Waarom laat de echo $id niet zien?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Joop Mol

Joop Mol

01/11/2005 14:03:00
Quote Anchor link
De echo regel laat alleen de inhoud van $relatie en $naam zien maar niet van $id
Wat doe ik fout????

mysql_select_db($database);

$relatie = $HTTP_POST_VARS['relatie'];
$naam = $HTTP_POST_VARS['naam'];
$id = $HTTP_POST_VARS['adres_ID'];

echo "$relatie $naam $id<br> ";
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 22:54:41
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 14:21:00
Quote Anchor link
heet het ook echt adres_ID

let op grote en kleine letters
 

01/11/2005 14:22:00
Quote Anchor link
Dat is hem waarschijnlijk ja.

Warom werk je niet met $_GET?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 14:29:00
Quote Anchor link
kan je even een groter deel van je script posten Joop?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2005 14:29:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
Dat is hem waarschijnlijk ja.

Warom werk je niet met $_GET?


Omdat het een POST is misschien? :-P
Je bedoelt natuurlijk ook $_POST['...'];
 
Thijs X

Thijs X

01/11/2005 14:30:00
 
Joop Mol

Joop Mol

01/11/2005 14:41:00
Quote Anchor link
Hierbij een deel van het script.....:
....
mysql_select_db($database);

$relatie = $HTTP_POST_VARS['relatie'];
$naam = $HTTP_POST_VARS['naam'];
$id = $HTTP_POST_VARS['adres_ID'];

echo "$relatie $naam $id<br> "; // test

$sql = "UPDATE ........ SET relatie='$relatie', naam='$naam' WHERE adres_id = '$id'";

echo "$sql <br>"; //test

$result = mysql_query($sql);
.......
 
Thijs X

Thijs X

01/11/2005 14:46:00
Quote Anchor link
Ok probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
mysql_select_db($database);

$relatie = $_POST['relatie'];
$naam =  $_POST['naam'];
$id = $_POST['adres_ID'];
  
echo $relatie." ".$naam." ".$id."<br />"; // test

$sql = "UPDATE ........ SET relatie='".addslashes($relatie)."', naam='".addslashes($naam)."' WHERE adres_id = '".addslashes($id)."'";

echo $sql."<br />"; //test  

$result = mysql_query($sql);
?>


Hint
- Vars buiten haakjes
- Gebruik addslashes() bij query's
- Gebruk superglobals
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2005 14:53:00
Quote Anchor link
Post ook je formulier eens.
 
Joop Mol

Joop Mol

01/11/2005 15:05:00
Quote Anchor link
Hier komt het formulier...:

<h3>Bewerken</h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  $relatie
=$HTTP_GET_VARS['relatie'];
  $naam = $HTTP_GET_VARS['naam'];
  $id = $HTTP_GET_VARS['adres_ID'];
?>

<form method="post" action="updaterecord.php" onsubmit=showsource()>
<input type="hidden" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id?>
">
Relatie :<input type="Text" name="relatie" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $relatie?>
"><br>
Naam :<input type="Text" name="naam" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $naam?>
"<br><br>
<input type="Submit" name="Bewaren" value="Bewaren">
</form>
 
Vdleije .

vdleije .

01/11/2005 15:08:00
Quote Anchor link
<input type="hidden" name="id">

In je frumlier staat id en jij vraagt adres_ID aan!
dat komt niet overeen met elkaar en geeft dus een foutmelding. In dit geval laat hij niets zien!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 15:22:00
Quote Anchor link
zoals ik al zei :)
 
Joop Mol

Joop Mol

01/11/2005 15:26:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende wijziging aangebracht...:

name= <input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id?>
">

Geen resultaat tot zover....
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 15:30:00
Quote Anchor link
ff het hele script posten

ik denk dat je ik je fout wel weet

maar het kijkt een beetje lastig met al die veranderingen hier weet ik niet precies hoe je script er nu uit ziet
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 15:34:00
Quote Anchor link
ipv:

name= <input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id?>
">

doe:

name= <input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$adres_ID; ?>
">

ps:

Als je met kleine en grote letters werkt
let dan goed op met wat je doet...door een klein typ foutje kan je hele script al niet meer werken.
 
Joop Mol

Joop Mol

01/11/2005 15:38:00
Quote Anchor link
Master Eric en Jeffrey hierbij de scripts:

....................Script Bewerken (formulier)

<h3>Bewerken</h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php


  $relatie
= $HTTP_GET_VARS['relatie'];
  $naam = $HTTP_GET_VARS['naam'];
  $id = $HTTP_GET_VARS['adres_ID'];
?>

<form method="post" action="updaterecord.php" onsubmit=showsource()>
<input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id?>
">
Relatie :<input type="Text" name="relatie" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $relatie?>
"><br>
Naam :<input type="Text" name="naam" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $naam?>
"<br><br>
<input type="Submit" name="Bewaren" value="Bewaren">
</form>

