doe je in het bestand waar je er iets bij wil optellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 include("tekstbestand.php");
 $nieuwgetal = $getal + 1;
 echo "Getal was: $getal";
 echo "<br>Nieuw getal: $nieuwgetal";
?>
 
Berend

Berend

18/12/2004 12:03:00
Quote Anchor link
kan het zo??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$bestand
= "teller.php";
    $a = fread($fp, $bestand);
    $b= "1";
$fp = fopen($bestand, "w");
$tel = fwrite($fp, $a+$b);
fclose($fp);
include("teller.php");
?>
 

18/12/2004 12:15:00
Quote Anchor link
Ja volgens mij wel alleen dan hoef je niet te include, dan kan je beter dit script gebruiken http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/45/
 
Berend

Berend

18/12/2004 12:24:00
Quote Anchor link
bedankt :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.