waarom werkt if-functie niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Jop B

Jop B

15/11/2014 12:35:22
Quote Anchor link
Hallo,


Om jquery te programmeren ben ik zelf wat dingetjes het maken.

Nu heb ik de volgende code, alleen werkt de laatste functie niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/maak klik functie
$(".button").click(function(){
//maak variabelen aan
var opacity = ('0.7')    
var time = (800)
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
var popup = $('<div id="popup_language"></div>');
// als er geklikt is voeg dit toe aan de body en fade
$('body').append(overlay, popup);
    (overlay).fadeTo(time, opacity);

// als opacity gelijk is fade popup in
if($(overlay).css('opacity') == opacity){
    (popup).fadeIn(time);}
 });


Mijn tweede vraag is:
Is het mogelijk om de variabel die ik aan maak voor alle functies te gebruiken in een code?
Als ik de click functie afsluit en dan vervolgens een nieuwe functie aanmaak vervallen de variabelen namelijk.

gr. Jop
- Aar -:
Titel verduidelijkt!
Gewijzigd op 15/11/2014 15:55:59 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 08:37:38
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/11/2014 13:05:55
Quote Anchor link
Staat het geheel in de .ready() functie ?

Indien je een variabele buiten de functie declareerd is deze ook binnen de functie bruikbaar
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 15:53:05
Quote Anchor link
Beste Frank,

Bedankt voor de oplossing op mijn tweede vraag. Nu kan ik weer aan de slag :-)

Weet iemand misschien waarom mijn if functie niet werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
//document is klaar?
$(document).ready(function(){
//maak variabelen aan
var opacity = (0.7);    
var time = (800);
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
var popup = $('<div id="popup_language"></div>');
/maak klik functie
$(".button").click(function(){
//bij klikken voeg dit toe aan body
$('body').append(overlay, popup);
    (overlay).fadeTo(time, opacity);
 });
//als opacity gelijk is aan fade popup in
if($(overlay).css('opacity') == opacity){
    (popup).fadeIn(time);}
});


Gr. Jop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2014 15:55:16
Quote Anchor link
Gebruik eens gewoon integers in jevar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var opacity = 0.7;    
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 18:27:45
Quote Anchor link
Helaas werkt dat ook niet. Heb zelfs de opacity var geheel vervangen door de normale waardes.
Het gekke is als ik het kleiner dan teken inzet hij wel infade. Maar hij mag de popup pas infade als de opacity gelijk is.
 
Eddy E

Eddy E

15/11/2014 19:11:54
Quote Anchor link
Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/maak klik functie
?

Lijkt me niet.

Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
?

Lijkt me niet.

Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('<div id="popup_language"></div>');
?

Lijkt me niet.
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2014 19:22:08
Quote Anchor link
En toch zijn je laatste 2 voorbeelden volledig correct, Eddy...
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 19:38:38
Quote Anchor link
De opmerking was inderdaad niet correct, maar de variabelen wat zou daar mis mee zijn?
In de click functie werken ze wel. Alleen de 2e fade niet. als je kleiner dan of groter dan gebruikt doet die het wel.

Ik wil hem laten controleren of de overlay volledig is ingefaded is dat het geval dan fade popup in.
 
Eddy E

Eddy E

16/11/2014 14:25:07
Quote Anchor link
Je creëert met jQuery dus nieuwe elementen die geen plaats hebben in de DOM. Waar komen ze te staan?
Ik zou ze persoonlijk gewoon in de HTML zetten die PHP (waarschijnlijk) maakt.
En Javascript komt dan later er een keer overheen. Die doet iets met ze.
 
Jop B

Jop B

16/11/2014 15:45:33
Quote Anchor link
Beste Eddy,

Er worden inderdaad 2 nieuwe elementen toegevoegd aan de body.
Ze worden onderaan gezet. omdat het om een overlay gaat heeft die width + height 100% staan.

Het enigste wat ik wil weten is hoe je een check functie kan maken of iets is ingefaded of is uitgefaded via een if statement.

Dus je hebt bijvoorbeeld 2 elementen.

element 1 word met een fade zichtbaar hierna moet pas element 2 zicht baar worden.

"als element 1 is ready fade element 2"
 
Jop B

Jop B

21/11/2014 18:25:26
Quote Anchor link
opgelost!
heb er een animatie van gemaakt, wanneer deze klaar is gaat hij pas verder aan de volgende functie.

In ieder geval bedankt voor het meedenken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.