waarom werkt ajax niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:12:12
Quote Anchor link
Op 1 of andere manier werkt de onderstaande ajax niet. heb het al eens een keer aan de hand gehad. Heeft iemand een idee wat er hier fout gaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script>


var code = "test";
var paginanaam = "pagina1";


$.ajax({
url: 'save-content.php',
type: 'post',
                        
data: {code:code,paginanaam:paginanaam},
datatype: 'html',
success: function(rsp){
location.reload();
alert("ajax uitgevoerd;");                                
}
});


onderstaande save-content.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$paginanaam
= trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

?>
Gewijzigd op 24/04/2024 20:39:38 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:53:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:41:15
Quote Anchor link
Waaruit blijkt dat het niet wordt ingeladen? Wat zegt de developer console van je browser?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:46:32
Quote Anchor link
hoi arien. goede vraag. in het php bestand wordt de inhoud namelijk naar een bestand geschreven. althans dat zou het moeten doen. Maar dat gebeurd niet. daarom ga ik er vanuit dat er iets is gaan in ajax. onderstaande de gehele php code. vreemde is dat alle script op een andere pagina het wel doen. geen probleem wat het probleem kan veroorzaken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
?php

$paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

$myFile = "import-database.php"; // or .php  
$fh = fopen($myFile, 'w'); // or die("error");  
fwrite($fh, $code);  
fclose($fh);      


?>

 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:48:31
Quote Anchor link
Waarom gebruik je real_escape_string? Denk je dat de filehandler van PHP opeens zich identificeert als een MySQLi-adapter? :-P

En wat meldt je developer console in de Netwerk-tab over je request?
Gewijzigd op 24/04/2024 20:50:43 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:56:59
Quote Anchor link
nou dat was een tip. normaal wordt er gehele html code in de variable opgeslagen etc.

Toevoeging op 24/04/2024 20:57:31:

en zonder escape_string ging dat wel eens fout. vandaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:58:39
Quote Anchor link
Lees eens goed wat mysqli_real_escape_string doet, en vel opnieuw een oordeel. ;-)
 
Jan R

Jan R

25/04/2024 07:04:11
Quote Anchor link
Waar kont $conn trouwens vandaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] )

Je doet een post maar controleert niet of er gePOST wordt. Je controleerd ook niet of de paginanaam wel is gePOST

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if(isset($_POST['code'], $_POST['paginanaam'])) {
            $paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );//ongebruikte variabele wat doet dit hier?
            $fh = fopen("import-database.php", 'w');
            fwrite($fh, $_POST['code']);  
            fclose($fh);
        }            
    }

?>
Gewijzigd op 25/04/2024 07:11:42 door Jan R
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 09:30:53
Quote Anchor link
hoi arien.

elke pagina heeft een uniek nummer. deze is opgeslagen in de variable paginanaam. vandaar deze variable.
Maar even dat terzijde. bedankt voor je code. het werkt inderdaad nu. wat ik zo vreemd vind is dat dezelfde code wel werkt op een andere plek. Zal de code daar ook vervangen door die van jou. zoal ik kan lezen zorgt real escape string voor o.a. het weghalen van onnodige karakters in de content toch? ik sla namelijk html en pho code op in de variable. is trim dan de functie die ervoor zorgt dat de alles ook wordt meegenomen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 12:26:52
Quote Anchor link
Vanuit PHP.net over de mysqli_real_escape_string() functie.

Quote:
Escapes special characters in a string for use in an SQL statement, taking into account the current charset of the connection.


Ik zie dat je niks in dit stukje code met MySQLi doet. Dus deze functie is onnodig.

Als je HTML onschadelijk wilt maken:
htmlentities of htmlspecialchars

Als je HTML wilt strippen:
strip_tags

Maar normaal doe je dat bij de uitvoer. Je wilt het niet graag gestript of vermangeld opslaan.

Als je overtollige spatie's aan het begin en/of eind van een string wilt verwijderen:
trim

Bekijk anders op php.net de String Functions.
Gewijzigd op 25/04/2024 12:40:42 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 12:52:52
Quote Anchor link
hoi arien. bedankt voor de toelichting.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/04/2024 18:14:13
Quote Anchor link
Kleine kanttekening nog ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
var code = 'test'
var paginanaam = 'pagina1'

$.ajax({
    url: 'save-content.php',
    type: 'post',
    data: { code: code, paginanaam: paginanaam },
    datatype: 'html',
    success: function (rsp) {
        location.reload() // door deze call wordt je pagina opnieuw geladen
        alert('ajax uitgevoerd') // dus dit statement heeft geen zin ;-)
    },
})
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 18:47:26
Quote Anchor link
Scherp, Jan ;-)
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 19:35:25
Quote Anchor link
jan bedsankt voor je bijdrage. Wat is er precies anders als ik vragen mag?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 20:22:07
Quote Anchor link
Wat extra commentaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.