....................Script Update ..................



mysql_select_db($database);

$relatie = $HTTP_POST_VARS['relatie'];
$naam = $HTTP_POST_VARS['naam'];
$id = $HTTP_POST_VARS['adres_ID'];

echo "$relatie $naam $id<br> "; // test

$sql = "UPDATE mol_adressen SET relatie='$relatie', naam='$naam' WHERE adres_id = '$id'";
//$sql = "UPDATE mol_adressen SET relatie='".addslashes($relatie)."', naam='".addslashes($naam)."' WHERE adres_id = '".addslashes($id)."'";

echo "$sql <br>"; //test

$result = mysql_query($sql);
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 15:41:00
Quote Anchor link
waarom echo je je $sql?
en waar heb je $sql als comment?

<input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id?>
">

moet zijn:

<input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$adres_ID; ?>
">

HTTP_GET_VARS moet zijn $_GET
HTTP_POST_VARS moet zijn $_POST

(superglobals)

ga er anders eens wat over lezen.
 
Willem vp

Willem vp

01/11/2005 16:00:00
Quote Anchor link
$HTTP_GET_VARS moet inderdaad $_GET zijn, maar in het geval van dit script werkt ook dat niet.

Aangezien het een "post"-formulier is, moet $_POST worden gebruikt.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 16:02:00
Quote Anchor link
ja oke

maar het $_GET was even voor de uitleg hoe het moet zijn als hij het later gaat gebruiken
 
Joop Mol

Joop Mol

01/11/2005 16:10:00
Quote Anchor link
Nog steeds geen resultaat....ra ra....?
Moeten we het maar vergeten, dat zou voor mij erg jammer zijn.
============
Ik echo sql slechts tijdelijk om de inhoud te zien.
De sql als comment staat dacht ik in het script.
Verder heb ik het volgende gelezen:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/2/139/

Hieronder de aangepaste scripts:
===================
<h3>Bewerken</h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php


  $relatie
= $_GET['relatie'];
  $naam = $_GET['naam'];
  $id = $_GET['adres_ID'];
?>

<form method="post" action="updaterecord.php">
<input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$adres_id?>
">
Relatie :<input type="Text" name="relatie" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $relatie?>
"><br>
Naam :<input type="Text" name="naam" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $naam?>
"<br><br>
<input type="Submit" name="Bewaren" value="Bewaren">
</form>

=====================
/* Update */
...
mysql_select_db($database);

$relatie = $_POST['relatie'];
$naam = $_POST['naam'];
$id = $_POST['adres_ID'];

echo "$relatie $naam $id<br> "; // test

$sql = "UPDATE mol_adressen SET relatie='$relatie', naam='$naam' WHERE adres_id = '$id'";
//$sql = "UPDATE mol_adressen SET relatie='".addslashes($relatie)."', naam='".addslashes($naam)."' WHERE adres_id = '".addslashes($id)."'";

echo "$sql <br>"; //test

$result = mysql_query($sql);

....

=====================
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/11/2005 16:18:00
Quote Anchor link
$relatie = $_GET['relatie'];
$naam = $_GET['naam'];
$id = $_GET['adres_ID'];

haal dit weg in bewerken.php

ipv:

<form method="post" action="updaterecord.php">
<input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$adres_id?>
">
Relatie :<input type="Text" name="relatie" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $relatie?>
"><br>
Naam :<input type="Text" name="naam" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $naam?>
"<br><br>
<input type="Submit" name="Bewaren" value="Bewaren">
</form>

doe:

<form method="post" action="updaterecord.php">
<input type="text" name="adres_ID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$adres_id; ?>
">
Relatie :<input type="Text" name="relatie" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $relatie; ?>
"><br>
Naam :<input type="Text" name="naam" size=50 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $naam; ?>
"<br><br>
<input type="Submit" name="Bewaren" value="Bewaren">
</form>

updaterecord.php

ipv:

mysql_select_db($database);

$relatie = $_POST['relatie'];
$naam = $_POST['naam'];
$id = $_POST['adres_ID'];

echo "$relatie $naam $id<br> "; // test

$sql = "UPDATE mol_adressen SET relatie='$relatie', naam='$naam' WHERE adres_id = '$id'";
//$sql = "UPDATE mol_adressen SET relatie='".addslashes($relatie)."', naam='".addslashes($naam)."' WHERE adres_id = '".addslashes($id)."'";

echo "$sql <br>"; //test

$result = mysql_query($sql);

....

doe:

mysql_select_db($database);

$relatie = $_POST['relatie'];
$naam = $_POST['naam'];
$id = $_POST['adres_ID'];

echo "$relatie $naam $adres_ID <br> "; // test

$sql = "UPDATE mol_adressen SET relatie='$relatie', naam='$naam' WHERE adres_id = '$adres_ID'";

echo "$sql <br>"; //test

$result = mysql_query($sql);

....

waar je echo $sql goed voor is weet ik nog steeds niet
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.